Guzu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam, Ci, ktorzy sledzili watek o serwisowaniu kolowrotkow krok po kroku, znaja historie o tajemniczym porcie serwisowym w Shimano Stelli z 98 roku. Dzis postanowilem zapoznac sie na wylot z kolowrotkiem, ktory niedawno zawital do mnie z dalekiej Azji... Suchosc, absolutna suchosc. Przetarcie walka systemu posuwu szpuli biala szmatka nie zostawialo zadnego sladu! Takze smarowanko przy pomocy srodkow smarnych Shimano (spraye) i stella kreci az milo Pozdrawiam i w razie pytan zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Guzu- Picassa nie musiałeś pozbawiać ramy .Mój patent to poszewka z poduszki, też się sprawdza.Mój TP 2500 też dostał świeże smarowidło, mając imbusa dobrałem się do środka.U mnie koło zębate nie jest na czarno, więc to jest przewaga stelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 nie ma co sie martwic:) ze nie jest czarne i teflonowa zebateczka tez nie przeszkadza:) gwarantuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 nie ma co sie martwic:) ze nie jest czarne i teflonowa zebateczka tez nie przeszkadza:) gwarantuje:) to ta czarna to ta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 płukałeś wrzecionowym ? bo tak czyściuchno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 płukałeś wrzecionowym ? bo tak czyściuchno Taka byla. 100 % suchosc.Pewnie pierwszy raz otwarta zostala w piatek - kiedy robilem te fotki. Ktos serwisowal ja tylko dajac lekko oliwke na trzpien szpuli, bo troche sliski byl. Reszta pustynia . Ale to juz uleglo zmianie A przede mna serwis SW4000PG z 2001 roku - tez wstawie jakies obrazowe fotki.Ta na pewno jest nieotwierana, bo kupilem nowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam, Ci, ktorzy sledzili watek o serwisowaniu kolowrotkow krok po kroku, znaja historie o tajemniczym porcie serwisowym w Shimano Stelli z 98 roku. Dzis postanowilem zapoznac sie na wylot z kolowrotkiem, ktory niedawno zawital do mnie z dalekiej Azji... Na poczatek stanowisko pracy. Tu uklon w strone @zorro za patent z platforma serwisowa. Dla tych, ktorzy tkwili w niepewnosci w prawej dolnej czesci kolo zebate przekladni - stop aluminium pokryty czarna powloka. A tu i sama stella topless. Kolowrotek w stanie technicznym wzorcowym, ale suchyyyy!... Suchosc, absolutna suchosc. Przetarcie walka systemu posuwu szpuli biala szmatka nie zostawialo zadnego sladu! Takze smarowanko przy pomocy srodkow smarnych Shimano (spraye) i stella kreci az milo Pozdrawiam i w razie pytan zapraszam do dyskusji dobrze widze? czy uszczelka rotora zakonczyła swoj zywot? bolaczka serii '98 kazdego tp i kazdej stelli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 zakonczyla i wnioskujac z tego w jakim stanie byly jej resztki zmarlo sie jej juz jakis czas temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 w mojej też uszczelka zakończyła żywot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Takze smarowanko przy pomocy srodkow smarnych Shimano (spraye) i stella kreci az milo No i jakoś się Panu, dziwnym i niezrozumiałym zrządzeniem losu, udało... No jesteś Pan pierwszej wody kamikaze ninja...I bez wrzecionowego, i bez ciśnieniowych myjek, i z rozdzielaniem ząbków, i bez graficiaka Hilti, i chyba bez odnalezienia tego legendarnego portu, którego umiejscowienie znają tylko najprofesjonalniejsi zawodowcy, i którzy strzegą tej tajemnicy jak źrenicy oka... Ale, tak czy siak, ukłoniki niskie,Zorro niejaki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Takze smarowanko przy pomocy srodkow smarnych Shimano (spraye) i stella kreci az milo No i jakoś się Panu, dziwnym i niezrozumiałym zrządzeniem losu, udało... No jesteś Pan pierwszej wody kamikaze ninja...I bez wrzecionowego, i bez ciśnieniowych myjek, i z rozdzielaniem ząbków, i bez graficiaka Hilti, i chyba bez odnalezienia tego legendarnego portu, którego umiejscowienie znają tylko najprofesjonalniejsi zawodowcy, i którzy strzegą tej tajemnicy jak źrenicy oka... Ale, tak czy siak, ukłoniki niskie,Zorro niejaki.. Dzieki Tak miedzy nami to nie pierwszy ani drugi ktory serwisowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 A może ktoś z was płukał gardło wrzecionowym? Bo znam takiego jegomościa co próbował językiem smaku smaru ZPI a to smar wyjątkowy buhhahahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Mefisto różne są smaki, jeden lubi rybki, drugi akwarium, trzeci wodę z akwarium na kaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Kupiłem dzisiaj u mefisto taką stelke. Czy na tym wormshafcie po obu stronach są łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Rozbierz i będziesz wiedział-Guzu CI powie .Piękna ta stelka stan igła.Kupiłem wcześniej twinka 2500 tak byś jej nie miał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Kupiłem dzisiaj u mefisto taką stelke. Czy na tym wormshafcie po obu stronach są łożyska? tak sa 2 lozyska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Kupiłem dzisiaj u mefisto taką stelke. Czy na tym wormshafcie po obu stronach są łożyska? tak sa 2 lozyska:) Odpowiedz znasz. Jaki rozmiar kupiles? poka jakies fotki Gratuluje zakupu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 kolowrotek bede mial najwczesniej we wtorek takze wstawie foty ktore mefisto mi wyslal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ładna zamow sobie nowa rolke na zaś i moze srubke od dupki bo lekko dziabnieta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Podszlifuje pastą do zębów i śrubka będzie nówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Coś pięknego... Jestem ciekaw czy Stelle obecnie produkowane wytrzymają tyle co te z końca XX w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Coś pięknego... Jestem ciekaw czy Stelle obecnie produkowane wytrzymają tyle co te z końca XX w.Letko powątpiewam... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jak nie zapomnę, napiszę czy przetrwała, .............. za jakieś 12-13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Watek o konserwacji Stelli 98, przeslany przez @hasiora. Serdeczne dzieki http://sakaiminato-lure.jp/reeletc/98stella2/index.html ...radze skorzystac z tlumacza w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Kurna to ich pismo od razu szyfrem jest jak nic .W twinkach F praktycznie jest to samo, też się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi