kostom63 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Cześć, będę nad tym jeziorem parę dni w lipcu. Chętnie trochę na rybki by się poszło. Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć to poproszę . Może jakaś mapa z batymetrią gdzieś jest dostępna? Jakie przynęty ? Generalnie spinning z łódki , ale mam też ochotę na lina na spławik, bo parę lat go nie łowiłem. A może niedaleko jest jakieś ciekawsze łowisko to się pojedzie najwyżej?Z góry dziękuję Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Tutaj jest fajna relacja z zawodów na tym jeziorku http://spinning-team.pl/zawody-top-fishing-elizowka-2016-jezioro-firlej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Dzięki , tego jakoś sam w necie nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shreek Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Często bywam nad Firlejem, ale wędkuje wyłącznie z plaży bądź z pomostów. Z białorybu dominuje średni leszcz i płotka. Jako przyłów trafia się karp, karaś i sporadycznie lin. Z drapieżników to głównie okoń, którego jest podobno pod dostatkiem, sandacz, szczupak i wegorz, którego kiedyś było sporo, a obecnie trafia się coraz mniej. Jezioro w lecie oblegane przez plażowiczów także łódka będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem. Przy kilkudniowym nęceniu możesz trafić ładne ryby choć o takie na Firleju coraz trudniej. Niedaleko, właściwie przez ulicę, masz Jez. Kunów, podobno bardziej rybne, a na pewno bardziej dzikie i mniej dostepne dla wędkarzy i plażowiczów. Niestety nie brakuje tam siatkarzy. Kilka kilometrów od Firleja przepływa Wieprz, a kilkanaście Tyśmienica, dzika i urokliwa niewielka rzeka, niestety teraz mocno zarośnięta.Jeżeli chodzi o batymetrie popytaj na lubelskim forum wędkarskim gdzie masz wydzielone cale wątki dot. Firleja, Kunowa i rzek które wymieniłem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Też dziękuję Tomek Edytowane 29 Czerwca 2016 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 oj siatkarzy nie brakuje na Jeziorku Kunów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Gra tam nawet pierwsza liga przez całą noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Za wiele wpisów to tu nie ma pomimo, że Kunów to fajne jeziorko ... Był ktoś ostatnio ? Lepiej z pływadłem zapewne podjechać ? Może wybrałbym bym się za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Dla zainteresowanych. Wczoraj byłem w Firleju. Takiego tłoku to ani w Ustroniu ani w Kołobrzegu w tym roku nie widziałem i piszę to poważnie. Jeśli chodzi o łowienie to raczej tylko pływadło wchodzi w grę. Z tego co mi mówił jeden z ratowników obowiązuje strefa ciszy. Jak z pomostu to tylko bardzo wczesnym rankiem albo poza dniami wypoczynku czyli poniedziałek - piątek. Wczoraj na pomoście można było co najwyżej postać albo usiąść, zresztą tak samo było i na "plażach". Niestety pontonu nie wziąłem więc i się nie pobawiłem z rybkami. Podjechałem też na Kunów i tam zaskoczenie. Cisza i spokój, prawie nikogo nie było. Zapewne tam wrócę. Ps. Pływał jeden pan na elektryku, ale na moje pytanie czy okonie były odpowiedział, że nie. Edytowane 23 Lipca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 w wakacje jak jest pogoda to standart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 ktoś coś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam. Orientuje się ktoś może czy na Firleju bądź Kunowie puścił lód i czy da się pływać? Planuję ostatni wypad w tym roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi