Jacques Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Panowie, macie może jakieś sprawdzone tusze do opisu wędki typ/marka, które są przyjazne dla lakieruz tego co troszkę czytałem na forum to Rotring jest dobry, może jakieś inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 W sklepach dal plastyków i artystów , którymi przecież również jesteśmy , kupić można słowacki akrylowy Tus firmy Koh-I-Noor Hardtmuth . Można dodać kapkę , kropelkę dosłownie , 100% żywicy akrylowej , a pisze cieniej i dłużej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 można też podpisać sobie wędkę wyplatając imie z nitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 No , ba .. Nitki słabo się jakoś przebijają do świadomości i szerszego użytku . Mazak jest szybki i łatwy .. jak spray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 W sklepach dal plastyków i artystów , którymi przecież również jesteśmy , kupić można słowacki akrylowy Tus firmy Koh-I-Noor Hardtmuth . Można dodać kapkę , kropelkę dosłownie , 100% żywicy akrylowej , a pisze cieniej i dłużej .. Dokładnie takiego używam, kod 141 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Hej. Ja do swoich wędek uzywam srebrnej farbki modelarskiej PACTRA o nr A74 Aluminium (koszt pare zł)można troszke wodą rorcieńczyć a końcówki uzywam takiej z kuleczką. Te ostro zakończone sie nie nadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Początkowo pisałem białym mazakiem, ale bez rewelacji... Od pewnego czasu używam rapidograf (chyba tak to się pisze ) i biały tusz. Obydwa formy Rotring. Jak dla mnie jest OK. Wcześniej miałem rapidograf jakiś tańszy i po pierwszym malowaniu poleciał do śmietnika Aha, jak będziesz lakierował to nie smaruj pędzelkiem po napisie zbyt namiętnie. Ja raz tak rozmazałem sobie napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 ja używam wyłącznie stalówki i srebrnego modelarskiego lakieru testors enamel. mimo że farbka jest nitro to daje podpisowi wyschnąć 2 dni, wcześniejsze lakierowanie grozi delikatnym rozmazaniem podpisu pod wpływem epoxy.pozdrówka Uploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Bo napis trzeba wygrzać czyli odpowiednio wysuszyć.Pod lampką 1 godzina powinna starczyć.Zależy od farbki.Humbrol jest kiepski.Srebrny akryl samochodowy z super drobnym ziarnem jest już lepszy. No i ...stalówka.Tylko,nie żadne pisaczki,rapitografy etc.wprawa,lekka ręka i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mam zrobiona muchówkę. Blank nie posiada opisu. Z moich manualnych zdolności piśmienniczych nie jestem zadowolony. Znacie kogoś kto robi naklejki takie aby można było wybrać np czcionke, ew symbol... itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Komputer + drukarka takie rzeczy potrafi a potem fola samoprzylepna przezroczysta trochę nici i lakieru i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Może napisz do Roberta z BRC. On na swoich wędkach nalepia naklejki Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Koszmarnie to wygląda zresztą , chyba dążymy do tego aby uciec od seryjnej tandety , nalepek, świecidełek , i innych hologramowych duperelek a naklejając takie koszmarki wracamy do seryjnej tandety. Co innego jakaś delikatna naklejka na przezroczystej folii potem zalakierowana a co innego świecący się koszmarek , ale to kwestia gustu i nie powinno się o gustach dyskutować każdy powinien wiedzieć co chce i śmieszne jest aby gdzieś dzwonić jak wystarczy arkusz folii i drukarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Bierz przykład ze mnie. Od dawna żadnych naklejek, ino jakże charakterystyczny podpis.Na przykład tu: http://jerkbait.pl/topic/7515-fatso-the-builder-i-jego-poczatki/page-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Koszmarnie to wygląda zresztą , chyba dążymy do tego aby uciec od seryjnej tandety , nalepek, świecidełek , i innych hologramowych duperelek a naklejając takie koszmarki wracamy do seryjnej tandety. Co innego jakaś delikatna naklejka na przezroczystej folii potem zalakierowana a co innego świecący się koszmarek , ale to kwestia gustu i nie powinno się o gustach dyskutować każdy powinien wiedzieć co chce i śmieszne jest aby gdzieś dzwonić jak wystarczy arkusz folii i drukarka nie chodzi mi ot o czym piszesz ale o takie cos mniej więcej jak w linku http://www.davidnorwich.com/RodDecals.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) nie chodzi mi ot o czym piszesz ale o takie cos mniej więcej jak w linku http://www.davidnorwich.com/RodDecals.htmSprawa jest trochę ciężka do rozwiązania ponieważ o ile nie ma problemu z kupnem przezroczystej samoprzylepnej folii o tyle nadruk białym tuszem w normalnych drukarkach jest niemożliwy ponieważ drukarki nie dysponują białym tuszem , pozostaje inny jasny nadruk np. żółty, szary itp.Można kupić samoprzylepną folię w kolorze białym i drukować dowolnie lub kupić folię w kolorze srebrnym , złotym itp i drukować dowolnie .Tendencja jest aby uciekać od nalepek wszelkiej maści (no może fabryczne są tolerowane) ale co własny opis customa to własny , przykładem kolega Fasto bo jego muchóweczka to prawdziwy cukiereczek .Brawka wielkie Edytowane 31 Stycznia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Napisz ręcznie na folii .. To jest równie proste jak bez komputerowe mieszanie herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam potrzebuję namiary na kogos kto robi naklejki na blanki z podpisem- dedykacją, kolega kupił ojcu jakis tam patyk i chce aby na kiju była dedykacja z okazji 60 urodzin, niestety białego pisaka nie posiadam i nawet nie wiem jaki ma być a wiem że naklejeczki też ktoś robił.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 myślę że szybciej i lepiej będzie oddać wędkę do jakiegoś rodbuildera żeby skrobnął dedykację i polakierował.pewnie kolega znajdzie kogoś w swojej okolicy aby dostarczyć mu wędkę.A jeśli upiera się na naklejkę to poszukaj w jakiś miejscach gdzie np robią wizytówki lub pieczątki, powinni pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Kolego w moim grajdołku żadnej prcowni nie ma najbliżej jest Wrocław lub Poznań ale to ponad 100km a wysyłka w tą i spowrotem może sie nie udać bo mam na to 6 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) myślę że szybciej i lepiej będzie oddać wędkę do jakiegoś rodbuildera żeby skrobnął dedykację i polakierował.pewnie kolega znajdzie kogoś w swojej okolicy aby dostarczyć mu wędkę.A jeśli upiera się na naklejkę to poszukaj w jakiś miejscach gdzie np robią wizytówki lub pieczątki, powinni pomóc.A ilu z nich robi to ładnie? 1...2? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Tutaj można zaprojektować i zamówić naklejkę :http://www.getbitoutdoors.com/supplies-rod-decor/decals/custom-decals.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Piotrek kup biały tusz , stalówke z obsadką i sam to napisz. ewentualnie znajdź kogoś w rodzinie, znajomych kto ma ciut "ładniejszy" charakter pisma.Tuszem zrobisz kilka prób i zawsze mozesz to szybko zmyc.A potem lakier i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Wybierz czcionkę w wordzie zrób napis i idż do pierwszej lepszej agencji reklamowej i zrobią od ręki na ploterze na folii samoprzylepnej. Nie wiem jak się to fachowo nazywa ale są takie folie tak jakby 3 warstwy można przyłożyć i przymierzyć dopiero później odklejasz jedną warstwę napis nadal zostaje na 3 warstwie. Przykładasz dociskasz i na koniec odklejasz 3 warstwę. Unika się klejenia każdej literki osobno i w efekcie wszystko jest równo. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Chyba tak zrobię, w poniedziałek podejdę do agencji reklamowej i popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi