lokoko83 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 panowie,czy macie problem ze sargusem taki jak ja?mianowicie strasznie robi brody przy zapełnionej szpuli,nawet gdy ociełem dobre 30 m problem nie ustępował do momentu gdy odległość plecionki od rantu szpuli wniosła około 0,5 cm. Nie wydaje mi się ?źe problem le?źy po stronie jakości nawoju linki-plecionkę układa ładnie. Plecionka te?ź jest dobra PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 tak to wyglądahttp://www.aukcjoner.pl/gallery/009872119-.html#I1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Mam Sargusa rozmiar 2000 od 3 sezon?łw (2009) przy lekkim spinie i nie miałem nigdy problem?łw z nim przy nawijaniu, mo?źe naw?łj nie jest idealnie w kształcie walca ale brody mi się praktycznie nigdy nie tworzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 M?łj sargus nie ma problemu z brodami. Natomiast mam pytanie co do wytrzymałości. Mianowicie czy penn sagrus 4000 wytrzyma na wisle prace z kijem do 60 gram i plecionka 20 lbs? (gumy na cięzkich gł?łwkach i woblery). Czy moze dokupic slamera 360 (napewno atutem bedzie tu nizsze przeło?źenie). Ile mocniejszy jest slamer od sagrusa. Czy są jakieś alternatywy np ryobi arctica 5000-6000, okuma salina 45-55, jakies metalowe abu w okolicach 400 gram? pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Nie miałem slammera ale sargusa 4000 u?źywam 4 rok i złego słowa nie mogę powiedzieć.Z pewnością wytrzyma cię?źkie przynęty ale na ile i czy lepiej od slammera to tego nie powiem.M?łj sargus spokojnie podbija z korby 30 g ł?łwki bez jęknięcia. Nie wyobra?źam sobie jigowanie z wędki i wybieranie luzu – brak kontaktu z przynętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Jakby ktoś chciał to mam dostęp do nowych atlantis?łw w dobrych pienią?źkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Jaka cena za model 5000? pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 http://www.angelgeraete-bode.de/de/Rollen/Salzwasser/Penn-At lantis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 odgrzeje kotlecika... Jako, ze kupilem sobie taka smieszna wedke na morze na makrelowe przewieszki (przywieszki?) - wyglada jak polaczenie morskiej paly z quiverem (koncoweczka, ze okonek ugnie a c.w. 150g) i przez szczytowe przelotki moja standardowa zylka morska (0,45) nie przechodzi kupilem sobie 0,28 i nawinalem na lezacego odlogiem exage - ale podejrzewam, ze po kilku wypadach na morze diabli go wezma (nie szkoda mi go) i trzeba bedzie kupic cos innego (bo morskie katuchy standardowe mam w rozmiarach 8500 i w gore...)do tego chcialem kupic jakis kolowrotek na kajak i pomyslalem, ze do obu okazji nada sie atlantis (conquer) jako, ze mozna go nasmarowac (w razie wywrotki z kajaka lub co uzycie na morzu) bez babrania sie z milionem srubek, ale w sumie jak tak pomysle to to rozwiazanie moze bardziej szkodzic jak pomagac i tu pytanie do uzyszkodnikow - nie leci syf do srodka sam z siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus_666 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam kolegów mam penn atlantisa 2000 kreci 2 sezony wiele razy zamoczony i dalej chodzi jak nowy.Posiadam też battle 3000 i 4000 po dwóch sezonach i wszystko jak w najlepszym porządku.Nie wspominając o slammerach 560l i 760l.Myślę,ze jeżeli chodzi o penny jeszcze raz polecam na żadnym się nie zawiodłem.Pozdrawiam i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus_666 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam kolegów mam penn atlantisa 2000 kreci 2 sezony wiele razy zamoczony i dalej chodzi jak nowy.Posiadam też battle 3000 i 4000 po dwóch sezonach i wszystko jak w najlepszym porządku.Nie wspominając o slammerach 560l i 760l.Myślę,ze jeżeli chodzi o penny jeszcze raz polecam na żadnym się nie zawiodłem.Pozdrawiam i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red_666 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A ja atlantisa 2000 mam już 4 rok. On chyba u mnie ma najbardziej przerąbane Obsługuje lighta, boczny trok, pickera , feedera do 70g. Na komercji wyjął nawet parę karpi 6-11 kg Wrażenia to na nim nie robi Z góry zaznaczam, że na w szafeczce mam w czym wybierać Z pennów też. Ale atlantis ma dożywocie. Gdyby któryś z kolegów miał dojście do dwu tysiączki w dobrej cenie to będę wdzięczny za info ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Miałem 2000 i 4000 przez 2 sezony i chodziły bez zastrzeżeń teraz pracują u kolegów i też nie narzekają. ( oczywiście koledzy ) Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez anpart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Mam Penn Conquer 4000 od 4 sezonów.Conquer produkowany jest na rynek USA.Atlantis na Europę.Przeznaczony był do sandaczowej orki i prawie wszystko do końca ubiegłego sezonu było ok.do momentu awarii mechanizmu otwierania kabłąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 witajcie, czas na złotą łopatę ..? ale w temacie puszcza mi łożysko oporowe w Penn atlantis 4000 a przyznaję, że lubię ten kołowrotek. serwisu znaleźć nie mogę ma ktoś jakieś namiary najakiś tajemny serwis pEnn czy poprostu go nie ma po tej stronie oceanu ? lub ma takie łożysko w szafie ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi