Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No chyba, że do woblerka na łowisko wpadnę :lol:

A te drużno czy coś takiego? z fotek widziałem podobne do mojego, tylko tu rzadziej większe się trafiają (choć nigdy tam nie byłem.) Embarassed

ps ciekawe co ten mój dzisiejszy miał w brzuchu... :mellow:

Zgadzam sie. Ale czy na Druznie jestes w stanie zlowic np:20 duzych szczupakow w jeden dzien? :D Do tego wszystkie skacza jak szalone i sa dwa razy grubsze od polskich :D

Wlasnie obrabiam zdjecia z ostatniego tygodnia i juz oczoplasu dostalem...Bedziemy sie musieli obarczyc wewnetrznym zakazem pstrykania ryb ponizej metra, bo inaczej zwariuje przed tym komputerem...

Zgadzam sie. Ale czy na Druznie jestes w stanie zlowic np:20 duzych szczupakow w jeden dzien? :D Do tego wszystkie skacza jak szalone i sa dwa razy grubsze od polskich :D

Wlasnie obrabiam zdjecia z ostatniego tygodnia i juz oczoplasu dostalem...Bedziemy sie musieli obarczyc wewnetrznym zakazem pstrykania ryb ponizej metra, bo inaczej zwariuje przed tym komputerem...

I jeszcze dodam ze od wyjscia z domu w Warszawie ( na przyklad ) do lowiska masz dokladnie 5 godzin. Koszt ok 100 euro jak dobrze poszukasz biletu. Nie wiem ile kosztuje paliwo w Polsce i jak dlugo sie jedzie z Warszawy na Druzno - kto wie to sobie przeliczy :D

Cześć Bigos

Mieszkaliśmy kiedyś na tej samej kondygnacji w super polskiej rezydencji DS 4 :-)hehehe. Na Drużnie w tamtym roku można było spokojnie złowić 20 sporych szczupaków w jeden dzień, były sporo grubsze niż te, które pływają w większości naszych jezior to jest fakt. W tym roku na Drużnie jest mało wody i znacznie gorzej z braniami, chociaż w sumie od wczoraj udostępniona jest druga część akwenu. Ryb jest tam naprawdę sporo, chociaż wędkarze i nie tylko oni starają się regulować pogłowie, czasem w granicach limitu czasem poza nim.

Zrobienie szczupakowego łowiska w Polsce, gdzie ryby będę spore i grube, to sprawa prosta jak drut. Sam sobie takie łowisko zrobiłem w jednym z moich stawów, który był najbardziej zachwaszczony karasiem, wystarczyło wpuścić worek narybku szczupaka i poczekać 3 lata. Efekt teraz jest taki, że niektóre szczupaki mają ok. 6kg (jest ich trochę za dużo nawet)

http://img819.imageshack.us/img819/1348/zdjcie0055ep.jpg

Do tego karasie mają od 1kg w górę i też fajnie się je łowi bo biorą chętnie na kleniowe imitacje biedronek.

Koszt inwestycji śmiesznie niski w porównaniu nawet z wycieczką do Szwecji. Koszt dzierżawy stawu lub nawet niewielkiego jeziora tak samo mały. Nie rozumiem dlaczego tak wiele osób płacze nas stanem rybostanu w naszych wodach zamiast brać sprawy we własne ręce? Wiadomo, że ryby z Drużna czy podobnych super rybnych miejsc to nie powód do dumy ale chyba większość wędkarzy lubi połowić tam gdzie ryb jest dużo i mają odpowiednią wielkość.

Czolem! :D Kiedy pisze duze, to mysle 4-5 kilo w gore. Jesli mozna tak polowic na Druznie, to radze moderatorowi natychmiast usunac Twoj post ...I moj tez...Powaga.

Poza tym od zawsze mowilem, ze nie kumam dlaczego Polacy jezdza na szczupaki do Skandynawii, skoro u nas rosna tak samo duze i do tego szybciej? Oczywiscie zdaje sobie sprawe dlaczego tak sie dzieje i chyba tylko bomba atomowa moze ten stan rzeczy zmienic...Albo stanie sie cud i te ryby zachoruja masowo na egzotyczna chorobe, dzieki ktorej stana sie niejadalne... :D

Pozdro

Bigos

A DS 4 to byly czasy...Choc DS 3 przed remontem...Hmm... Ciekawsze doswiadczenie zyciowe niz cale to wedkarstwo :):):D