WOBI Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 no to chyba wątek pomyliłem... i wcale nie byl taki mały(wobler ma ze 20 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Wstawiam rybkę złowioną przez @bolenjanusza , szczupły złowiony wczoraj na pewnej żwirowni nie mierzony ale wymiar forumowy na bank ma.Sprzęt:J Prestige do 30gShimano Super X 4000 GTMżyłka 0,20 P.S. Zdjęcie robione starą komórką więc jest kiepskiej jakości , mina łowcy zresztą też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 A mnie dziś woda zaskoczyła. Wróciłem rano z pracy i miałem się wybrać na jeziorko obok siebie i tu zaskoczenie. Zamarzło To sobie porzucałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 U mnie ciągnęli siatami, na dodatek też już zamarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Bedzie ponoc ocieplenie na poczatku grudnia, to jak lód zejdzie szczupak bedzie zagryzal ze hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Bedzie ponoc ocieplenie na poczatku grudnia, to jak lód zejdzie szczupak bedzie zagryzal ze hej. Też to słyszałem od kompana, ciekawe jak to będzie... Bo w następnym tyg będzie u mnie muchówka więc... nie może jeszcze mrozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 W linku kilkadziesiat zdjec ze szczupakami jakie ostatnio zlowilismy. Jesli komus sie nudzi przed kompem, to zapraszam. http://www.salmo-adventures.com/blogs/index/page:1#fantastyc zny-listopad-33 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Piekne rybki!I chyba bardzo plytko!?bo chyba wszystkie(wiekszosc)na slidery Tutaj na slidera brzane mozna zlapac ladna!wiekszosc ryb to guma lub cos co schodzi gleboko i szybko!Jeszcze raz graty za przepiekne rybska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Piekne rybki!I chyba bardzo plytko!?bo chyba wszystkie(wiekszosc)na slidery Tutaj na slidera brzane mozna zlapac ladna!wiekszosc ryb to guma lub cos co schodzi gleboko i szybko!Jeszcze raz graty za przepiekne rybska! Kiedy sa na braniu, to sliderem mozna najszybciej wode opedzlowac i jak ma ochote klepnac, to go klepnie bez zbednych ceregieli. Podnosza sie do niego wysoko, smialo mozna na 4-5 m lowic tonacym i jesli zejdzie 1,5 m pod wode to wystarczy. Na ,,niejadki'' zdecydowanie lepszy jest sweeper ( dwa najwieksze rozmiary) albo mniejszy fatso tonacy - trzeba to prowadzic najwolniej jak sie da, centralnie rybie na leb. Brania sa wtedy takie raczej ,,z ciekawosci '' niz z glodu , ale sa Zawieszaja sie jak szmata. Na slidera zwykle jest pier...e dobre Brzany na slidera - nawet nie wiesz jak mnie ucieszyles ta informacja Ale pssst! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Dobre ryby @Bigos! Gratuluje polowow. Widac ze pogoda tez dawala w kosc. Moze nie tak bardzo jak Wy szczupakom... Bede musial kiedys sprobowac czerwonego slidera, na takiego jeszcze nigdy nic nie mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja w tym roku przekonałem się, że czasem np. malinowy Skinner czynił cuda... Bezapelacyjnie - w pewnych warunkach - skuteczne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Dobre ryby @Bigos! Gratuluje polowow. Widac ze pogoda tez dawala w kosc. Moze nie tak bardzo jak Wy szczupakom... Bede musial kiedys sprobowac czerwonego slidera, na takiego jeszcze nigdy nic nie mialem Kiedy jest malo swiatla, to czerwone ( czy w odcieniach czerwieni) przynety dobrze dzialaja. Choc ten konkretny slider zaskakujaco dobrze dzialal nawet w sloneczny dzien i robilismy specjalnie chamskie eksperymenty - jeden lowil na czerwonego, a drugi na innego. Czerwonego walily jak durne, na innego sporadyczne klepniecia. Ciekawe co? Wydaje mi sie , ze ,,nadejszla'' chwila aby uwierzyc w ,,karotke '':D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Piekne rybki!I chyba bardzo plytko!?bo chyba wszystkie(wiekszosc)na slidery Tutaj na slidera brzane mozna zlapac ladna!wiekszosc ryb to guma lub cos co schodzi gleboko i szybko!Jeszcze raz graty za przepiekne rybska! Kiedy sa na braniu, to sliderem mozna najszybciej wode opedzlowac i jak ma ochote klepnac, to go klepnie bez zbednych ceregieli. Podnosza sie do niego wysoko, smialo mozna na 4-5 m lowic tonacym i jesli zejdzie 1,5 m pod wode to wystarczy. Na ,,niejadki'' zdecydowanie lepszy jest sweeper ( dwa najwieksze rozmiary) albo mniejszy fatso tonacy - trzeba to prowadzic najwolniej jak sie da, centralnie rybie na leb. Brania sa wtedy takie raczej ,,z ciekawosci '' niz z glodu , ale sa Zawieszaja sie jak szmata. Na slidera zwykle jest pier...e dobre Brzany na slidera - nawet nie wiesz jak mnie ucieszyles ta informacja Ale pssst! Jak sa na braniu tak,ale nie wyjdzie chyba do sliderra z .......20m!?Tutaj na tym zbiorniku co lapie to naprawde inna historia,trzeba sie uczyc lapac tak jakby od poczatku a co do sfepera to musisz mi cos podpowiedziec o tej przynecie bo mi sie podoba,jak pracowac i co z nia robic!Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Dobre ryby @Bigos! Gratuluje polowow. Widac ze pogoda tez dawala w kosc. Moze nie tak bardzo jak Wy szczupakom... Bede musial kiedys sprobowac czerwonego slidera, na takiego jeszcze nigdy nic nie mialem Kiedy jest malo swiatla, to czerwone ( czy w odcieniach czerwieni) przynety dobrze dzialaja. Choc ten konkretny slider zaskakujaco dobrze dzialal nawet w sloneczny dzien i robilismy specjalnie chamskie eksperymenty - jeden lowil na czerwonego, a drugi na innego. Czerwonego walily jak durne, na innego sporadyczne klepniecia. Ciekawe co? Wydaje mi sie , ze ,,nadejszla'' chwila aby uwierzyc w ,,karotke '':D bigos - pytanko: lowicie na badz co badz poteznej wodzie i bardzo zasobnej w ryby. ciekawi mnie czy da sie u Was zauwazyc pewną okresowosc w skutecznosci przynet... czyli czy da sie zauwazyc ze przynety na ktore rok czy dwa lata temu szczupaki chetnie wchodzily teraz nie dzialaja juz tak fajnie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 lowicie na badz co badz poteznej wodzie i bardzo zasobnej w ryby. Ja nie bigos, ale poniewaz zdarza sie nam lowic na tych samych wodach , to sie wtrace:Z obserwacji moich wynika, ze niebagatelna role w tym gra pogoda. Jak jest glac-plac, to chca czego innego, jak falka - znów inne przynety preferuja. Ta sama woda, ta sama jej temperatura...ryby sa glupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 lowicie na badz co badz poteznej wodzie i bardzo zasobnej w ryby. Ja nie bigos, ale poniewaz zdarza sie nam lowic na tych samych wodach , to sie wtrace:Z obserwacji moich wynika, ze niebagatelna role w tym gra pogoda. Jak jest glac-plac, to chca czego innego, jak falka - znów inne przynety preferuja. Ta sama woda, ta sama jej temperatura...ryby sa glupie kubek to co sie dzieje na TEJ wodzie to ja mneij wiecej wiem... mnie interesuje efekt tzw przeblyszenia. czy istnieje cos takiego w duzym zasobnym w ryby wszelakiej wielkosci i masci cos takiego... ja swoje pierwsze duuuuze szczupaki lowilem na jurkowobka. obecnie - nie wiem czy to kwestia moze troche przejscia tez na nieco inny sprzet i fascynacji innymi przynetami ale jurko wobki lowia u mnie obecnie wyraznie mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Dobre ryby @Bigos! Gratuluje polowow. Widac ze pogoda tez dawala w kosc. Moze nie tak bardzo jak Wy szczupakom... Bede musial kiedys sprobowac czerwonego slidera, na takiego jeszcze nigdy nic nie mialem Kiedy jest malo swiatla, to czerwone ( czy w odcieniach czerwieni) przynety dobrze dzialaja. Choc ten konkretny slider zaskakujaco dobrze dzialal nawet w sloneczny dzien i robilismy specjalnie chamskie eksperymenty - jeden lowil na czerwonego, a drugi na innego. Czerwonego walily jak durne, na innego sporadyczne klepniecia. Ciekawe co? Wydaje mi sie , ze ,,nadejszla'' chwila aby uwierzyc w ,,karotke '':D bigos - pytanko: lowicie na badz co badz poteznej wodzie i bardzo zasobnej w ryby. ciekawi mnie czy da sie u Was zauwazyc pewną okresowosc w skutecznosci przynet... czyli czy da sie zauwazyc ze przynety na ktore rok czy dwa lata temu szczupaki chetnie wchodzily teraz nie dzialaja juz tak fajnie...? Okresowosc widac bardzo wyraznie po pacyfikacji mety - boja sie otworzyc pyska przez tydzien, zeby nie zabolalo...Dotyczy wszystkich przynet. My staramy sie ,,dla zabawy'' tych ryb nie lowic, bo zaczynaja kojarzyc fakty, ze tak powiem Dlatego jesli sie komus wydaje ze przelowienie takiego Druzna czy Zarnowca jest niemozliwe, to ja mowie - poczekamy , zobaczymy U nas presja na szczupaka jest zerowa, w porownaniu do tego co dzieje sie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Piekne rybki!I chyba bardzo plytko!?bo chyba wszystkie(wiekszosc)na slidery Tutaj na slidera brzane mozna zlapac ladna!wiekszosc ryb to guma lub cos co schodzi gleboko i szybko!Jeszcze raz graty za przepiekne rybska! Kiedy sa na braniu, to sliderem mozna najszybciej wode opedzlowac i jak ma ochote klepnac, to go klepnie bez zbednych ceregieli. Podnosza sie do niego wysoko, smialo mozna na 4-5 m lowic tonacym i jesli zejdzie 1,5 m pod wode to wystarczy. Na ,,niejadki'' zdecydowanie lepszy jest sweeper ( dwa najwieksze rozmiary) albo mniejszy fatso tonacy - trzeba to prowadzic najwolniej jak sie da, centralnie rybie na leb. Brania sa wtedy takie raczej ,,z ciekawosci '' niz z glodu , ale sa Zawieszaja sie jak szmata. Na slidera zwykle jest pier...e dobre Brzany na slidera - nawet nie wiesz jak mnie ucieszyles ta informacja Ale pssst! Jak sa na braniu tak,ale nie wyjdzie chyba do sliderra z .......20m!?Tutaj na tym zbiorniku co lapie to naprawde inna historia,trzeba sie uczyc lapac tak jakby od poczatku a co do sfepera to musisz mi cos podpowiedziec o tej przynecie bo mi sie podoba,jak pracowac i co z nia robic!Pozdro. Z 20 m tez da sie je zlowic na slidera - kiedys Ci pokarze Sweepera generalnie trreba prowadzic spokojnie, dac mu najpierw opasc, a potem bardzo delikatnie i z wyczuciem podciagac. Jak zaczniesz szarpac, to moze sobie reke wyrwiesz za ktoryms razem z barku, ale szczupaka raczej nie zlowisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ok dzieki za rade!Pozyjemy zobaczymy,moze uda mi sie poprubowac lowic tym sweeperem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Czołem koledzy W końcu i mi udało się wybrać na rybki i pochwycić szczupaczka. Niestety do metra zabrakło 2 cm. . Pozdrawiam Efex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Efex, piękny.Na żywca (z dolnego lewego rogu) <_< ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Na żywca biorą dobrze, ale musiałem się wspomóc jeszcze przynętą. Dosłownie 30 min wcześniej zmieniłem przynętę na DLT Life Like - niesamowita praca, super do trola. Miałem jedno branie niezacięte i tego szczupaka. Potem kolega mi go zarekwirował i powiedział, że nie odda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Szacun za uczciwosc! Gdybys napisal, ze ryba ma 110 cm, to nikt by nie zakwestionowal. Wyszla na zdjeciu wyjatkowo okazale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Jasna sprawa - uczciwość ponad wszystko ! W sumie wystarczyłoby trochę inaczej ułożyć płetwy i miałby metr albo więcej, ale chyba nie o to chodzi Pozdrawiam Efex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Rybka z naszej wody czy też z Renu?Fajny wabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi