Jozi Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Zamierzam wreszcie kupić do mojego BWP jakąś nawigację bo jak ostatnio jechałem na zlot i koledzy drogowcy rozpruli główną ulicę Nowego Sącza nie mogłem trafić na dunajecką drogę.Chodzi mi po głowie Lark 50.3.Używa ktoś z Was tej nawigacji?Jeżeli tak to proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam.Jestem w posiadaniu Larka tylko bodajże inny model.Spisuje sie nie najgorzej.Przed kilkoma dniami syn wgrał mi inny program,tak że mam dwie różne mapy(programy)z których mogę korzystać.W sumie niewiele z tego urządzenia korzystam,ale czasami się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 W sumie nie bardzo jest wazne urzadzenie lecz rodzaj mapy. Ja proponuje Automape, wzglednie najnowsza wersje....jezeli sie robi dluzsze wycieczki to Automape Europy.Chodza sluchy, ze to jest najciekawsze, jesli chodzi o praktyczne wykorzystanie.........ale to odbiega od tematow glownch i czas watku jest policzony... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Zamierzam wreszcie kupić do mojego BWP jakąś nawigację bo jak ostatnio jechałem na zlot i koledzy drogowcy rozpruli główną ulicę Nowego Sącza nie mogłem trafić na dunajecką drogę.Chodzi mi po głowie Lark 50.3.Używa ktoś z Was tej nawigacji?Jeżeli tak to proszę o opinię.Ja ma i w sumie jako urządzenie jest ok. Jak dla mnie tylko jest za duża, bo i tak jeżdżę na słuch. Ma tylko jedną przypadłość. Slot na karty nie pokrywa w 100% otworu w obudowie, więc jest możliwość wsunięcia karty obok slotu i wtedy bieda - trzeba rozkręcać nawigację i leci gwarancja (mi dwukrotnie jej nie uznali).No i mapę trzeba kupić, bo to co tam dają nie jest najlepsze, czyli kolejne 230zł trzeba doliczyć. Jeżeli więc nie chcesz na to wydać za dużo i nie potrzebujesz bajerów, to kup jakiegoś mniejszego Larka (170zl) plus automape (230zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Dzięki Wam za rozjaśnienie.Może 4 wystarczy, istotne też jaki ma procesor bo w sumie to jego serce i czym lepsze tym szybsze przeliczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 No i mapę trzeba kupić, bo to co tam dają nie jest najlepsze, czyli kolejne 230zł trzeba doliczyć. Jeżeli więc nie chcesz na to wydać za dużo i nie potrzebujesz bajerów, to kup jakiegoś mniejszego Larka (170zl) plus automape (230zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Dzięki Wam za rozjaśnienie.Może 4 wystarczy, istotne też jaki ma procesor bo w sumie to jego serce i czym lepsze tym szybsze przeliczanie.Ten może wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Waldek propozycja niezła tylko 400euro mi nie leży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Samo urządzenie jest chyba mało ważne, byle było czytelne. Najwazniejsze to oprogamowanie i tu TYLKO : AUTO MAPA a nie jakieś inne cudoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Została zakupiona Manta510MS .Powinienem z nią trafić na Zlot Dunajcowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Samo urządzenie jest chyba mało ważne, byle było czytelne. Najwazniejsze to oprogamowanie i tu TYLKO : AUTO MAPA a nie jakieś inne cudoki. Nie do końca się z tym zgadzam. Niektóre urządzenia mają długi czas łączenia się z satelitą, są wrażliwe na warunki pogodowe, a niektóre funkcjonalności, a właściwie ich brak wywołują chęć rwania sobie włosów z głowy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam. Ja osobiście mogę polecić navi z firmy www.navroad.pl Dostępne są z Automapą i NavRoad Map. Sam mam model 360 z ekranem 3,5' i od razu obalę mit, że na takim małym ekranie nic nie widać. Na Automapie jeżdżę po kraju, a na tej drugiej wybrałem się do Hamburga i zawsze trafiam pod wskazany adres. Ceny też maja przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja po przeczytaniu kilku rankingów na Internecie i opinii na forach GPS-owych zakupiłem wczoraj Mio MOOV 500 PL (koszt ok. 320 PLN), z możliwością odblokowania do zainstalowania Automapy. Zamierzam zainstalować nań Automapę XL + Europa. Podzielę się doświadczeniami po użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja używam Garmina i z samego urządzenia jestem bardzo zadowolony jest proste w obsłudze czytelne można powiedzieć intuicyjne a co do mapy to szkoda że tyle kosztuje aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 A na Garminie to sie da zainstalowac Automapa? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Obawiam się, że nie. Można zweryfikować to w spisie producentów urządzeń, z którymi AutoMapa chodzi. Wg. mnie Garmina tam nie ma. Sprawdzałem, bo Krzysiek ma Nuvi 1390T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Tylko mapy Garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Mój informatyk mówi krótko:kupujesz garmina, sony to ma swoje oprogramowanie i nie ma szans wgrać automapy tylko mapy garmina lub sony.A gps-y typu manta,lark przyjmuje automapę bez problemu bo ma oprogramowanie windowsa.Wniosek tani gps za 250zł typu lark, manta jest pod tym wzglęem tańszym i lepszym rozwiązaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Pod względem tego, że łyknie AutoMapę. A pod innymi względami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Ja miałem kiedyś bez markową navi z Auto Mapą i byłem bardzo zadowolony z mapy! Naprawdę super...i jeszcze jak gadał do mnie Hołek to się czułem jak na rajdzie hehhe ale samo urządzenie to było badziewie...teraz mam Garmina i na nic tak nie narzekam jak ceny aktualizacji map...co rok ok 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Prawie 3 lata jak śmigam z Garminem, na GPMapa. Bezproblemowo... to już było <_< . Współpraca z GPMapa padła i Garmin oferuje inne mapy. Czy równie dobre? Dowiem się może za rok. Jeszcze nie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Testowana ostatnio przy delegacji do Nowego Sącza.Sklep wędkarski znalazła bez problemu, dość szybko przelicza trasę, co żądać więcej za od gpsa za 260zł.Jeszcze ma transmiter do mp3 ale to mnie nie rusza bo zakupiłem transmiter osobno z bluetufem i sterowaniem z kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 odgrzewam kotleta. poszukuję nawigusi max 5 cali pod automapę. larka 50.3 nie chcę, bo już miałem. gdyby jej moja kobita przypadkiem nie połamała to na bank ja bym to zrobił - każdorazowe problemy z uruchomieniem plus wyświetlacz żenada. przy byle słońcu trzeba było jechać na słuch, bo nic nie było widać. dobrze, że chociaż hołek dawał radę. może to feler akurat mojego egzemplarza, nie wiem. funkcja transmitera, odtwarzanie filmów, hd itp. - nieistotne, ma służyć wyłącznie do nawigowania. budżet 300PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 odgrzewam kotleta. poszukuję nawigusi max 5 cali pod automapę. larka 50.3 nie chcę, bo już miałem. gdyby jej moja kobita przypadkiem nie połamała to na bank ja bym to zrobił - każdorazowe problemy z uruchomieniem plus wyświetlacz żenada. przy byle słońcu trzeba było jechać na słuch, bo nic nie było widać. dobrze, że chociaż hołek dawał radę. może to feler akurat mojego egzemplarza, nie wiem. funkcja transmitera, odtwarzanie filmów, hd itp. - nieistotne, ma służyć wyłącznie do nawigowania. budżet 300PLN. Polecam nawigację jak i sprzedającego http://allegro.pl/manta-510-gps510msx-4gb-proc-550mhz-128-ra m-odblok-i2523312137.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Rozpatrujac oczywiscie z wedkarskiego i tylko takiego pktu widzenia ...(wszak forum jak by nie bylo wedkarskie)..chcialbym zwrocic uwage na moze nie tanie rozwiazanie.Jednakze rozpatrywalismy juz tutaj rozne nietanie sprawy, np nowej generacji echosondy....a wiec.......zastanawial sie ktos nad stacja multimedialna do swojego samochodu wedkarskiego? Ja wlasnie jestem w miare na biezaco po obejrzeniu oferty rynkowej (mam cos takiego zamontowane(nie moj wybor)ale straszna chinszczyzna i w razie wywalenia zostanie mi wielka dziura w desce rozdzielczej) owych stacji. Jak dobrze sie rozejrzec da sie znalezc cos takiego co obsluguje roznego typu mapy (nawigacja), odtwarza wszystko wlacznie z jpgami z wypawy, filmikami, mozna podlaczyc iPod z internetem (albo i z internetem w srodku juz sa dostepne).Do tego zestaw glosnomowiacy po blususie, radio, zlacze usb, i jezeli juz idziemy po bandzie, telewizor z tunerem cyfrowym (w prostrzych daja analogowy ale jakosc koszmarna). To wszystko na wyswietlaczu 7, w drozszych urzadzeniach bardzo kontrastowym - nie ma, ze czegos nie widac, nie slychac. Warto zaczac analizowac kupno bo jakby ryb coraz mniej a wszystkiego nie mozna przeciez wsadzac w same wedki +kolowrotki... <_< Gumop.s. A zupelnie powaznie powiem, ze to naprawde niezle urzadzenie, jak zwykle wiele opcji to bajery, ktorych sie nigdy nie uzyje..ale niektore opcje a i owszem, a wszystko zintegrowane i na m-cu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi