Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Serdecznie dziękuję za wszystkie gratulacje. Satysfakcję dał mi ten szczupak przeogromną. Dokładnie po niego tam pojechałem. Z pobiciem rekordu będzie jednak kłopot. Po pierwsze mam nad tą wodę ponad 300km i bywam tam tylko kilka razy w roku. Po drugie większych szczupaków tam chyba nie ma... Ta ryba ma ok. 10 lat, czyli mniej więcej tyle ile ta woda. Na metrówkę muszę trochę poczekać :D

Super, tym bardziej na dość ... niespodziewana przynętę... Własnie - jak ja prowadziłeś?

Prowadziłem w śrenim tempie z wysoko podniesioną szczytówką, w ten sposób RH12 28g idzie i tak blisko dna. W miejscu brania woda miała ok. 2 metry gębokości. Rzucałem w kierunku jawnie żerującej ryby, w wodzie było widać wyraźne poruszenie :D

Traq piękna ryba,dobrze że nie pojechał Ci w te deski które widać na pierwszym zdjęciu.

Sam miałem ostatnio podobną sytuację,usiadł mi na kiju szczupak,na początku nie wydawał się większy niż 50cm więc holowałem go bez problemu,nagle przy brzegu urósł i zaczął szaleć,hamulec dokręcony dość mocno, kij wygięty w chiński łuk a ten i tak wybrał linkę i pojechał w resztki starego pomostu które na moje nieszczęście były przy samym brzegu - gdybym wiedział jak duża jest ta ryba,dałbym się jej wyszaleć z dala od tego badziewia :D

A oto jeden z nich kóry tak pokiereszował mojego sweepera.

musisz wiedzieć, że nie tylko szczupaki kiereszują Twoje Salmiaki, często takie odpryski robią się od uderzeń kotwicy w korpus lub otarcia od kółek łącznikowych... czasem od uderzeń w kamienie oraz od zgmieceń w pudełku

zupełnie to nie przeszkadza w łowieniu i w przypadku Salmo nie powoduje dalszego odrywania się lakieru :D