Skocz do zawartości

Nawigacja do auta.

Jozi

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...

Z czystym sumieniem mogę polecić Garmina Nuvi 2597, 

takiego jak ten http://allegro.pl/garmin-nuvi-2597-lmt-5cali-bluetooth-mapy-europy-i6631420086.html

używam chyba już drugi rok, mapy Europy z dożywotnią aktualizacją, możliwość opracowywania tras za pomocą darmowego programu  na komputerze. Pracuje stabilnie, dosyć częste aktualizacje map, bodajże cztery w roku.

Pewnie są już nowsze wersje tego urządzenia

• Like 1

Hasło garmina : zaprowadzi cię do celu drogami którymi nie chciałbyś jechać ;-) Czasami głupoty robi skracając trasę o kilometr, ale zrzucając na jakieś zapyziałe drogi że światłami itd.

Obecnie używam igo, w europie trudny do pobicia przez nawigacje offline. Nie jest idealny oczywiście.

przerobiłem wiele nawigacji i jak dla mnie warto dołożyć parę złotych i kupić firmówkę.

za 400 złociszy kupisz tomtoma z dożywotnymi mapami : 

http://allegro.pl/nawigacja-gps-tomtom-start-20m-europa-dozywocie-re-i6638214365.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=237246

i jesteś zrobiony po dach.

Sam mam w domu takie 3 :D :D :D

• Like 1

Polecam darmową nawigacje Here do telefonu lub tabletu. Konsorcjum AUDI, BMW i Mercedes kupiło ta nawigacje więc chyba nie najgorsza ? https://help.here.com/pl/ Mam też starego (2010) Garmina( z dożywotnią aktualizacją)  i jakoś daje też radę. Raz  tylko we Włoszech na manowce mnie sprowadziła i jechałem sobie ciaśniutką drogą w górach patrząc jak dołem autostrada pędza sobie inni

Po co obecnie w Europie nawigacje offline? Google maps nie wystarczy? Tablet albo duży telefon do tego. Ceny transmisji spadły i będą jeszcze niższe.

Na google nie odważył bym się po swoim mieście jeździć... na tel lub tablet użwam naviekspert lub here. Ta ostatnia działa off-line

Telefoniczne aplikacje już mnie kiedyś zaprowadziły... Szukałem w Karpaczu restauracji - trafiłem pod burdel w lesie.

Przed chwilą oglądałem Tomtom'a 25M. Wygląda to trochę retro, ale w sumie to ma działać a nie wyglądać. Cena około 500 zł, do przejścia :-)

Ja się wyleczyłem z nawigacji na telefon albo zakup urządzenia i załadowania tam mapy.

Raz wypożyczyłem lawetę żeby pojechać po auto i miałem zestaw nawigacja mio (bodajże model 520 ) i wgraną tam automapę. W drodze powrotnej zestaw zwariował nie pomagało resetowanie i inne czary i znalazłem się w ciemnej......... Sutkiem tego było nadrobienie prawie 200 km ...

Kiedyś też przeprowadziliśmy doświadczenie z kumplem (w 2011 r ) Nowa bmka 320 z fabryczną nawigacją vs tomtom 20m Trasa Kraków - Amden (szwajcaria).

Bmka pokazała trasę o 140 km dłuższą co daje około 10 %.....

Ja osobiście wybierałbym tylko między tomtomem a garminem .Przez 3 lata jeździłem po raichu codziennie robiąc trasy 200-400 km i tomtom mnie nie zawiódł...

A na komórkę to yanosik jao uzupełnienie dla takich jak ja lubiących depnąć :D :D

• Like 1