Andrzej Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Czy łowił ktoś z was na tym łowisku? Ostatnio był program na Discovery z Matt'em Hayes'em. Widoki ładne ale miał cienkie wyniki. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Niestety nie pomogę. Z rozmów ze znajomymi wiem, że to faje łowisko dla karpiarzy ale ... o drapieżnikach niestety nic nie słyszałem dobrego. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Oglądałem ten program i tarzałem się ze śmiechu, bomba!!! Wreszcie ktoś pokazał realia polskiego wędkarstwa.Najpierw nagadywanie że Polacy wszystkie żrom i ryb nie ma wcale, z wyjatkiem tegoż unikatowego jeziora (jednego z 3 czy 4 w kraju na którym jest stosowany C&R jak głosiła wypowiedz). Potem wiazanie much szczupakowch z rozpadającym sie fiatem 126P w tle (no moze nie byl taki rozpadajacy sie ale brzmi barwniej jak tak pisze). A potem.... caly dzien na muche - nic. Wieczor na spinning - nic. Nastepny dzien od rana zasiadka na karpia - nic. Dramatyczne proby zlowienia karaska w grazelach (!) - nic. Trzedzi dzien znowy machanie mucha - i wreszcie - po przelceniu ponad tysiaca kilometrow, wywaleniu kupu szmalu, w balsku fleszy, po 3 dniach bez owocnego machania - usiadl !!!!!! Szczupacze 30 cm.... Bu-ha-ha-ha-ha, dawno sie tak dobrze nie bawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Oglądałem ten program i tarzałem się ze śmiechu, bomba!!! Wreszcie ktoś pokazał realia polskiego wędkarstwa. Ja musialem walnac browar jak to zobaczylem, z poczatku (wlaczylem w trakcie) przygladalem sie z zaciekawieniem bo wyglad lowiska jakis taki znajomy, to otoczenie, rozsypujacy sie palacyk...(myslalem, ze to jednak nie w Polsce) Tu sie nie ma co smiac....przeciez ten region umiera..kto tam przyjedzie? Zwlaszcza po tej reklamie Hayes'a, w ktorego glosie drgala ironia, i slusznie...Jakie szanse ma przecietny, przyjezdny wedkarz, skoro takie warunki polowu mial gosc, na ktorego sie specjalnie przygotowano bo mial byc program (chyba zalozenie bylo ze beda promowac miejsce i w ogole Polske)?Domostwo z walacymi sie z wegla ceglami, lodka cieknaca, brak ryb i co najwazniejsze brak szansy na rybe. W jakim celu byl ten program?odnioslem wrazenie, ze niosl takie przeslanie: nie przyjezdzajcie tutaj bo co najwyzej was okradna.Wspaniala promocja z tego wyszla! A niedawno jeszcze przyjezdzala na Polskie jeziora grupa trolingowcow z zachodu, placac slono bo troling byl zakazany....Nie tak dawno widzialem w Rajgrodzie Dunczykow...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 @Gumo nie wiem jak Ty ale ja odnosze wrazenie ze Matt Hayes to nie jest raczej kandydat na wedkarski survival... ostatnio ogladalem z nim program z irlandii i tez cienko poszlo.... moze to po prostu nie jest najlepszy wedkarz zeby sie wyrazic .... <_< pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Polska pokazała się z najgorszej strony!! Bezrybie na jednym z najlepszych (bo zarybianych i jakos dbanych) łowisk w Polsce. Już lepiej jakby na Piaseczno lub Wygonin pojechał!!! Wstyd. Mucha - nic, spinning - nic (wędkarze z Polski wyśmiali by go, przynajmniej wiekszość, przez to że stosuje woblery o dł. chyba 20 cm i większe ), karpiówka - nic. Ale najbardziej nie podobało mi się to co powiedział na zakończenie programu. Cytuję ale nie słowo w słowo:W ostatnich latach Polska przeszła wiele zmian [...] Niedawno ten kraj wstąpił do Uni Europejskiej [...] Może jak w Polsce zmienią się warunki bytowe ludzi to wędkarze zaczną traktować swoje hobby bardziej sportowo i nie będą zabierać złowionych ryb [...]Polska przedstawiona jako kraj biedny gdzie jednym ze sposobów zaspokojenia głodu jest wędkarstwo... Bez komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Polska przedstawiona jako kraj biedny gdzie jednym ze sposobów zaspokojenia głodu jest wędkarstwo... czyli zgodnie z prawda - moze nie w 100% obiekywnie, bo sa i inne aspekty polskiego wedkarstwo ale zasadniczo tak to wlasnie wyglada - mpim zdaniem tez pozdrawiam ps. najbardziej komiczne byly jednak desperackie proby lowienia karaskow - komizm oczywiscie nie odnosci sie do tego ze karaski, tylko do tego ze bez rezultatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Niestety mial racje, do tego ktos z naszych go na to naprowadzil bo po kilkunastu godz. lowienia skad by wiedzial...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 po trzech dniach @Gumo, po trzech dniach ps. a, bylbym zapomnial, niezly byl tez motyw ze sklepem wedkarskim gdzie z tego co pamietam dosyc slono mu policzyli za jakis kolowrotek sraxona i garsc akcesoriow na biala rybe - 50 czy 60 funtow chyba - gosc zachwycal sie ze tak tanio czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Niby samorzady rozumieja, ze niektore rejony kraju moga sie rozwijac tylko z nastawieniem na turystyke, ba, ta cala Unia miala plan stworzenia zielonych pluc w rejonie jezior, miala byc na to kasa...a moze kasa jest tylko trzeba cóś zrobic, zeby ja dali...A najprosciej jest wyciagac z wody ryby i sprzedawac na pniu i przymykac oczy na to, jak inni wyciagaja.Przeciez skoro wszyscy to robia to jest o.k... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 to fakt, nic tylko się śmiać z tego programu!Dzięki wszystkim, poszukam czegoś ciekawszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Na Wygoninie czy Piasecznie też nie zawsze się złowi... Byłem dwa lata temu w weekend, kiedy łowiła kadra spinningistów. I co? I łącznie wyjęli kilka nie za wielkich szczupaczków. Bo tego dnia nie żarły. A już od następnego ranka żarcie im się włączyło...Podobnie było z filmowym Uniechowem. Tomek Bogdanowicz naprawdę dba o ryby... Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Miło czytać takigo pozytywa. Fario, a byłeś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi