radim_78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Panowie mam małe pytanko.Jako ,że ostatni dzień kwietnia wypada w sobotę czyli dzień wolny to będzie można już w ten dzień łowić szczupłe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 A czy sobota to dzień ustawowo wolny od pracy ??Co roku to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 W sobote nie mozna łowic szczupakow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 a wiec wygląda to tak Od 28 kwietnia 1990r. obowiązują następujące dni ustawowo wolne od pracy:1. dni niżej wymienione:1 stycznia - Nowy Rok,6 stycznia - Święto Trzech Króli - od 6 stycznia 2011 rokupierwszy dzień Wielkiej Nocy,drugi dzień Wielkiej Nocy,1 maja - Święto Państwowe,3 maja - Święto Narodowe Trzeciego Maja,pierwszy dzień Zielonych Świątek,dzień Bożego Ciała,15 sierpnia - Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny,1 listopada - Wszystkich Świętych,11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości,25 grudnia - pierwszy dzień Bożego Narodzenia,26 grudnia - drugi dzień Bożego Narodzenia,2. niedziele. przykład 1 maj wypada w poniedziałek a 30 kwiecień to niedziela w związku z czym można łowić już w niedzielę innej opcji nie ma chyba ze wymyślą jakieś nowe święto 30 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 A na szczupakach nikt dzisiaj nie był?? 18:27 i żadnego zdjęcia?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawm84 Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Moda na bolenie Panie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 A na szczupakach nikt dzisiaj nie był?? 18:27 i żadnego zdjęcia?! Pewnie ktoś tam był,ale jak znam życie to 1 maj jak zwykle niezbyt ciekawyJa dzisiaj zaliczyłem jednego wymiarowego i nic poza tym,ale byłem na swoim sentymentalnym łowisku i na specjalne ryby się nie nastawiałem.Jutro jak moja luba nie będzie miała nic przeciwko to pojadę w miejsce w którym chyba jest troszkę więcej ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garu88 Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 U mnie na Nogacie też raczej lipa ze szczupakami, bierze tylko drobnica przy brzegu ( złapałem dwie sztuk jeden niewymiarowy drugi ledwo wymiar łapał ), i ogólnie to nad wodą więcej wędkarzy niż ryb i co jest najgorsze to nie widziałem żadnego który słyszał by o zasadzie NO KILL, a to naprawdę może popsuć człowiekowi humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekT Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Jak tam koledzy rozpoczęliście sezon w maju. Na łowisku na którym byłem szczupak nawet dobrze brał, ale tylko maluchy i dwa równe z wymiarem. Oczywiście wszystkie odzyskały wolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Kontrolnie wczoraj sprawdziłem na Wisełce co w wodzie pływa. Padło w sumie 5 szt i wszystkie jakby z jednego miotu około 55cm.Cieszył jednak fakt, że obrzarte były konkretnie jak te na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 1-go wiatr, zimno, brudna woda - ogólnie NĘDZA2-go wiatr, zimno, brudna woda - jeden się zlitował3-go pierdykam pajki - JADĘ NA BOLKI PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Brawo Zanderix. Ja dzisiaj na rozlewiskach Warty obserwowałem pseudo-szczupakowców, jak pajki po 50 centymetrów i mniejsze ładowali do wora nawet nie próbowałem tam łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Gratki Arku, podtrzymuj ten wątek 3-go pierdykam pajki - JADĘ NA BOLKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 1-go wiatr, zimno, brudna woda - ogólnie NĘDZA2-go wiatr, zimno, brudna woda - jeden się zlitował3-go pierdykam pajki - JADĘ NA BOLKI PZDRZanderix Co znaczy brudna woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 1-go wiatr, zimno, brudna woda - ogólnie NĘDZA2-go wiatr, zimno, brudna woda - jeden się zlitował3-go pierdykam pajki - JADĘ NA BOLKI PZDRZanderix Co znaczy brudna woda? Mało klarowna, zbełtana, poprostu mętna - na tym łowisku przeważnie jest bardzo przeźroczysta, a tej wiosny nie wiem skąd trącona jakby błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Arku gratuluję szczupłego i życzę jutro bolka takich samych rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 A ja wyrządziłem dziś szczupaczej populacji szkodę Jeśli dobór naturalny sprawia, że zdrowe, silne i sprytne osobniki przetrwają, eliminując słabsze, to ja dziś zachwiałem ten proces.Zastałem nad Wartą po wiosennej wodzie odcięte od nurtu bajorko, ale ze stałym, wątłym dopływem, w którym coś goniło narybek. Myślałem, że małe kleniki, albo okonki, ale coś za intensywne były to ataki, pojedyncze.Założyłem frisky 5 i szarpię wierzchem po niespełna 0,5m wodzie i w trzecim rzucie ciupak. Wymiarowy No to biorę tego gapę, nieboraka i lecę nad rzekę, 30 metrów miałem. Ot i cała historyja Złowiłem też rybę w jerkbaitowym wymiarze, ale ta z kolei pokazała mi, że ja też jestem sierotka marysia i dokumentacji ni ma PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Arku już tak się zastanawiałem kiedy się odezwiesz w tym wątku gratulacje - ja nie miałem jak otworzyć sezonu. Ale może kiedyś się go uda otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajlip Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Cała majówka poświęcona szczupakom, a oto i skutek Teraz pora zająć się boleniami, niestety pogoda nie pomaga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witaj na forum Gratuluję mocnego wejścia! Pięknie wybarwiony szczupak Jakieś okoliczności połowu? PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajlip Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Ten był blady w porównaniu do innych, ale mniejszych Łowisko to grążelowe poletko z wodą 1,5m. Łowiłem na kopyto z opadu na 5g główce ( kolor widać). Sprzęt: Jenzi Whisper Live 2,45m 10-30g, Team Dragon 730iX, Dragon Techno 0,12.Ogólnie najlepsze brania pierwszego maja, drugiego było słabiej i zimniej, a dzisiaj wytrzymaliśmy tylko 4h, dość już nam było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekT Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A ja mam pecha od 1-go. Szczupak dobrze brał, ale większe sztuki słabo się zapinały i spadały. Plus tego był taki, że była fajna zabawa. Ale dzisiaj wytrzymałem tylko 2 godziny i myślałem że zamarznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jeden odrzańskich zielonych , który nie zdążył skasować boleniowej przynęty <_< ...W roli głównej @tasiek321... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam Dzisiejsza metrówka, równo 8 kilo. Rybka złowiona na Odrze, w nurcie przy wejściu do zatoki. Ryba złowiona około południa, w czasie wiosennego deszczyku na wobler Rapali Super Shad Rap. Sprzęt to wędka Shimano Aspire 50-100, kołowrotek Penn Slammer 360 i plecionka 0.30. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi