PePe. Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, w przyszłym tygodniu będę parę dni w Mrągowie i chciałem wykorzystać okazję i spróbować coś tam połowic. Tylko pytanie co i gdzie ? Za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny, można słać na PW Dla kolegi który poświęci dla mnie czas wejście na sobotnią 09.07 imprezę "Mazurska Noc Kabaretowa" GRATIS ! Edytowane 29 Czerwca 2016 przez PePe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Witam. Tez wybieram się do Mrągowa. Może ktoś coś podpowie gdzie szukać okoni ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 W Mrągowie okoni? W sezonie w kurortach to szuka się pięknych płoci ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ploc i wzdręga tez mnie interesuje na jigi . Natomiast jade w przyszłym tygodniu i obawiam się ze przez taką pogodę mogs być malo aktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Faktycznie pogoda może utrudnić połowy jednak pamiętaj że zaczyna się ich tarło i kończy późnym latem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Czos kiedyś słynął z pięknych okoni,nie wiem jak jest teraz. Sam nurkując niejednokrotnie widziałem garby po 40-50cm. Raz nawet uwolniłem kilka z kłusowniczej siaty przy wyspie, były to okonie do 50cm. Z tego co widziałem duże garbusy trzymały się głębokiej wody i toni, w nocy wychodziły płycej na 4m i stały przy dnie. Bez pływadła raczej nie wróżę sukcesów, ja bym popłynął w okolice wyspy i obłowił rejon płytkiej zatoki, jest tam fajny spad na wejściu gdzie łowiłem sporo okoni, trafiały się też szczupłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Hej, już niestety po . Łowiłem praktycznie tylko na Czosie na ul Jeziornej z molo ( to takie duże ogólnodostępne ) . Na gumy totalna bieda - 2 okonie. Później przerzuciłem się na micro jigi ( 0,5g - czerwony, brązowy, żółty ) i to był strzał w 10! Okoni w sumie nie wiele bo z 5 i to dosyć małe, 1 szczupły ok 40 cm no i sporo wzdręg ( kilka ok 25-30 cm ) ! Dzięki temu też złapałem mega zajawke na wzdręgi ! Jakby ktoś się wybierał i miał pytania to priv!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Witam,Chciałbym odświeżyć temat, większość cześć sierpnia spędzę nad jez. Czos, w związku z tym prośba do kolegów o rady. Interesuje mnie tylko drapieżnik, więc jeśli ktoś chciałby podzielić się swoją wiedzą to będzie mi niezmiernie miło, może ktoś posiadam batymetrie tego jeziora.Pozdrawiam J.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinTarchomin Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Czy ktoś wie gdzie kupić zezwolenie na wędkowanie na jeziorze Czos? Przy okazji - bierze tam jakakolwiek ryba drapieżna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi