darsio Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 W jaki sposób można usunąć taki napis akrylowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 … do tego cienka stalówka która odpowiednio przygotowujemy żeby nie rysowała blankuNa czym polega "odpowiednie przygotowanie"???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Na czym polega "odpowiednie przygotowanie"???? Zapewne wypolerowanie końca stalówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Polecam tusz Rotring i stalowke. Ja swoja stalowke zeby nie rysowala potraktowalem papierem 2000 a nastepnie polerowalem pocierajac po kartce papierui po kawalku starego blanku. Troche czasu to zajelo ale teraz nic nie rysuje i jak napis trzeba zmyc to nie ma sladu ze cos bylo pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 A ja gdy w sobotę musiałem zrobić pierwszy w życiu napis na pierwszej w życiu robionej wędce - niedługo założę temat w odpowiednim dziale - znalazłem w domu zapomniane przeze mnie pióro Parkera, którym pisałem całe lata. Stalówka już się tak obślizgała na papierze, że zero strachu Do pustego naboju nalałem tuszu Rotringa i się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 ... którym pisałem całe lata. Stalówka już się tak obślizgała na papierze, że zero strachu Choć jedna korzyść z tych wszystkich lat. Dzięki za rady co do tyszu jak i "zjechanych" stalówek. Te tusze są oczywiście w kolorze innym niż czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 No i charakter pisma trzeba mieć odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ja kupiłem tusz w firmowym sklepie rotringa i to w nawet fajnej cenie. http://www.rotringsklep.pl/tusz-do-tuszografow-rotring-23ml.-kolor--bialy-p1066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Nie jestem pewien czy bylo.. Natchnienie wynika z osobistej niemoznosci (ehh..) w wykonaniu podpisu (mam czcionke i wycwiczony napis ale k..a nie wychodzi ) na wedce i pomyslalem o swoistym kompendium - jak, czym, jakie sztuczki stosujecie, zeby uzyskac zamierzony efekt... Wszelkie porady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jest jedna sztuczka: cwiczyc Czasami sam napis zajmuje mi mase czasu... zeby mniej wiecej cos logicznie wyszlo.Z takich innych rad, to potestuj rozne stalki, kazda pisze troche w inny sposob. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Nie wychodzi bo się spinasz, a efekt finalny jest odwrotny do zamierzonego.Najlepszy jest rozluźniony nadgarstek. Jak to rozluźnienie uzyskać domyślisz się bez trudu. . Oczywiście nie można przesadzić z ilościąrozluźniacza 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 I cwiczenie i rozluznianie mam miejsce - wiadomo - i jedno i drugie to warunki sine qua non Tematy przejrzalem, dziekuje Pawel; przpraszam za lenistwo w obsludze wyszukiwarki Przy okazji tuszu akrylowego - ktos m0ze uzywal np. takiego czegos? http://www.sklepplastyczny.pl/pisaki-akrylowe-338_484/graphit-shake-3222_479/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 stalówka tak jak filmiku: powinna być "dotarta" i faktycznie wsadzenie blanku między dwie deseczki, książki....co bądź co jest mniej więcej równe z blankiem baaardzo pomaga - szczególnie w utrzymaniu prostej linii napisu.wszystkie cienkopisy gwarantują równą (tej samej szerokości) kreskę ale spod stalówki jednak fajniejszy (moim zdaniem) wychodzi efekt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wlasnie o to chodzi zeby kreska nie byla rowna Rowna kresta jest taka mechaniczna, nudnawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Powierzchnię blanku w miejscu napisu dobrze jest przetrzeć bardzo drobnym papierem (3000). Stalówka mniej się wtedy ślizga i tusz ładnie się rozkłada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) stalówka tak jak filmiku: zebym jeszcze wiedzial, co to za stalowka i co to za tusz.. @Pluszczcz - w moim przypadku blank jest lakierowany. Bialy. Nie moge sobie pozwolic na to, zeby go podrapac.. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) No właśnie ten lakier trzeba delikatnie zmatowić :-) Edytowane 7 Grudnia 2015 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) zebym jeszcze wiedzial, co to za stalowka i co to za tusz.. @Pluszczcz - w moim przypadku blank jest lakierowany. Bialy. Nie moge sobie pozwolic na to, zeby go podrapac.. tu masz stalówkę ,http://spinningshop.pl/index.php?id_product=1278&controller=productfarbkę akrylową dobrze jest rozcieńczyć delikatnie wodą , później zasycha , i ma ten plus że jak nie wyjdzie napis to ścierasz gąbką z wodą i piszesz od nowa Edytowane 7 Grudnia 2015 przez robas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Przerobiłem kilka stalówek i po jakimś czasie znalazłem odpowiednią .Można pisać bardzo ''zamaszyście'',nie rysuje powierzchni i pisze dużo cieniej niż te ''orginalne'' ze sklepów rodbuilderskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Powierzchnia nie ma znaczenia.Ważna jest farba, jej gęstość i wprawiona ręka.To jak z jazdą samochodem,nawet moim zdaniem podałem dobrą kolejność/ważność czynników. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Stalówek Koledzy próbowaliście ze sklepów papierniczych ??Jak się kiedyś w szkole pisało z kałamarza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Stalówek Koledzy próbowaliście ze sklepów papierniczych ??Jak się kiedyś w szkole pisało z kałamarza ?? hehehe ja tylko tak podpisuje, stalowek tez mam pare sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 ja podpisywałem tuszem a jakim i jaką stalówką to chyba pokazywałem nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciosekm.80 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Przerobiłem kilka stalówek i po jakimś czasie znalazłem odpowiednią .Można pisać bardzo ''zamaszyście'',nie rysuje powierzchni i pisze dużo cieniej niż te ''orginalne'' ze sklepów rodbuilderskich. WP_20151207_23_57_45_Pro.jpgWP_20151207_23_59_01_Pro.jpgWidzial ktoś taką stalowke w Polsce? Czytalem o nich kiedyś na forach dla artystów ale nigdzie nie mogę ich spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 prosze bardzo https://www.tintadlaplastykow.pl/stalowki-rysunkowe-leonardt-dp256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi