Skocz do zawartości

PENN ATLANTIS

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Gość z allegro anastazja 69 bodaj?źe coś m?łgłby Ci powiedziećW tamtym roku jak kupowałem slamerka, to m?łwił mi ?źe jego kolega go testuje, ale nie pytałem o wyniki bo nie byłem zainteresowany.Pierwsze wra?źenia podobno wypadły dobrze.morski mocny kołowrotek o du?źo wy?źszej kulturze pracy jak slammer.

• 6 miesięcy temu...

Ostatnio miałem mo?źność pokręcić (na sucho) młynkiem

Powiem jedno. Bardzo pozytywne wra?źenie.

Ze względu na na masę własną raczej do średnich i cię?źszych zastosowań. Pomijam tu modele mniejsze, gdy?ź do lekkiego spina są ciekawsze młynki na pewno.

Jeśli trwałość nie ustępuje pracy to rzecz jest godna przemyślenia :D

Wywołany do tablicy podpisuję się. 2000 rewelka, dwa pracują u koleg?łw w Poznaniu na Warcie i zaliczyły Szwecję. Ja mam 7 i 8000, to potwory choć 7 jeździ w trolu za szczupłym oraz pilkuje za dorszem, 2 lata bez cienia zu?źycia. 8000 jeszcze wody nie doczekał ale dlatego ?źe nasze łodzie podwodne ostatnio słabo stoją i czekają na remont w stoczni :D To potw?łr na tarpony, sumy, halibuty czy molwy. Praca nienaganna, płynna. Pięknie nawijają plecionkę od 20 lb PP do 65 lb Berkleya. Czekam na sw?łj 2000 i 4000 i zostaję wyłącznie z Atlantisami. pzdr ZED lub anastazja69

Marek Szymański oglądał go jak byliśmy razem w Szwecji. Jak wiem obaj jest gł?łwnym trollowcem wiślanym i wyraził się r?łwnie?ź pochlebnie o nim, w kwestii masy, nawoju, kultury pracy. Wiem jedno, rąbniesz nim o burtę czy podłogę i się nie rozleci. Wsadzisz w błoto i piach i te?ź pojedzie dalej. W domu spłuczesz go pod prysznicem i nic mu nie będzie. Plecionkę nawija pod linijke, na moim jest PP 30 lb i jest OK. Przy okazji zrobię Ci fotkę.

Mojego PENN ATLANTIS 4000 Szymański oceniał rok temu i te?ź mu się podobał, no ale jak widział 7000 to ju?ź nie błysnę hehe. Od dawna myślałem aby ten kręcioł zatrudnić do trola. Jeszcze chwila a zakupie wszystkie wielkości tego kołowrotka i przestanę się przejmować kiedy przestaną działać inne :mellow:

Czekam na obiecaną fote

hubertus, pewnie nie będę oryginalny, ale czy myślałeś nad Slammerem? Co prawda wątek jest o innym młynku, ale temat wart przemyślenia bo spełnia Twoje warunki. Mam obecnie Slammera i Battle 3000 własnie z pletką 20lbs, ale jak i czy bedzie ?źył po dłu?źszym czasie to na razie stwierdzić nie potrafię.

@Hubertus wszystko jest relatywne, je?źeli cena jest na prawdę dobra to taki emblem 3000 to kawał kołowrotka - chyba ze 380g :D do tego niskie przeło?źenie i więcej ni?ź zadowalająca średnica szpuli.

pewnie kolega @zorro więcej by się na temat wypowiedział ;)

pozdr

• 5 miesięcy temu...

Witam!

Panowie czy ktoś kręci tym wrzecionem???

Proszę o opinie na temat tego kołowrotka...

Pozdrawiam

Witam, kręciłem tym młynkiem, m?łj brat go ma, rewelacja na cię?źkie oranie, ja mam na razie 2 Sargusy 4000, te?ź cię?źko łowię, często 40g a nawet 50.Jak na razie po dw?łch sezonach nic się nie dzieje, a jak padną to kupię Atlantisa. Pozdr...

• 2 miesiące temu...

Witam,

Zakupiłem Spro Red Arca 300 i Atlanisa 4000.Za penna dałem 590zł razem z przesyłką.Powiem szczerze ?źe jego praca robi na mnie świetne wra?źenie.Waga do przyjęcia, smarowanie i kontrola tylnim panelem faktycznie świetny pomysł.Żyłkę nawinął r?łwniutko. Nie chcę zachwalać ale kręci superowo. Gumki z gł?łwką 20gr. ciągnie bardzo lekko.Chyba będzie to zakup na parę lat.