Skocz do zawartości
  • 0

MARINER 20KM - szybka śruba

miklas_64

Pytanie

Witam kolegów !!! Mam problem z dobraniem szybkiej śruby, silnik MARINER 20KM 4-sów , śruba napędowa na 14 wpustów, rok 2008 - 47kg, łódź SILVER 435 owalna, waga łodzi 170kg+załoga 3 osoby i trochę majdanu ( paliwo, echo, 3 torby z przynętami , silnik elektrczny) jakieś 400 kg, pływanie głównie po SZkierach, chodzi mi głównie żeby się szybko przemieszczać, stara śruba złamana i teraz nie wiem jaką wybrać, Oryginały są takie 3x9,25x8, 3x9,25x9 i 3x9,25x10, u mnie była lekko podpiłowana chyba z większego silnika, szła pięknie ale żywot jej się skończył, w naprawie wstawił gościu jakąś zastępczą, na niej jest katastrofa bo pływa jak 10KM, znalazłem takie do TOHATSU : 3x9,25x8 , 3x9,25x9, 3x9,25x9,75

3x9,25x10 , 3x9,25x10,50 , 3x9,25x12 , najgorsze jest to że nie wiem jaka była śruba ta podpiłowana, bo gościu ją wyrzucił, może ktoś z fachowców pomoże mi dobrać odpowiednią szybką śrubę, pozdrawiam miklas_64

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

jeżeli chcesz uzyskać dużą prędkość to musisz szukać śruby z dużym skokiem ... tylko musisz się liczyć ze niema nić za darmo, duzy skok na śrubie,na starcie bd strasznie kulał ale z chwilą nabierania obrotów przez silnik łódka bd nabierała prędkości 

• 0

Trochę dużo kilogramów na pokładzie ,sugeruję większy silnik ,żeby to latało w 3-y osoby z majdanem,

szybka śruba na starcie może nie dać rady wyciągnąć łódki, przy tak załadowanej łodzi silnik

na takiej śrubie nie wkręci się na obroty potrzebne do wyprowadzenia jej do ślizgu.