Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2011

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 904
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A tak BTW – szczupak nr 1 Krzyśka i metrówka Piotrka to były wyścigowe ryby. Byłem świadkiem holu pierwszej i oglądałem film z holu drugiej. Szalały jak ryby o połowę lżejsze, a nie jak stateczne krokodyle. Myślę, że to przez szczupłą budowę ciała. „Buldogi” parły w głąb, ciążyły, ale nie wyczyniały takich harców.

Grześku, wierz mi, że jak wypłynęła na powierzchnię, to bałem się drgnąć, żeby jej nie spiąć. Była zahaczona pojedynczym grotem za chrząstkę w kąciku pyska, cały wobler na zewnątrz. Naprawdę, byłem w szoku, bo takiego prosiaka jeszcze nie widziałem. Mimo to wziąłem ją ręką. Jakby się szarpnęła, to raczej bym nie utrzymał – ale raz kozie śmierć. Po wyposzczeniu doszedłem do siebie dopiero po kilku minutach: ręce mi opadły, siedziałem sflaczały i w sumie na nic już nie miałem ochoty – wiedziałem, że na tym wyjeździe ciężko będzie osiągnąć więcej. Ale coś tam się jeszcze przyplątało

.

post-313-1348915610,1287_thumb.jpg

Dodam okoliczności połowu:

- późny wieczór, do popołudnia ryba brała fatalnie, wieczorem rozpętał się istny szał żerowania,

- ryba została złowiona na płytkiej górce (od 5 do nawet 1,5m) w bliskim sąsiedztwo głównego plosa, od drugiej strony przylegał do niej blat 7m, lecz tam brań było zdecydowanie mniej,

- przynętą był Karaś 11 redhead, trolling z uchwytu, prędkość co najmniej 4,5 km/h,

- nie pamiętam, który kij (mamba albo XFX-BX)

- wzięła dosłownie 10 minut przed buldogiem setką B)

EDIT - sprawdziłem na filmie: wyholowana na XFX-BX H

Witam Wszystkich,

Tuż poniżej załączam wspomniany przez @krzysiek film z holu sztuki, z której najbardziej cieszył się - występujący tam w roli drugoplanowej - Piotrek :lol:

Życzę miłego oglądania.

P.S.

Ekscytujący filmik z holu krokodyla, którego fotki zamieścił już kolega @krzysiek, trafi niebawem na jb.pl

Czasami warto zerwać się o 3,30 i pojechać na rybki :D '

Udało mi się złowić dwa szczupaki : 110 i 95 cm.

Wędka St.Croix MBC71HMF,multiplikator Curado 301e,plecionka Bawo 40 lb,przypon wolframowy Stanmar 35 kg.Większy wziął na lunatica 12 cm a mniejszy na 15 cm.Oba perła z borkatem z niebieskim grzbietem.Obie ryby zaatakowały przynętę w opadzie w kanale łączącym dwie glinianki

.

Obie ryby wróciły do wody.Druga trochę krwawiła dlatego tylko takie foto :wacko:

post-3899-1348915623,5751_thumb.jpg

post-3899-1348915623,6868_thumb.jpg

Po wyposzczeniu doszedłem do siebie dopiero po kilku minutach: ręce mi opadły, siedziałem sflaczały i w sumie na nic już nie miałem ochoty – wiedziałem, że na tym wyjeździe ciężko będzie osiągnąć więcej. Ale coś tam się jeszcze przyplątało

Grunt, to znaleźć motywację i widać, że się udało :D filmiki super, a jak już miałeś rybę w rękach to wyglądałeś, jakbyś pierwszy raz w życiu widział rybę w cętki ;) No i filmik C&R, rewelka Panowie!

Szczupaki z dętki też super i fajnie, że fotkę z łowcą udało się zrobić

Pozdrawiam

Grzesiek

@Maynard

Coś w tym jest, kompletnie zbaraniałem :mellow: Gapię się, jakbym do trzech zliczyć nie umiał. To było czwartego dnia po przyjeździe. Do tego momentu największy złowiony szczupak miał 86 cm. Potem worek już się otworzył…

@jbk666

Piękna 110-tka, kawał ryby! Gratuluję.

To ja zapodam coś z Polski. Na zdjeciu mój dzisiejszy rekord życiowy 93cm. Miejsce to kopalnia żwiru, w okolicach Wrocławia, ta sama z której pochodził mój poprzeni rekord sprzed roku. Kto wie, może to ta sama ryba?

Kij: Konger World Champion Classic 3m 35g.

Kołowrotek: Spro Red Arc 10400

Plecionka: Daiwa 0,14

Przypon: Dragon 7kg

Przynęta: no właśnie...

Cały dzień wiało jak diabli. Woblerami nie dało się dalej rzucić, gumy nie dało się dobrze poprowadzić. W ramach eksperymentów zaczałem rzucać RH12. Zapiął się jeden maluch, drugi próbował. Wieczorem, gdy już nie wiało spróbowałem jeszcze raz tej samej przynęty i zrobiło się bardzo ciekawie. Bardzo silna ryba, dosyć długi hol. Hamulec dokręcałem trzkrotnie, a ten i tak odjeżdżał z kilkanaście razy, za każdym razem startując od nowa na mój widok.

.

post-905-1348915624,8674_thumb.jpg