esox1972 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam KolegówW związku z zbliżającym się terminem ogarnięcia tematu pytań kilka o sugestie dotyczące następujących rzeczy co do covera 8-12".1.Jaki kolor koledzy by sugerowali : czarny,ciemnozielony,granatowy,czy taki jak tu zamieściłem na zdjęciu mojego oryginału "wojskowy brąz",ewentualnie dwa,żeby był wybór?2.Czy drukować jakąś nazwę bądź grafikę(haft nie wchodzi w grę ,bo będzie cieknąć woda),czy lepsze bez i każdy sobie upiększa we własnym zakresie ?3.Co do zasilania, standardowa obudowa na 2x7ah,według mnie to już za mało przy 8 do 12 cali w kolorze,dodatkowo będzie pływać w coverze,trzeba wypełniać styrodurem.Szukam czegoś większego co pomieści 3x7ah lub jeden większy,może macie jakiś pomysł co do użycia gotowej obudowy,ale z tego co patrzyłem wymiary ni jak się mają do wielkości akumulatorów.Dla przypomnienia zdjęcia covera,żeby było odniesienie do pytania o wybór koloru.Produkt będzie "made in Poland". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Super wyszło . Zdecydowanie chciałbym mieć odpowiednio dopasowaną do tematu zawartość , coby zamówić u Ciebie rzeczony cover . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Spokojnie wątek twórców to z moimi obrotówkami i wahadłówkami,tu z coverem to po prostu wyczucie braku takiego produktu,który jako jedyny miałem i pomysł zrobienia go dla większej rzeszy użytkowników,bo 9 cali to już jest kłopot włożyć,oczywiście mam też zamiar zrobić oczko niżej,bo jak widać z 10" humminbirda to jest po bokach spory luz,jeszcze tylko ta nieszczęsna skrzynka na akumulatory.Co do ceny to z pudełkiem na 2-a akumulatory nie więcej niż 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 przydałby się średniak, bo moje 998, to w tym utonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Właśnie tak się zastanawiam,bo też mam 998 i jak tam jest to pływa,więc jest też decyzja o lekko mniejszym,bo kolega się śmieje ,że tu 14 cali tv też da radę wejść przy tych 41cm szerokości,bo tak naprawdę to 12 cali echo to już grubą kasę trzeba wywalić,a 9-10" to jeszcze trochę się sprzedaje,zamysł jest,żeby jeden cover ogarnął do 12" echo włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Nie wiem czy znacie torby firmy Condor http://www.sklepsumowy.pl/torba-cover-na-echosonde-i-akumulator-condor-p-1805.html Miałem do Garmina 70dv. Bardzo wygodna torba, dno zrobione i kilku warstw sztywnej pianki w której jest wycięty otwór na akumulator ( wchodzi pionowo z tyłu za echem, u mnie był 18ah). Do tego przydatny daszek z osłonką przed deszczem z grubej przeźroczystej folii. Echo z podstawką przykręciłem wkrętami do drewna do tej podstawki z pianki i trzymało bardzo dobrze. Niestety torba tylko do 7cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) może się mylę, ale z moich doświadczeń wynika, że osoby posiadające echo powyżej 10" (często 9") są mało zainteresowane coverem, bo posiadają "odpowiednią" łódkę z zamontowanych echo na stałeczęść z nich do "migracji" posiada drugie echo, zazwyczaj 5-7", czasem właśnie 9"zresztą ten na 12" , to strasznie wielki, jeśli migrujemy, wynajmujemy łódkę, to często jest to mniejsza łódź, często mało wędkarska, na której jest mniej miejsca na wygodne i bezpieczne postawienie cover'aczęsto tą łódką jest ponton i tu taka kolumbryna, to już całkowita pomyłkaodnośnie pontonu , to pomyślałbym o paskach od dołu do montażu na ławeczce, musiałby mieć min 5cm szerokości , zaczepione przy frontowej i tylniej krawędzi dna, i mieć długość prawie całego dna (zachodzić na siebie) z rzepem na połowie swojej długości , wtedy jeśli nie montujemy na ławeczce, to można je do siebie złożyć lekko naciągając na rzepie i praktycznie nie będą odstawać od dna, a dzięki swojej długości i rzepowi na większej powierzchni będzie można cover zamontować na różnej szerokości ławeczek więc ja bym został przy max 10", myślę, że potencjalna baza klientów będzie większa dla echo 8-10" niż do 12", coś tam klientów dla 12" by doszło, ale więcej odpadnie od dołu Edytowane 5 Września 2016 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 też tak mi się wydaje,12" to nie widziałem ,żeby ktoś miał mobilną,ja swoja 998(czyli 8") z łodzi z Zegrza,gdzie mam na stałe,biorę na mazury do drugiej łódki właśnie w coverze,ale 12" to kiepska wizja nosić,bo to prawie neseser i to strasznie ciężki.Czyli widzę,że 8-10" to będzie wystarczająco duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Do wypowiedzi @bazylaNie do końca to tak jest. Mam dużo zapytań o drugi przetwornik, zasilanie i montaż. Wynika to z tego, że ekran jest wykorzystywany na wielu łódkach. Też zresztą tak robię, z tą jednak różnicą, że zabieram kompletny zestaw przenośny na różne łódki a ten sam ekran potem montuję na dużej łodzi. Czyli jak najbardziej średni cower się sprawdzi i będzie na niego zapotrzebowanie. Edytowane 5 Września 2016 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Ale to pytają osoby mające 12" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Rób na max. 9-10 cali. Inaczej Ci z 7 calami nie kupią takiej kobyły do 12 cali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Ale to pytają osoby mające 12" ?Nie, takich jest zbyt mało. Przeważnie 8-10 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 dokładnie i dlatego coverów (większych niż te ogólnie dostępne) szukają głównie właściciele 8-9" i czasem panoramicznych 7", gdzie obudowa jest większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Pytałem kolegów z Normarku oni nawet nie mieli na stanie 12",żebym mógł to przymierzyć,a kolega "Paprzykarz" dużo już takich sprzedał.Może zostawić sobie tego olbrzyma w odwodzie,a faktycznie zmniejszyć to do 8-10",bo inaczej to te sondy w tym coverze się utopią.Pytanie do wszystkich jakie są wymiary waszych sond 10" licząc z zamontowaniem na uchwycie i z obudową ekranu,interesują mnie wszystkie Garminy,Lowrance,Humminbirdy,dylemat jest taki o ile go po szerokości zmniejszyć,bo ma 41cm jak widać na zdjęciach,odliczjąc margines na suwak i materiał do jego przyszycia okno ma około 36-37cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Garmin 9 cali 91/92SV 30 cm z osłoną ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Pytałem kolegów z Normarku oni nawet nie mieli na stanie 12",żebym mógł to przymierzyć,a kolega "Paprzykarz" dużo już takich sprzedał.Może zostawić sobie tego olbrzyma w odwodzie,a faktycznie zmniejszyć to do 8-10",bo inaczej to te sondy w tym coverze się utopią.Pytanie do wszystkich jakie są wymiary waszych sond 10" licząc z zamontowaniem na uchwycie i z obudową ekranu,interesują mnie wszystkie Garminy,Lowrance,Humminbirdy,dylemat jest taki o ile go po szerokości zmniejszyć,bo ma 41cm jak widać na zdjęciach,odliczjąc margines na suwak i materiał do jego przyszycia okno ma około 36-37cm.A skąd taka informacja, że dużo takich sprzedałem ? To jakieś pomówienia są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 spokojnie to było pytanie,sam osobiście też zastanawiam się nad 12" humminbirdem,ale to już żadna mobilność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Dlatego potrzebne są dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jako posiadacz 12" i 10" mogę udostępnić do zdjęć; ale w temacie. Obie są zamontowane na łodzi, 12" na stałe za to 10" jako wersja również mobilna. Myślę, że koncepcja 9-10" jest zdecydowanie trafniejsza. Naprawdę 12" to kobyła i raczej posiadacze przeznaczyli ją jako stacjonarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Po długich poszukiwaniach odpowiedniej gabarytowo walizki na akumulatory,żeby wypełniła cały cover,a nie pływała po nim mam przyjemność zaprezentować kolegom skończoną i ostateczna wersję "Covera,którego ponoć nie ma,a będzie jeszcze większy".Niestety poszukiwania trwały baaaaardzo długo i gdyby nie kontakt kolegi z naszego portalu ,który mnie naprowadził trwałyby jeszcze pewno długo i namiętnie.Myślę ,że zdjęcia będą mówić wszystko,komentarz może tylko taki ,że zamiast aku 18ah można również zainstalować 20 lub 22ah ,które są w tej samej obudowie.Na fotkach są tylko Humminbird'y,chętnie umówię się na sesję zdjęciową z echosondami innych firm jeśli osoby są z okolic Warszawy.Walizka to demo,ja zamówiłem kolor czarny,a dla maniaków mocy i pary w rękach polecam wersję z 4xaku 9ah. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Wygląda zacnie Ile waży taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 akumulatory mają w specyfikacji podaną wagę,cover waży sam bez walizki 870gram,walizka muszę zważyć,ale całość około 1-1,2kg max reszta to sonda i akumulatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ja wyleczyłem się z covera na rzecz skrzynki + zamocowany Ram Mount na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ja z chęcią zanabędę taki coverek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A ja z chęcią zobaczyłbym w nim te twoje helix'y 10-12",walizki zamówiłem 200szt,trochę będą szły tylko serce mnie bolało jak płaciłem w euro za nie po jakimś chorym kursie,jak coś to pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A ja z chęcią zobaczyłbym w nim te twoje helix'y 10-12",walizki zamówiłem 200szt,trochę będą szły tylko serce mnie bolało jak płaciłem w euro za nie po jakimś chorym kursie,jak coś to pisz na privOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
esox1972
Witam Kolegów
W związku z zbliżającym się terminem ogarnięcia tematu pytań kilka o sugestie dotyczące następujących rzeczy co do covera 8-12".
1.Jaki kolor koledzy by sugerowali : czarny,ciemnozielony,granatowy,czy taki jak tu zamieściłem na zdjęciu mojego oryginału "wojskowy brąz",
ewentualnie dwa,żeby był wybór?
2.Czy drukować jakąś nazwę bądź grafikę(haft nie wchodzi w grę ,bo będzie cieknąć woda),czy lepsze bez i każdy sobie upiększa we własnym zakresie ?
3.Co do zasilania, standardowa obudowa na 2x7ah,według mnie to już za mało przy 8 do 12 cali w kolorze,dodatkowo będzie pływać w coverze,
trzeba wypełniać styrodurem.Szukam czegoś większego co pomieści 3x7ah lub jeden większy,może macie jakiś pomysł co do użycia gotowej obudowy,
ale z tego co patrzyłem wymiary ni jak się mają do wielkości akumulatorów.
Dla przypomnienia zdjęcia covera,żeby było odniesienie do pytania o wybór koloru.
Produkt będzie "made in Poland".
Top użytkownicy dla tego pytania
30
15
9
8
Popularne dni
28 Cze
15
5 Wrz
15
29 Cze
8
24 Lis
7
Top użytkownicy dla tego pytania
esox1972 30 odpowiedzi
godski 15 odpowiedzi
Paprykarz 9 odpowiedzi
wilk325 8 odpowiedzi
Popularne dni
28 Cze 2016
15 odpowiedzi
5 Wrz 2016
15 odpowiedzi
29 Cze 2016
8 odpowiedzi
24 Lis 2016
7 odpowiedzi
Popularne posty
esox1972
Do wszystkich zainteresowanych oficjalnie ogłaszam "Cover,którego ponoć nie ma,a będzie jeszcze większy" został ukończony Cover od jutra jest dostępny,koledzy którzy zapisali się na niego w wi
esox1972
Po długich poszukiwaniach odpowiedniej gabarytowo walizki na akumulatory,żeby wypełniła cały cover,a nie pływała po nim mam przyjemność zaprezentować kolegom skończoną i ostateczna wersję "Covera,któr
esox1972
i tak to wygląda z humminbird'ami
Opublikowane grafiki
94 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi