harry Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 3. I drugi szczupak po raz drugi. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Żeby nie było – Piotruś też coś niecoś wyhaczył Przynęta Skinner 15 w kolorze jasnej płotki, płytka górka, trolling, kijek Dragon Millenium Zander Jerk do 42g. O ile się nie mylę – późny poranek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 A tak BTW – szczupak nr 1 Krzyśka i metrówka Piotrka to były wyścigowe ryby. Byłem świadkiem holu pierwszej i oglądałem film z holu drugiej. Szalały jak ryby o połowę lżejsze, a nie jak stateczne krokodyle. Myślę, że to przez szczupłą budowę ciała. „Buldogi” parły w głąb, ciążyły, ale nie wyczyniały takich harców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Szczeciński szczupaczek złapany w trolu na wobler Rapala Super Shad Rap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ładna, kolorowa, polska rybka. I na Super Shad Rapa - ja do nich jakoś nie mam szczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 A dla mnie ten wobler, a właściwie ten konkretny egzemplarz jest wyjątkowo fartowny i oby tak pozostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Super rybki, ładne i piękne zarazem 118 miażdży! <_< PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Grześku, wierz mi, że jak wypłynęła na powierzchnię, to bałem się drgnąć, żeby jej nie spiąć. Była zahaczona pojedynczym grotem za chrząstkę w kąciku pyska, cały wobler na zewnątrz. Naprawdę, byłem w szoku, bo takiego prosiaka jeszcze nie widziałem. Mimo to wziąłem ją ręką. Jakby się szarpnęła, to raczej bym nie utrzymał – ale raz kozie śmierć. Po wyposzczeniu doszedłem do siebie dopiero po kilku minutach: ręce mi opadły, siedziałem sflaczały i w sumie na nic już nie miałem ochoty – wiedziałem, że na tym wyjeździe ciężko będzie osiągnąć więcej. Ale coś tam się jeszcze przyplątało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Dodam okoliczności połowu:- późny wieczór, do popołudnia ryba brała fatalnie, wieczorem rozpętał się istny szał żerowania,- ryba została złowiona na płytkiej górce (od 5 do nawet 1,5m) w bliskim sąsiedztwo głównego plosa, od drugiej strony przylegał do niej blat 7m, lecz tam brań było zdecydowanie mniej,- przynętą był Karaś 11 redhead, trolling z uchwytu, prędkość co najmniej 4,5 km/h,- nie pamiętam, który kij (mamba albo XFX-BX)- wzięła dosłownie 10 minut przed buldogiem setką EDIT - sprawdziłem na filmie: wyholowana na XFX-BX H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubsonon Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam Wszystkich, Tuż poniżej załączam wspomniany przez @krzysiek film z holu sztuki, z której najbardziej cieszył się - występujący tam w roli drugoplanowej - Piotrek Życzę miłego oglądania. P.S. Ekscytujący filmik z holu krokodyla, którego fotki zamieścił już kolega @krzysiek, trafi niebawem na jb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Miło popatrzeć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubsonon Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgodnie z obietnicą, załączam wagę najcieższą wyjazdu, którą wcześniej prezentował na zdjęciach Kolega @krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubsonon Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 C&R w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubsonon Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Nie sposób nie podzielić się ujęciami z załączonego filmiku. Operator gapa wpatrywał się na gajda , pozostając nieczułym na znaki wysyłane przez Ugly Sick'a... Ryba szczęśliwie wyholowana i zwrócona pięknej wodzie. Pozdrawiam serdecznie, życząc miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czasami warto zerwać się o 3,30 i pojechać na rybki 'Udało mi się złowić dwa szczupaki : 110 i 95 cm. Wędka St.Croix MBC71HMF,multiplikator Curado 301e,plecionka Bawo 40 lb,przypon wolframowy Stanmar 35 kg.Większy wziął na lunatica 12 cm a mniejszy na 15 cm.Oba perła z borkatem z niebieskim grzbietem.Obie ryby zaatakowały przynętę w opadzie w kanale łączącym dwie glinianki . Obie ryby wróciły do wody.Druga trochę krwawiła dlatego tylko takie foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Wymiatasz na tej oponce! Szczere slowa uznania. Gratuluje zdobyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Mocne! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Po wyposzczeniu doszedłem do siebie dopiero po kilku minutach: ręce mi opadły, siedziałem sflaczały i w sumie na nic już nie miałem ochoty – wiedziałem, że na tym wyjeździe ciężko będzie osiągnąć więcej. Ale coś tam się jeszcze przyplątało Grunt, to znaleźć motywację i widać, że się udało filmiki super, a jak już miałeś rybę w rękach to wyglądałeś, jakbyś pierwszy raz w życiu widział rybę w cętki No i filmik C&R, rewelka Panowie!Szczupaki z dętki też super i fajnie, że fotkę z łowcą udało się zrobić PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 @MaynardCoś w tym jest, kompletnie zbaraniałem Gapię się, jakbym do trzech zliczyć nie umiał. To było czwartego dnia po przyjeździe. Do tego momentu największy złowiony szczupak miał 86 cm. Potem worek już się otworzył… @jbk666Piękna 110-tka, kawał ryby! Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 To ja zapodam coś z Polski. Na zdjeciu mój dzisiejszy rekord życiowy 93cm. Miejsce to kopalnia żwiru, w okolicach Wrocławia, ta sama z której pochodził mój poprzeni rekord sprzed roku. Kto wie, może to ta sama ryba? Kij: Konger World Champion Classic 3m 35g. Kołowrotek: Spro Red Arc 10400Plecionka: Daiwa 0,14Przypon: Dragon 7kgPrzynęta: no właśnie... Cały dzień wiało jak diabli. Woblerami nie dało się dalej rzucić, gumy nie dało się dobrze poprowadzić. W ramach eksperymentów zaczałem rzucać RH12. Zapiął się jeden maluch, drugi próbował. Wieczorem, gdy już nie wiało spróbowałem jeszcze raz tej samej przynęty i zrobiło się bardzo ciekawie. Bardzo silna ryba, dosyć długi hol. Hamulec dokręcałem trzkrotnie, a ten i tak odjeżdżał z kilkanaście razy, za każdym razem startując od nowa na mój widok. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Podbierak kolegi okazał się trochę za mały... Sprawę załatwił standardowy chwyt pod skrzela (chociaż wprawy to w tym ciągle nie mam, większość ryb podbieram chwytem za kark) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 tłuścioszek, gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 To już mały potworek.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi