Skocz do zawartości
  • 0

Stelle i Stella

popper

Pytanie

Na stronie Sklepu FM widnieją 2 pozycje modelu Stella, w rozmiarze 2500

model FD oraz model FE, przy czym model FB, teoretycznie (sądząc po symbolice starszy nieco) ma mniej ło?źysk a jest dro?źszy ni?ź nowszy FE

Mo?źe ktoś wskazać istotne r?ł?źnice tych?źe modeli?

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

FB to model z sezonu 2004.

W miedzy czasie byl jeszcze rocznik 2007 zwany na rynkach USA i Europy FD.

Cene to pewnie ustala FM na spole z Normarkiem.

Takze logiki sie nie doszukuj Waldku...

Jak chodzi o sama techniczna strone obu mlynkow to pewnie posiadacze jednych badz drugich chetnie podziela sie wrazeniami...

Ja zatrzymalem sie na Stellach z 2001 roku.

Pozdrawiam

• 0

Podobnie jak kolega wy?źej nie doszukiwałbym się logiki w postępowaniu Normarku.

Nowsze modele są sprzedawane taniej ni?ź stare a skoro pytasz o r?ł?źnice techniczne między nimi , to są szczerze m?łwiąc kosmetyczne :D Miałem i mam tą przyjemność u?źywania wszystkich modeli zaczynając od F przez FA, FB , FD i mam takie wra?źenie , ?źe najsolidniejsze były modele F i FA (mo?źe subiektywne wra?źenie) . Po kilku sezonach intensywnego u?źytkowania wszystkie zachowują się jakby były dopiero co zdjęte z p?łłki sklepowej.

Jeśli chodzi o ceny na zachodzie sytuacja wygląda normalniej . Wchodzący model jest do kupienia w zdecydowanie lepszych pieniądzach od tego wchodzącego. A okazje czasami zdarzają sie naprawdę fajne .

Ceny u nas na te kołowrotki są idiotyczne !!!

Dwa dni temu, m?łj znajomy , silnie wsp?łłpracujący z przedstawicielstwem Shimano na Europę, przywi?łzł mi Stelle 4000SFE (model FE z płytszą szpulą) , zarobił na mnie jakieś procenty (nie interesuje mnie jakie) a w konsekwencji ja za kołowrotek zapłaciłem 1770 zł. W zeszłym roku przywi?łzł mi model FD (czyli poprzednika FE) za całe 299 Euro.

Jak to się ma do naszych polskich cen ? Żenada !!

Jedno ze stellą jest pewne. Jeśli ją kupisz to nie będziesz ani przez chwilę ?źałował wydanych pieniędzy a kręcenie innymi kołowrotkami będzie wywoływało na twojej twarzy uśmiech za?źenowania :D To są naprawdę genialne kołowrotki !!!

• Like 1

• 0

Jeśli miałbym kupić legalnie, tanio i bezpiecznie to najlepiej będzie w polsce u @Mefistofishing :D Chcąc sprowadzić z Japonii siedząc wygodnie w fotelu mo?źna zakupić nową stelle z 2010 roku w np. C3000 za 2290zł z dostawą z tym tylko nale?źy liczyć się z dodatkowymi opłatami tj cło 3,7% oraz VAT 23%, liczymy narastająco 2390 + 3,7 % + 23 % = 2920 pln. W stosunku do cen u mefisto pozornie oszczędzam 179pln ale z mefisto dostanę pełną fakturę i po odliczeniu dochodowego i vatu zapłacę z kieszeni 2054,90 pln. D?źapańska nowa stella z gwarancją za 2 tysie, rewelacja :D Jeden tylko warunek, ?źe trzeba mieć jak odliczyć podatek dochodowy i vat.

• 0

Coś mi się wierzyć nie chce bo mam kolegę Cyryla kt?łry przywoził Stelle z Japonii w przepięknych cenach. Nie mam na niego kontaktu bo o?źenił się z Tajlandką i zamieszkał tam a szkoda.

Jak oni to robią ?źe przywo?źą to w du?źo lepszych cenach?? Bo te 174zł to ?źadna r?ł?źnica przy tej cenie.

• 0

Nie mo?źemy mylić przywiezienia potajemnie w plecaku z legalnym importem. Jeśli jesteś w Japonii i zapakujesz do plecaka stelle a na odprawie nabierzesz wody w usta to mo?źe finalnie wyjdzie w lepszej cenie :D inaczej mo?źliwości specjalnych zwykły wędkarz nie ma. Importerzy kt?łrzy sprzedają jakieś tam ilości z rynku Japońskiego w Europie być mo?źe mają nieco lepsze ceny, nic nie zaszkodzi ponegocjować w plat.co.jp

• 0

A czy ktoś spotkał się z podr?łbkami Stelli?

Na ebayu znalazłem kilka sztuk z Filipin, Malezji.

Pytanie tylko czy to oryginały?

Wstaw prosze linki

http://cgi.ebay.pl/SHIMANO-STELLA-AR-2000-/150569525639?pt=L H_DefaultDomain_0&hash=item230ea4a187

http://cgi.ebay.pl/Shimano-Stella-4000FE-4000-FE-Fishing-Ree l-/150569524536?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item230ea49d3 8

Przykladowe linki. Nawet przesyłka bezpłatna.

• 0

Akurat nie trzeba byc wielkim expertem od kolowrotkow, a raczej wogole mozna nie miec o nich pojecia.

Wystarczy spojzec kto sprzedaje.

Wygenerowane konto z 10 komentarzami za kupno zdjec elektronicznych po 20 centow za sztuke.

Ktos wystawia kilka stelli jako aukcje, aukcje koncza sie jednoczesnie. Ludzie zaplaca i nigdy kolowrotkow nie zobacza.

Stella to atrakcyjny towar, rowniez dla internetowych oszustow.

Zdjecia sa kolowrotkow oryginalnych, mechanizm oszustwa NIE jest...

• 0

Tez znalazłem te aukcje…

Wszystko ładnie pięknie tylko to pierwsza sprzeda?ź tego u?źytkownika….

R?ł?źne rzeczy się dzieją na ebay-u…a wyjaśnianie tego p?łźniej to koszmar… :unsure:

Nie pierwsza. Ten mechanizm oszustwa widzialem juz wiele razy na ebayu. Na poczatku nawet jeszcze mi sie chcialo to zglaszalem...