Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Szczupak piękny, gratuluję,

pewnie zaraz ktoś mi napisze że się czepiam itd. ale kolega ma dziwinie grube paluszki :D mimo że schowane.

w każdym razie jeszcze raz gratuluje, wspaniała ryba i te poprzednie też bardzo ładne.

pozdrawiam

Wielki szacun za umiejetnosc prezentacji ryby. Ja bym nie dal rady podniesc 118 cm na wyciagnietych rekach i jeszcze sie przy tym spontanicznie usmiechnac....:D

@bigos da radę nawet z większymi. Mogę podesłać Ci fotki na priva.

Myślę jednak, że wiem do czego zmierzasz i z tym akurat się zgodzę :lol:

Wielki szacun za umiejetnosc prezentacji ryby. Ja bym nie dal rady podniesc 118 cm na wyciagnietych rekach i jeszcze sie przy tym spontanicznie usmiechnac....:D

jeszcze z parunastu jeżeli nie więcej by się z tym zgodziło :lol:

Pewnie sie da. Ja jesli musze metrowke 5 sekund do zdjecia przytrzymac, to sie zaczynam drzec na fotografa, bo czuje jak krew mi z glowy splywa do lapek. Dlatego nie daje rady sie usmiechnac :D

I do niczego nie zmierzam - to jest brudne, niesprawiedliwe oraz z palca wyssane oszczerstwo! :D

Pozdro

Szczerze mówiąc, ja bym chyba swojej długo tak nie utrzymał. Przejrzałem foty. Prawą ręką podpierałem rybę blisko środka ciężkości, na chwilę ją podniosłem, a potem łokieć opierałem już cały czas na udzie, na siedząco, albo trzymałem przy ciele :D Ciężka była :D

Pewnie sie da. Ja jesli musze metrowke 5 sekund do zdjecia przytrzymac, to sie zaczynam drzec na fotografa, bo czuje jak krew mi z glowy splywa do lapek. Dlatego nie daje rady sie usmiechnac :D

I do niczego nie zmierzam - to jest brudne, niesprawiedliwe oraz z palca wyssane oszczerstwo! :D

Pozdro

Po prostu krzepy Ci brak ! <_<

Hmmm ok. Ja nic nikomu nie muszę udowadniać, ważne że ja i kumpel na łodzi swoje wiemy :D Bigos jakiej Ty jesteś postury? Chyba lichej-bo Hlehle wiem, że jest byku.

A na zakończenie - niedawno blisko 15kg karpia potrafiłem do kilku fot utrzymać przed sobą, a ten szczupal napewno był lżejszy i łatwiejszy w utrzymaniu :D Pozdrowienia i powodzenia nad wodą!

Krzyśku ja ze swoim mam 3 foty - jak próbuję go podnieść, jak mam go w pół w górze i trzecia właśnie ta, potem wymiękłem, wyhaczyłęm przynętę i wypuściłem rybę :D

Wiedzialem , ze cos jest ze mna nie tak!

Parametry techniczne Bigosa dla kolegi Woblera: wzrost 190 cm , waga prawie 100 kg. Teraz sobie wyobraz jak ja mam w zyciu pod gore i jakie ryby musze lowic, zeby wygladaly na zdjeciach choc 10% mniejsze niz faktycznie sa :D

Dobra panowie, a teraz ktos musi napisac wreszcie cos na powaznie! Ryba kolegi Woblera OK, przyzwoita i obciachu absolutnie nie ma. Gratuluje. Jednak do 118 cm musi jeszcze pare lat poplywac w wodzie. To jest opinia ichtiologa i nie probujcie z nia dyskutowac bo nie macie szans :D

Taka rybe jaka prezentuje kolega Wobler mozna w polskich warunkach smialo nazwac 118 -tka. W Polsce szczupaki zwykle gina smiercia naturalna od uderzenia ciezkim przedmiotem w leb, przy wielkosci ok 50 cm...Ryba kolegi Woblera to tak czy siak dinozaur. Szacun.

Pozdrawiam

Bigos

jeśli jednak chodzi o prezentowanie ryby, choć może to ,,lipny odnośnik bo z metrówkami do czynienia nie miałem

złapałem z ciekawości za hantle, przybrałem z nimi prowizoryczną pozę kolegi Woblera i choć może to wszystko brzmi komicznie

byłem się w stanie słodko uśmiechać dobrą chwilę mając w dolnej - prawej dłoni 20kg

a w tej uniesionej wysoko - lewej 13kg, może to marny odnośnik aczkolwiek śmiem twierdzić

że jeśli mogę tak utrzymać łącznie 33kg, to i obiema dłońmi dzierżąc 15 nie miał bym większego problemów,

i tu ciekawostka, mam od Ciebie 2cm i 1kg mniej :D

Niestety to tak nie działa. Ryby nie mają rączek, gryfów ani zadnych innych pomocnych uchwytów ;)

te mniejsze o dziwo też nie mają gryfów, aczkolwiek jeśli daje sobie bez większych problemów w pewnym chwycie z 33kilogramami,

nie wierze że mógł bym mieć problem z rybą połowę lżejszą, którą jedną dłonią trzymał bym pewnie za japę

a drugą zbierał bym ciężar brzuchala :)chyba że zaczęła by się szarpać, ale wtedy to już każdy by miał problem :lol:

Jak złowicie takiego ponad metr to się przekonacie namacalnie czy dacie rade zapozować z uśmiechem czy bez Dosyć dywagacji, brać się za łowienie :mellow:

W samym listopadzie miałem okazję przekonać się kilka razy. Bigos chyba też nie ma z tym problemu :lol:

Tak czy siak rada dobra. Ochłodzenie przyszło w dobrym momencie - nadchodzi długi weekend. Trzeba zawalczyć.

Panowie, cos mi sie zdaje ze troche za daleko wglebiamy sie w fizyke, a odchodzimy od logiki :D

Moj kumpel (uzytkownik tego forum) oblal egzamin z taksonomii ryb, bo na pytanie pani profesor- po czym wnosi, ze ryba na stole to lipien - odpowiedzial, ze widzi ze to lipien... Mniej wiecej tak jest z tym szczupakiem.

Z usmiechem i brakiem sily to przeciez beka byla :D