Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

...i nie opusciłem forum :D

Spróbowałbyś! :D

Marcel a one tak z marszu łowione? Z brzegu?

Czesc

Remku jak wiesz, nie da sie łowic tyle ryb z przypadku.

Pierwsze kilka wyjazdow to klasyczne ,, frycowe ,,.

Jednak dokopałem sie do szczupakow z brzegu.

Piekne zalesione jezioro, a ryby zajeły dno, tam gdzie nababrał człowiek. Kiedys spławiano tam w jednym miejscu drzewo.

Dno wiec usłane jest dziesiatkami, a moze setkami swierkowych bali.

Niektore wystaja nawet na powierzchnie niczym spławiki. Głebokosc od 4 do 15 m. Tak mi sie wydaje. Łowie tylko wachadłami. Nic innego tak nie wywabia ich z pod tych batonow. Nie sadziłem ze bede w zyciu jeszcze tak operował wachadłem.

Wspaniale sie nimi łowi. Trzeba byc bardzo skupionym i skoncentrowanym. Praktycznie chwilowe gapiostwo konczy sie rwaniem. Kazdy model blachy mam rozpracowany w ile sekund dotyka dno :mellow: Łowienie to klasyczna ,, piła ,, tuz nad dnem. Brania sa fantastyczne. To trzepniecie jak rzecznego, złego sandacza, kwitowane mocnym zacieciem i zapasami do gory. Bran nie jest zbyt duzo. Srednio 1-3 na dzien.

Jedno miejsce mam na wobler. To wypłycenie na 4m z kilkoma swierkami na dnie. Kilka juz z tamtad wyjałem. Dookoła głebia.

Reasumujac, walcze dalej. Nawet dla jednego brania na dzien.

Jednego złowiłem juz dwukronie. Najwiekszego, jak sadze, nie wyjałem. Przez 3-4 min robił ze mna co chciał na dnie. Wybrał mi z 10 m linki ze szpuli, na beton dokreconej. Potrzasał łbem jak wieprz. Schował sie za jakims konarem, co czułem na plecionce. Wypiał sie po nast minucie. Zwinałem błystke. Jak na złosc wział 1-2 m nad dnem mała blaszke. Takiego mojego testera głebokosci z mini kotwiczka :lol: Czasem własnie stosuje taka mini wachadłoweczke do rozpoznania kawałka dna. Teraz juz bez kotwiczki. :D

Jeszcze ją znajde. Jeszcze sie pomyli.

Łowie plecionka sufix martrix pro 0.23.

Shimano technium 4000 Magnesium ( japan )

podpietym do 9 Abu z cw 40gr.

.

post-458-1348915825,6457_thumb.jpg

post-458-1348915825,8276_thumb.jpg

Ryby piękne, miejscówki z opisu także, ale najbardziej podoba mi się uśmiech łowcy na każdym zdjęciu. Od razu widać, o co w tym chodzi! Jak na samowyzwalacz fotki super, nie ma co kręcić nosem

Połamania na tych największych, bardzo fajna mini relacja.

Pozdrawiam

Grzesiek

@Marcel wielkie gratulacje! Piękne rybki i piękne fotki. Mam natomiast pytanie. Czy woda od tej ilości drzew iglastych leżących na dnie ma jakiś szczególny kolor ze względu na rozpuszczoną żywicę. Kiedyś łapałem na takim leśnym jeziorku otoczonym samymi drzewami iglastymi i woda miała mocno herbaciany kolor pomimo swojej krystalicznej czystości, a szczupaki miały bardzo podobny do Twoich wybarwienie. Życzę spotkania z mamuśką :mellow:

Czołem, czołem

Ostatnio dwa dni, dwa brania. Obydwa zaciete. Niestety dwie ryby bardzo ładne spadły. Dzis udało sie złowic ładnego szczupaka. Jak zwykle srednia, jedno branie. Wachadło. Niesamowicie waleczna sztuka. Byłem lekko zaskoczony, ze jest mniejsza niz cała walka przebiegła. Dopiełem dzis swojego Stradicka z 98. Fighting Drag ,, wył ,, przy podbieraniu az miło...

.

post-458-1348915826,0754_thumb.jpg

post-458-1348915826,1818_thumb.jpg