Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzięki wszystkim za dobre słowo ;)

Szczupak złowiony na żwirowni Prężyce i pływa tam nadal - wrocławianie znają dobrze B) .

Sprzęt okoniowy z żyłką 0,14 mm, a że wziął z głębokiej i czystej wody to miał gdzie pływać na uwięzi (z półgodzinki) aż do szczęśliwego podebrania.

Chciałbym w tym miejscu podziękować koledze, który podłynął i zrobił mam zdjęcie telefonem oraz dla jego syna za pomoc w prezentacji. Dopiero gdy odpłynął skojarzyłem skąd Go znam - ze sklepu wędkarskiego na Kurkowej we Wrocku.

Szczupak mierzony bardzo nietypowo (żaden z nas nie miał miarki) :mellow: dlatego napiszę tylko, że metr miał ze sporym naddatkiem :mellow:

Tam niezly pobór zwiru musial byc, skoro spalina plywasz :mellow:

Spaslak niezly.

@argrabi - kiedys mi sie trafila metrówa na Narwii na kijek 2-15g i plecionke 8lbs. Wisi jeszcze na pogawedkach miesiarskich. Takie to byly czasy... :wacko:

Żwirownia nieduża w porównaniu np. z Mietkowem :o połączona jest z Odrą i dopływam do niej właśnie z Odry, pod prąd ok. 5-6 km, stąd spalina, na elektryczku to pół dnia bym płynął.

Ryb w tych żwirowniach połączonych z Odrą byłoby więcej, gdyby nie to, że niemal wsystkie ujścia/połączenia strasznie wypłyciło/zamuliło. Przy takich stanach rzek, ryby nie mają jak jesienią tam wpływać.

Akurat w tym jednym przypadku, prace regulacyjne mogłyby się przydać. Takie pogłębienie ujść i kanałków łączących byłoby zbawienne. Chyba, że klimat sie unormuje i wrócą normalne jesienne wyższe stany.

klimat jednak fiksuje coraz bardziej....

Dzisiejszy na białe kopyto Relaxa, coś słabo żerują bo cały w pijawkach był. A mówili że jesień jest najlepsza :mellow:

Pozdrawiam Krystian

U mnie dosłownie każdy ma na sobie pijawki, nie pamiętam, żeby jakiś nie miał... Gratulacje :D