hm62 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 88 cm z dzisiejszego wypadu,przynęta soft 4play 13 cm,kij hm62 pike,kołowrotek TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Ładny zielony smoczek, a jak sterylnie utrzymana łódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 TAAAAKIE klocki w pudle i na bosaka ? Ja bym nie ryzykował A ciupak zacny- gratuluję btw- mając te twarde jerki, gumą bym się już nie bawił Jak by nie brały- to trudno. Samo patrzenie na klocka przemierzającego toń ma w sobie coś kojącego i satysfakcjonującego Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Kamil - widzę, że łezka Ci się w oku kręci na wspomnienia... Nie martw się, przywiozę kilka nowych fotek, to sobie razem powspominamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Oj tak, szczególnie w takiej kryształowo czystej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Nie martw się, przywiozę kilka nowych fotek, to sobie razem powspominamy... Dowcipniś <_< Powspominamy...i połowimy też...już za jakieś....360dni ? Połowicie na pewno....czuję, że się niebawem w tym wątku zrobi kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Face to face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak176 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 co by nie zapomnieć jak szczupak wygląda jeden z amatorów poppera do tego miałem dzisiaj niezłe przeboje.. gdy holowałem jednego szczupaka drugi płynął za nim i go ,,podgryzał bynajmniej tak to wyglądało innym razem zauważyłem że coś świecącego płynie za moją gumą.. gdy było bliżej brzegu zobaczyłem szczupaka z blacha w pysku ... a już myślałem że skubany ma złote zęby.. niestety nie zaatakował.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dzisiejszy dziwak 92 cm Dziwak, bo był cały czarny, zgarbiony, chudy i na dodatek chyba byl slepy Wnioskuje to po jego czarnych oczach Po jego sylwetce widać że posługuje się wyłącznie linią boczną... Wszystkie inne szczupaki z tego jeziora są normalnych barw.Kij dragon millenium 5-25, kołowrotek spro + plecionka PP 0,15mm + zielona guma 9 cm na 7gr główce Wziął z dna na ok 2m głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Może zdjęcia nie najświeższe(15 maja)ale z powodu natłoku zajęć mogę teraz dopiero je wstawić. A uważam że rybka zacna: 104 cm , 6,5 kg , ponadto to moja pierwsza metrówka i sprawiła mi niesamowitą radość. Po wspaniałej walce, sesji zdjęciowej, pomiarach wróciła do swojej wodnej szwedzkiej krainy.Przynęta dragon fatty - biały , 7 cm na 20g główce z opadu na podwodnej górce. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Kowalski Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Wiśnia Ślepy nie ślepy ale życiówka jest i to się liczy cale 92 cm szczęścia .No akurat trafiłeś takiego starego dinozaura co w grocie pod klifem widocznie żył ale tez się przyglądałem na te czarne ślipska sam już nie wiem czy on ślepy czy nie ... jeszcze raz graty za życiówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Pawekus, piękny szczubel, a jak ubarwiony! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Gratuluję łowcom. Tobie Paweł już gratulowałem Moze jakis filmik z zaimplementowanej kamery na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Marcin nie mam czasu obrobić nagrań a dużo zajmują miejsca, ale jak się spotkamy to jakiś krótki seans kinowy będzie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 @wojciech wybarwienie wszystkie szczupaki miały piękne ale to wynik chyba brunatnej wody jaka była. P.S Sandacze też były pieknie wybarwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Gratki, Panowie Pawekus! Mów zaraz co to za kamerka i jak się sprawdza. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Hej to żadna tajemnica ... kamerka GoPro. hmmm fajna zabawka testowałem pod kątem uchwycenia brania na powierzchniowca ale sprawdza się jeśli obiekt jest blisko bo nie ma zooma. Nagrywa generalnie w jakości HD więc tu nie ma się do czego przyczepić. Jedynie filmy dużo zajmują więc trzeba się zaopatrzyć w pojemną kartę SD. Ponaddto ma możliwość robienia zdjęć seryjnych ( raz przez przypadek zamiast włączyć film nacisnąłem żeby robiło zdjęcia seryje - efekt=1000 zdjęć zamiast pięknego filmu) Podsumowując można nagrać naprawde ciekawe filmiki ze wzglęcu na to że kręcisz je z perspektywy swoich oczu i nigdy nie przegapisz tego najlepszego momentu jednakże w moim przypadku okzaywało się że wtedy kiedy kamera na mojej głowie była włączona to te najlepsze momenty miał mój kompan na łodzi i on ma super filmiki dlatego polecam na łódkę brać kogoś kto też będzie miał taką kamerkę albo niech on ma Twoją na głowie ( a swoją drogą może kiedyś kolega Michał się sam wypowie na temat filmów jakie ma z mojej kamery ) Pozdrawiam P.S w razie dalszych pytań chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Hej to żadna tajemnica ... kamerka GoPro. hmmm fajna zabawka testowałem pod kątem uchwycenia brania na powierzchniowca ale sprawdza się jeśli obiekt jest blisko bo nie ma zooma. Nagrywa generalnie w jakości HD więc tu nie ma się do czego przyczepić. Jedynie filmy dużo zajmują więc trzeba się zaopatrzyć w pojemną kartę SD. Ponaddto ma możliwość robienia zdjęć seryjnych ( raz przez przypadek zamiast włączyć film nacisnąłem żeby robiło zdjęcia seryje - efekt=1000 zdjęć zamiast pięknego filmu) Podsumowując można nagrać naprawde ciekawe filmiki ze wzglęcu na to że kręcisz je z perspektywy swoich oczu i nigdy nie przegapisz tego najlepszego momentu jednakże w moim przypadku okzaywało się że wtedy kiedy kamera na mojej głowie była włączona to te najlepsze momenty miał mój kompan na łodzi i on ma super filmiki dlatego polecam na łódkę brać kogoś kto też będzie miał taką kamerkę albo niech on ma Twoją na głowie ( a swoją drogą może kiedyś kolega Michał się sam wypowie na temat filmów jakie ma z mojej kamery ) Pozdrawiam P.S w razie dalszych pytań chętnie odpowiem Już pytam:Czy rzeczywiście ma taki szeroki kąt widzenia?Jak nagrania podczas deszczu? Jak w porównaniu do kamerek typu pinhole (w okularkach) (przykład)Czy byłbyś uprzejmy wrzucić próbkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 ]Już pytam:Czy rzeczywiście ma taki szeroki kąt widzenia?Jak nagrania podczas deszczu? Jak w porównaniu do kamerek typu pinhole (w okularkach) (przykład)Czy byłbyś uprzejmy wrzucić próbkę? Zatem odpowiadam:)Kąt widzenia ma całkiem niezły aczkolwiek zakrzywia trochę rzeczywistość na krańcu obrazu lub blisko kamery.Jeśli chodzi o nagrania w deszczu to idealnie bo ma hermetyczną obudowę więc jest super.Nie znałem tych kamerek typu pinhole ale po obejrzeniu filmiku uważam, że go pro zdecydowanie lepsze ( aczkolwiek tak jak wspomniałem nie miałem tyle szczęścia z rybami nagranymi bo brały wtedy kiedy akurat nie miałem kamery, albo jak w przypadku powyżej zamieszczonej metrówki przestawiło mi się ustawienie i zamiast filmu życia mam 1000 zdjęć seryjnych ... na szczęście mój kolega na łodzi nagrał moją walkę na zwykłej kamerze.. tylko ja starałem się mimo wszystko panować nad słownictwem i jest tylko ciągle Jezus Maria jaka ryba bo stwierdziłem że to lepiej się potem ogląda niż jak ciągle latają Kur... w każdym razie jest z czego się pośmiać tzn. ze mnie ale cóż to była moja pierwsza metrówka - jak obrobię filmik to gdzieś wrzucę link)wracając do tematu ... nie mam czasu teraz zająć się moimi nagraniami z rybami a nie chce takich długich wrzucać stąd w linku zamieszczam baaaardzo nudny filmik i nie liczę na komentarze o nim daję link tylko po to żebyś (@roch)zobaczył jak wygląda próbka. Od razu również chcę zaznaczyć że warto ustawić na Yotube p720 i pełny ekran. Ponadto ten filmik nie jest nagrany w najlepszej jakości bo jest opcja pójść jeszcze o dwa poziomy wyżej. Ten w linku : 960p 30 fpshttp://www.youtube.com/watch?v=ra8chn-w1as nie oglądajcie do końca bo tam naprawdę nic się nie wydarzy, filmiki z rybami zamieszczę ok lipca P.S Nie wiem czy moderator nie powinien wydzielić tego wątku. Przepraszam jeśli to ja tu coś zaśmiecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Jakośc rzeczywiście dużo lepsza, tylko to zakrzywienie świata... Znacie może coś pośredniego? Widziałem w necie kamerki operacyjne (jak dla policji, wojska) Miał ktoś z tym do czynienia? Tak w ogóle to idealna byłaby kamerka mocowana pod daszkiem czapki -idealna lokalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 zależy jakiej wielkości miałaby być ta kamerka bo mogłaby ograniczać pole widzenia . Może jakieś kamerki szpiegowskie wypadałoby przetestować. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam .Dzisiejszy prawie 90 cm i 5 kg. Złowiony na Odrze w silnym nurcie, branie tak silne ,że wyrwał drut w Rapali Tail Dancer 11.Ryba wypuszczona ,ale to chyba normalne.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Piękny!!! Gratuluje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 że wyrwał drut w Rapali Tail Dancer 11. Brawo. Nie dosc ze szczupak piekny, to jeszcze na TD11, którego w kraju odsadzano od czci i wiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Brawo Piotr! Widze ze lapanie trwa Gratuluje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi