Skocz do zawartości

Opis / napis na blanku

shad

Rekomendowane odpowiedzi

W sklepach dal plastyków i artystów , którymi przecież również jesteśmy , kupić można słowacki akrylowy Tus firmy Koh-I-Noor Hardtmuth . Można dodać kapkę , kropelkę dosłownie , 100% żywicy akrylowej , a pisze cieniej i dłużej ..

W sklepach dal plastyków i artystów , którymi przecież również jesteśmy , kupić można słowacki akrylowy Tus firmy Koh-I-Noor Hardtmuth . Można dodać kapkę , kropelkę dosłownie , 100% żywicy akrylowej , a pisze cieniej i dłużej ..

Dokładnie takiego używam, kod 141 728 :D

Początkowo pisałem białym mazakiem, ale bez rewelacji... Od pewnego czasu używam rapidograf (chyba tak to się pisze ) i biały tusz. Obydwa formy Rotring. Jak dla mnie jest OK. Wcześniej miałem rapidograf jakiś tańszy i po pierwszym malowaniu poleciał do śmietnika :(

Aha, jak będziesz lakierował to nie smaruj pędzelkiem po napisie zbyt namiętnie. Ja raz tak rozmazałem sobie napis Embarassed

ja używam wyłącznie stalówki i srebrnego modelarskiego lakieru testors enamel. mimo że farbka jest nitro to daje podpisowi wyschnąć 2 dni, wcześniejsze lakierowanie grozi delikatnym rozmazaniem podpisu pod wpływem epoxy.

pozdrówka

20120711dsc0121.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Like 2

Bo napis trzeba wygrzać czyli odpowiednio wysuszyć.Pod lampką 1 godzina powinna starczyć.Zależy od farbki.

Humbrol jest kiepski.Srebrny akryl samochodowy z super drobnym ziarnem jest już lepszy.

No i ...stalówka.Tylko,nie żadne pisaczki,rapitografy etc.

wprawa,lekka ręka i do dzieła.

• 6 miesięcy temu...

Koszmarnie to wygląda zresztą , chyba dążymy do tego aby uciec od seryjnej tandety , nalepek, świecidełek , i innych hologramowych duperelek a naklejając takie koszmarki wracamy do seryjnej tandety. Co innego jakaś delikatna naklejka na przezroczystej folii potem zalakierowana a co innego świecący się koszmarek , ale to kwestia gustu i nie powinno się o gustach dyskutować każdy powinien wiedzieć co chce i śmieszne jest aby gdzieś dzwonić  jak wystarczy arkusz folii i drukarka :)

Koszmarnie to wygląda zresztą , chyba dążymy do tego aby uciec od seryjnej tandety , nalepek, świecidełek , i innych hologramowych duperelek a naklejając takie koszmarki wracamy do seryjnej tandety. Co innego jakaś delikatna naklejka na przezroczystej folii potem zalakierowana a co innego świecący się koszmarek , ale to kwestia gustu i nie powinno się o gustach dyskutować każdy powinien wiedzieć co chce i śmieszne jest aby gdzieś dzwonić  jak wystarczy arkusz folii i drukarka :)

nie chodzi mi ot o czym piszesz ale o takie cos mniej więcej jak w linku

http://www.davidnorwich.com/RodDecals.htm

nie chodzi mi ot o czym piszesz ale o takie cos mniej więcej jak w linku

http://www.davidnorwich.com/RodDecals.htm

Sprawa jest trochę ciężka do rozwiązania ponieważ o ile nie ma problemu z kupnem przezroczystej samoprzylepnej folii o tyle nadruk białym tuszem w normalnych drukarkach jest niemożliwy ponieważ drukarki nie dysponują białym tuszem , pozostaje inny jasny nadruk np. żółty, szary itp.Można kupić samoprzylepną folię w kolorze białym i drukować dowolnie lub kupić folię  w kolorze srebrnym , złotym itp i drukować dowolnie .Tendencja jest aby uciekać od nalepek wszelkiej maści (no może fabryczne są tolerowane) ale co własny opis customa to własny , przykładem kolega Fasto bo jego muchóweczka to prawdziwy cukiereczek .Brawka wielkie

Edytowane przez mrWhite7

• 11 miesięcy temu...

Witam potrzebuję namiary na kogos kto robi naklejki na blanki z podpisem- dedykacją, kolega kupił ojcu jakis tam patyk i chce aby na kiju była dedykacja z okazji 60 urodzin, niestety białego pisaka nie posiadam i nawet nie wiem jaki ma być a wiem że naklejeczki też ktoś robił.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

myślę że szybciej i lepiej będzie oddać wędkę do jakiegoś rodbuildera żeby skrobnął dedykację i polakierował.

pewnie kolega znajdzie kogoś w swojej okolicy aby dostarczyć mu wędkę.

A jeśli upiera się na naklejkę to poszukaj w jakiś miejscach gdzie np robią wizytówki lub pieczątki, powinni pomóc.

myślę że szybciej i lepiej będzie oddać wędkę do jakiegoś rodbuildera żeby skrobnął dedykację i polakierował.

pewnie kolega znajdzie kogoś w swojej okolicy aby dostarczyć mu wędkę.

A jeśli upiera się na naklejkę to poszukaj w jakiś miejscach gdzie np robią wizytówki lub pieczątki, powinni pomóc.

A ilu z nich robi to ładnie? 1...2?

Edytowane przez krzychun

Wybierz czcionkę w wordzie zrób napis i idż do pierwszej lepszej agencji reklamowej i zrobią od ręki na ploterze na folii samoprzylepnej. Nie wiem jak się to fachowo nazywa ale są takie folie tak jakby 3 warstwy można przyłożyć i przymierzyć dopiero później odklejasz jedną warstwę napis nadal zostaje na 3 warstwie. Przykładasz dociskasz i na koniec odklejasz 3 warstwę. Unika się klejenia każdej literki osobno i w efekcie wszystko jest równo.

Pozdr.