mdziam_78 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ostatnio pozyczylem od Kolegi coś takiego jak Goclever 405 bodajże. Jestem pozytywnie zaskoczony. W przyszłym tygodniu smigam na północ i jeszcze potestuje. Jak na urządzenie za mniej niz 200pln radzi sobie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Koledzy, możecie polecić cos w cenie około 500 zł? Przyznam, ze nie odpowiada mi używanie smartfona jako nawigacji i szukam jakiegoś sprytnego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Z czystym sumieniem mogę polecić Garmina Nuvi 2597, takiego jak ten http://allegro.pl/garmin-nuvi-2597-lmt-5cali-bluetooth-mapy-europy-i6631420086.htmlużywam chyba już drugi rok, mapy Europy z dożywotnią aktualizacją, możliwość opracowywania tras za pomocą darmowego programu na komputerze. Pracuje stabilnie, dosyć częste aktualizacje map, bodajże cztery w roku.Pewnie są już nowsze wersje tego urządzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Hasło garmina : zaprowadzi cię do celu drogami którymi nie chciałbyś jechać ;-) Czasami głupoty robi skracając trasę o kilometr, ale zrzucając na jakieś zapyziałe drogi że światłami itd. Obecnie używam igo, w europie trudny do pobicia przez nawigacje offline. Nie jest idealny oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ja znów nie lubię stacjonarnych.Poczytaj o Becker ready 50 44EU.Jakby co to mogę sprzedać praktycznie nówka sztuka.Leży tylko w aucie kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 I bądź tu mądry Macie jeszcze jakieś typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Po co obecnie w Europie nawigacje offline? Google maps nie wystarczy? Tablet albo duży telefon do tego. Ceny transmisji spadły i będą jeszcze niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 przerobiłem wiele nawigacji i jak dla mnie warto dołożyć parę złotych i kupić firmówkę. za 400 złociszy kupisz tomtoma z dożywotnymi mapami : http://allegro.pl/nawigacja-gps-tomtom-start-20m-europa-dozywocie-re-i6638214365.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=237246 i jesteś zrobiony po dach. Sam mam w domu takie 3 :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Używam tomtoma via 125 ładnych parę lat, jeszcze nigdy nie wyprowadziła mnie w las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Polecam darmową nawigacje Here do telefonu lub tabletu. Konsorcjum AUDI, BMW i Mercedes kupiło ta nawigacje więc chyba nie najgorsza ? https://help.here.com/pl/ Mam też starego (2010) Garmina( z dożywotnią aktualizacją) i jakoś daje też radę. Raz tylko we Włoszech na manowce mnie sprowadziła i jechałem sobie ciaśniutką drogą w górach patrząc jak dołem autostrada pędza sobie inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Po co obecnie w Europie nawigacje offline? Google maps nie wystarczy? Tablet albo duży telefon do tego. Ceny transmisji spadły i będą jeszcze niższe.Na google nie odważył bym się po swoim mieście jeździć... na tel lub tablet użwam naviekspert lub here. Ta ostatnia działa off-line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Polecam garmin 3790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Telefoniczne aplikacje już mnie kiedyś zaprowadziły... Szukałem w Karpaczu restauracji - trafiłem pod burdel w lesie. Przed chwilą oglądałem Tomtom'a 25M. Wygląda to trochę retro, ale w sumie to ma działać a nie wyglądać. Cena około 500 zł, do przejścia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Ja się wyleczyłem z nawigacji na telefon albo zakup urządzenia i załadowania tam mapy. Raz wypożyczyłem lawetę żeby pojechać po auto i miałem zestaw nawigacja mio (bodajże model 520 ) i wgraną tam automapę. W drodze powrotnej zestaw zwariował nie pomagało resetowanie i inne czary i znalazłem się w ciemnej......... Sutkiem tego było nadrobienie prawie 200 km ... Kiedyś też przeprowadziliśmy doświadczenie z kumplem (w 2011 r ) Nowa bmka 320 z fabryczną nawigacją vs tomtom 20m Trasa Kraków - Amden (szwajcaria).Bmka pokazała trasę o 140 km dłuższą co daje około 10 %..... Ja osobiście wybierałbym tylko między tomtomem a garminem .Przez 3 lata jeździłem po raichu codziennie robiąc trasy 200-400 km i tomtom mnie nie zawiódł... A na komórkę to yanosik jao uzupełnienie dla takich jak ja lubiących depnąć :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi