Skocz do zawartości
  • 0

silnik elektryczny ankieta

gryzon

Pytanie

witajcie

wiem, że tematów jest mnóstwo - czytam i próbuje poskładać to do kupy, ale może moderatorzy zrobili by mała ankietę co to marek silników?

chodzi tylko o firmę i moc.np. minn kota, ospian, haswing i ile lbs?

wtedy będzie największy obraz silników które używają wędkarze a także pokaże jaki silnik kupić:)

pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pamiętaj że mamy erę internetu. 10-15 lat temu nie było tyle opinii.

Bardzo dobrze, że obecnie można poczytać opinie, wymienić się informacjami.Dlatego podjąłem decyzję o zakupie Osapiana, jak dostałem informację od kolegi o sfajczonym maxi w MK.Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale ja nie chcę mieć tej drugiej jaskółki.

• 0

Bardzo dobrze, że obecnie można poczytać opinie, wymienić się informacjami.Dlatego podjąłem decyzję o zakupie Osapiana, jak dostałem informację od kolegi o sfajczonym maxi w MK.Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale ja nie chcę mieć tej drugiej jaskółki.

Wybrałeś Osapiana bo jest tańszy a nie lepszy czy nawet równy MK. Tylko dlatego . Po co dorabiać do tego ideologię ? ;)

• 0

Wybrałeś Osapiana bo jest tańszy a nie lepszy czy nawet równy MK. Tylko dlatego . Po co dorabiać do tego ideologię ? ;)

Andrzej ale ja wcale nie twierdzę, że Osapian jest lepszy albo co najmniej równy.Jest jednak dużo tańszy, 1000zł to nie małe pieniądze a swoją rolę będzie spełniał.

• 0

Do ciężkich główek i golenia miałem wybór tpsw 2009-1500zl albo Stella św 2008-2500zł, wybrałem tańszą opcję, podobnie jak z silnikiem.

Wszystko fajnie,tylko pamiętaj,że przy wyborze kołowrotka można się kierować kryterium cena,ale już przy wyborze silnika,radziłbym się zastanowić,tu nie chodzi już tylko o cenę,może czasami chodzić o zdrowie i życie.

Podam przykład,popłyneliśmy z kolegą na dwie łodzie 9 km za drugie jezioro na Krutynię,ja miałem tą wtedy 13-o letnią MK,

on nówkę sztukę,Ospiana,oczywiście ekscytacja,że dał o 1000 zł mniej,a jest taki jak mój,zaczęło wiać widzimy,

że z oddali idzie burza,decyzja uciekamy,te same lbs-y,łodzie identczne,moja idzie jego nie bardzo i silnik się spalił,

decyzja,zostawiamy,jego łódkę i płyniemy tylko moją,udało się,MK jak wół roboczy idzie jak burza,zdążyliśmy uciec.

Kolegi decyzja i konstatacja po oddaniu silnika do naprawy gwarancyjnej został sprzedany i kupił MK,przestał kupować tanie,

to nie kołowrotek jak się popsuje to tylko nerwówka,że nie ma na co łapać,właśnie o takie ekstremalne warunki mi chodziło,

jak podany tu przykład,nie życzę żadnemu z kolegów takich przygód,akurat dobrze,że byliśmy na dwie łodzie,a co jak płyniecie sami i taki silnik wam pada,albo nie daje rady płynąć pod wiatr,dziękuje wole mieć 1000zł mniej i pewność,że nie będzie mi dana walka o przeżycie,bo o tym tu mówimy.

• Like 1

• 0

W mordę  :o ..nie wiedziałem tego wczesniej i pływałem sobie Osapianem  w różną pogodę po całej Solinie teraz po przeczytaniu..TEGO...będę pływał tylko przy brzegu :(

Poczekamy,zobaczymy pamiętaj jednak,że jeśli czego nie życzę,zdarzy ci się podobna sytuacja to tylko możesz mieć pretensję do siebie o zakupie tego silnika i wtedy pomyśl sobie walcząc o dopłynięcie w takich ekstremalnych warunkach jaki to byłeś mądry i wszechwiedzący.

Chciałbym wtedy zobaczyć twoja minę "bezcenne" ;)

Ale twoje życie twoje decyzje,nie chcesz uczyć się na błędach i doświadczeniach innych,nikt ci tego nie zabroni,jak to mówią wolny rynek,trzy razy "C",czyli cena czyni cuda.

• 0

Zdażyć, to się może w KAŻDYM silniku,NAWET W tak wychwalanej MK.czego dowodem są wpisy na wędkarskich forach....i śmieszą mnie już peany na jej czesć....to jak o wyższosci świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi....do niczego nie prowadzi... :D a jesli chodzi o cuda to tylko wiara i...wóda czyni cuda..

Edytowane przez delux64

• 0

Zdażyć, to się może w KAŻDYM silniku,NAWET W tak wychwalanej MK.czego dowodem są wpisy na wędkarskich forach....i śmieszą mnie już peany na jej czesć....to jak o wyższosci świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi....do niczego nie prowadzi... :D

Ile silników przerobiłeś?

To nie są peany. Nikt nie mówi że jest to super ideał. Ma wady. Natomiast w swojej klasie czyli np. 55 Lb z maksymizerem jest pewnie w czubie. 

• Like 1

• 0

W końcu nie dowiedziałem się,czy to twój pierwszy silnik elektryczny który kupiłeś ?

Może to jest powodem,jeśli jest to twój pierwszy silnik,że kupiłeś Ospiana z racji niższej ceny i opinii w internecie,ja kiedyś po prostu kupiłem jako pierwszy silnik najtańszą MK,ale to wtedy to było ze 27 lat temu i nie było innego wyboru.

Co do wychwalania MK,jej nie trzeba wychwalać,jakość broni się sama.

• 0

Tak jakość broni się sama, tak jak niemieckie Volkswageny.Ja więcej nic w temacie pisał nie będę, szkoda pary. Jak polegnę na wodzie, bo nie mam mk to trudno.Dużo pływałem z kolegą mk36, na solinie dawała radę, myślę że Osapian też da radę, jak nie to będę karmą dla sandaczy.Dzisiaj jakby mnie zjadły to kac gigant.

Edytowane przez Jozi
  • Like 2

• 0

Tak jakość broni się sama, tak jak niemieckie Volkswageny.Ja więcej nic w temacie pisał nie będę, szkoda pary. Jak polegnę na wodzie, bo nie mam mk to trudno.Dużo pływałem z kolegą mk36, na solinie dawała radę, myślę że Osapian też da radę, jak nie to będę mamą dla sandaczy.

Karmą  a nie mamą  :D . Już prędzej dziadkiem ;) .

• 0

Panowie z innej beczki troche pytanie zadam. Czy istniej cudo jakiesc co popcha detke 3,2-3,6m 10km/h procz torqeedo i karwin ?

napewno 24V

Może ten; http://www.dedimarine.pl/nasza-oferta/silniki-elektryczne?route=product/product&path=47_72&product_id=409

• 0

To jeszcze pogadaj jak długo będziesz czekał na naprawę gwarancyjną,ja tez miałem go kupić,ale w Multi-Comie sam pan Tomasz mi odradzał ,bo czas oczekiwania na naprawę gwarancyjną to 1-1,5 miesiąca,serwis jest we Francji i tam go odsyłają,że nie wspomnę o Torqeedo,silniki fajne też miałem zamiar kupić ,bo po operacji kolana nie mogę dźwigać dużych akumulatorów,ale zamieniłem na parę 65ah,które niewiele ważą przy 100ah i daje rade.

• 0

Tak jakość broni się sama, tak jak niemieckie Volkswageny.Ja więcej nic w temacie pisał nie będę, szkoda pary. Jak polegnę na wodzie, bo nie mam mk to trudno.Dużo pływałem z kolegą mk36, na solinie dawała radę, myślę że Osapian też da radę, jak nie to będę karmą dla sandaczy.Dzisiaj jakby mnie zjadły to kac gigant.

Dobrze się zastanów zanim odpalisz Osapiana, mi się UDAWAŁO? Na Solinie  ,ale po tym co piszą fanatycy MK drugi raz nie spróbuję.to według nich samobójstwo z wrażenia całą noc nie spałem że mi się jednak udało jak psu na obcej wiosce....a śilnik mam trzeci,wczesniej Flover ,i Moto Guide..

• Like 1