Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

TAAAAKIE klocki w pudle i na bosaka ? :mellow: Ja bym nie ryzykował

A ciupak zacny- gratuluję :D

btw- mając te twarde jerki, gumą bym się już nie bawił Jak by nie brały- to trudno. Samo patrzenie na klocka przemierzającego toń ma w sobie coś kojącego i satysfakcjonującego :mellow:

Kamil

• 2 tygodnie później...

co by nie zapomnieć jak szczupak wygląda :Dhttp://img62.imageshack.us/img62/4566/dsc02943o.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/8615/dsc02944qo.jpg

jeden z amatorów poppera :Dhttp://img827.imageshack.us/img827/6946/dsc02950t.jpg

do tego miałem dzisiaj niezłe przeboje.. gdy holowałem jednego szczupaka drugi płynął za nim i go ,,podgryzał bynajmniej tak to wyglądało :mellow: innym razem zauważyłem że coś świecącego płynie za moją gumą.. gdy było bliżej brzegu zobaczyłem szczupaka z blacha w pysku ... a już myślałem że skubany ma złote zęby..:mellow: niestety nie zaatakował..

pozdrawiam

Dzisiejszy dziwak 92 cm :D Dziwak, bo był cały czarny, zgarbiony, chudy i na dodatek chyba byl slepy :o Wnioskuje to po jego czarnych oczach :D Po jego sylwetce widać że posługuje się wyłącznie linią boczną... Wszystkie inne szczupaki z tego jeziora są normalnych barw.

Kij dragon millenium 5-25, kołowrotek spro + plecionka PP 0,15mm + zielona guma 9 cm na 7gr główce :D Wziął z dna na ok 2m głębokości :D

post-2839-1348915557,3917_thumb.jpg

post-2839-1348915557,5479_thumb.jpg

Może zdjęcia nie najświeższe(15 maja)ale z powodu natłoku zajęć mogę teraz dopiero je wstawić. A uważam że rybka zacna: 104 cm , 6,5 kg , ponadto to moja pierwsza metrówka i sprawiła mi niesamowitą radość. Po wspaniałej walce, sesji zdjęciowej, pomiarach wróciła do swojej wodnej szwedzkiej krainy.

Przynęta dragon fatty - biały , 7 cm na 20g główce z opadu na podwodnej górce.

.

post-2806-1348915557,7737_thumb.jpg

post-2806-1348915557,8637_thumb.jpg

Wiśnia Ślepy nie ślepy ale życiówka jest i to się liczy cale 92 cm szczęścia .No akurat trafiłeś takiego starego dinozaura co w grocie pod klifem widocznie żył :D ale tez się przyglądałem na te czarne ślipska sam już nie wiem czy on ślepy czy nie ... jeszcze raz graty za życiówkę :D

Hej :D to żadna tajemnica ... kamerka GoPro. hmmm fajna zabawka testowałem pod kątem uchwycenia brania na powierzchniowca ale sprawdza się jeśli obiekt jest blisko bo nie ma zooma. Nagrywa generalnie w jakości HD więc tu nie ma się do czego przyczepić. Jedynie filmy dużo zajmują więc trzeba się zaopatrzyć w pojemną kartę SD. Ponaddto ma możliwość robienia zdjęć seryjnych ( raz przez przypadek zamiast włączyć film nacisnąłem żeby robiło zdjęcia seryje - efekt=1000 zdjęć zamiast pięknego filmu)

Podsumowując można nagrać naprawde ciekawe filmiki ze wzglęcu na to że kręcisz je z perspektywy swoich oczu i nigdy nie przegapisz tego najlepszego momentu jednakże w moim przypadku okzaywało się że wtedy kiedy kamera na mojej głowie była włączona to te najlepsze momenty miał mój kompan na łodzi i on ma super filmiki dlatego polecam na łódkę brać kogoś kto też będzie miał taką kamerkę albo niech on ma Twoją na głowie ( a swoją drogą może kiedyś kolega Michał się sam wypowie na temat filmów jakie ma z mojej kamery :D ) Pozdrawiam

P.S w razie dalszych pytań chętnie odpowiem :D

Hej :D to żadna tajemnica ... kamerka GoPro. hmmm fajna zabawka testowałem pod kątem uchwycenia brania na powierzchniowca ale sprawdza się jeśli obiekt jest blisko bo nie ma zooma. Nagrywa generalnie w jakości HD więc tu nie ma się do czego przyczepić. Jedynie filmy dużo zajmują więc trzeba się zaopatrzyć w pojemną kartę SD. Ponaddto ma możliwość robienia zdjęć seryjnych ( raz przez przypadek zamiast włączyć film nacisnąłem żeby robiło zdjęcia seryje - efekt=1000 zdjęć zamiast pięknego filmu)

Podsumowując można nagrać naprawde ciekawe filmiki ze wzglęcu na to że kręcisz je z perspektywy swoich oczu i nigdy nie przegapisz tego najlepszego momentu jednakże w moim przypadku okzaywało się że wtedy kiedy kamera na mojej głowie była włączona to te najlepsze momenty miał mój kompan na łodzi i on ma super filmiki dlatego polecam na łódkę brać kogoś kto też będzie miał taką kamerkę albo niech on ma Twoją na głowie ( a swoją drogą może kiedyś kolega Michał się sam wypowie na temat filmów jakie ma z mojej kamery :D ) Pozdrawiam

P.S w razie dalszych pytań chętnie odpowiem :D

Już pytam:

Czy rzeczywiście ma taki szeroki kąt widzenia?

Jak nagrania podczas deszczu?

Jak w porównaniu do kamerek typu pinhole (w okularkach) (przykład)

Czy byłbyś uprzejmy wrzucić próbkę?

]

Już pytam:

Czy rzeczywiście ma taki szeroki kąt widzenia?

Jak nagrania podczas deszczu?

Jak w porównaniu do kamerek typu pinhole (w okularkach) (przykład)

Czy byłbyś uprzejmy wrzucić próbkę?

Zatem odpowiadam:)

Kąt widzenia ma całkiem niezły aczkolwiek zakrzywia trochę rzeczywistość na krańcu obrazu lub blisko kamery.

Jeśli chodzi o nagrania w deszczu to idealnie bo ma hermetyczną obudowę więc jest super.

Nie znałem tych kamerek typu pinhole ale po obejrzeniu filmiku uważam, że go pro zdecydowanie lepsze ( aczkolwiek tak jak wspomniałem nie miałem tyle szczęścia z rybami nagranymi bo brały wtedy kiedy akurat nie miałem kamery, albo jak w przypadku powyżej zamieszczonej metrówki przestawiło mi się ustawienie i zamiast filmu życia mam 1000 zdjęć seryjnych ... na szczęście mój kolega na łodzi nagrał moją walkę na zwykłej kamerze.. tylko ja starałem się mimo wszystko panować nad słownictwem i jest tylko ciągle Jezus Maria jaka ryba bo stwierdziłem że to lepiej się potem ogląda niż jak ciągle latają Kur... w każdym razie jest z czego się pośmiać tzn. ze mnie ale cóż to była moja pierwsza metrówka - jak obrobię filmik to gdzieś wrzucę link)

wracając do tematu ... nie mam czasu teraz zająć się moimi nagraniami z rybami a nie chce takich długich wrzucać stąd w linku zamieszczam baaaardzo nudny filmik i nie liczę na komentarze o nim daję link tylko po to żebyś (@roch)zobaczył jak wygląda próbka. Od razu również chcę zaznaczyć że warto ustawić na Yotube p720 i pełny ekran. Ponadto ten filmik nie jest nagrany w najlepszej jakości bo jest opcja pójść jeszcze o dwa poziomy wyżej. Ten w linku : 960p 30 fps

http://www.youtube.com/watch?v=ra8chn-w1as nie oglądajcie do końca bo tam naprawdę nic się nie wydarzy, filmiki z rybami zamieszczę ok lipca

P.S

Nie wiem czy moderator nie powinien wydzielić tego wątku. Przepraszam jeśli to ja tu coś zaśmiecam :D

Pozdrawiam

Jakośc rzeczywiście dużo lepsza, tylko to zakrzywienie świata...

Znacie może coś pośredniego? Widziałem w necie kamerki operacyjne (jak dla policji, wojska) Miał ktoś z tym do czynienia?

Tak w ogóle to idealna byłaby kamerka mocowana pod daszkiem czapki -idealna lokalizacja.