roofi Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam, czy ktoś z Was panowie miał okazję łowić Team Dragonem 2,9 m w klasie 5/6 albo Kongerem World Champion 3 m w klasie 4/5 i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami? Tzn chodzi mi o akcję, wagę, ogólne uwagi. Szukam kijka o takich parametrach do nimfy. Chyba, że ktoś ma jakieś inne propozycje, będę wdzięczny. Pozdrawiam. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Zdecydowanie Konger 4/5 w długości 3m. To w zasadzie kijek piątka, mnie pod linką DT4 pracował dobrze dopiero na kilkunastu metrach. Wędzisko jest stosunkowo lekkie jak na swoją klasę cenową. Jest cięte i prawie nie gubi ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czyli nie jest to kluchowata wędka? A waga tej wędki w przybliżeniu? Bo w różnych miejscach spotkałem się z różnymi informacjami, podawane wagi zaczynały się od nawet 98 gram do około 160...nie wiem skąd taki rozrzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Konger WC Fly nie jest kluchowaty. Wg. mnie to średnio szybki kijek i do miękkich mu daleko. Ja AFTM4/5 używam nawet do lekkiego streamera (pstrąg, okoń).Zerknij na ta ofertę/promocję - wydaje się być atrakcyjna:http://www.szczupak.pl/produkt,2324Co do wagi to 3 WC Fly nie powinien ważyć wiącej jak 100g. 2,70 m ma ~89g (waga kuchenna elektroniczna +/-2g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 A jakiej długości ten Twój Konger jest?2,7 czy 3 m? I w ilu składach? I czy nie jest tak, że kijki nawet z tej samej serii o tych samych parametrach różnią się akcją? Tzn czy kijek w 2 składach nie będzie bardziej miękki od tego w 3 składach?Bo i z takimi opiniami się spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RandOm Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Kolego ja mam kongera word champion 3 m i to w 4 składzie:) dałem za niego 140 zł szczerze powiem że z wyglądu jestem zadowolony ale na temat połowu nie powiem za wiele bo łowiłem nim tylko raz w tym sezonie i to bez żadnych efektów ogólnie fajny lekki i zgrabny:) Aha i klasa TO 4/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi