gryzon Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 witajciewiem, że tematów jest mnóstwo - czytam i próbuje poskładać to do kupy, ale może moderatorzy zrobili by mała ankietę co to marek silników?chodzi tylko o firmę i moc.np. minn kota, ospian, haswing i ile lbs?wtedy będzie największy obraz silników które używają wędkarze a także pokaże jaki silnik kupićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 W MK 55 to standard była wada znam gościa robi raz i jest git,co robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Wiec można wysnuć wniosek . Ze sprzęt z przed 15 lat służy do dzis. Nie było tandety a jakość. Dziś pozostaje firma i cena a z jakością rozniePewnie tak jest . Ale dużo też zależy w jakich rękach jest ten czy inny sprzęt .Sąsiadowi taczkę pożyczyłem i rozpi&&&* ił ją 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Mam MK Traxxisa już 7, czy 8 lat i tylko raz uległ awarii, ale dopłynąłem do kotwicowiska na wstecznym . Nie mam pretensji do producenta, bo to burza rozwaliła maximizer. Edytowane 25 Marca 2017 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Pewnie tak jest . Ale dużo też zależy w jakich rękach jest ten czy inny sprzęt .Sąsiadowi taczkę pożyczyłem i rozpi&&&* ił ją Tam zaraz taczkę. Ja pożyczyłem pieniądze sąsiadowi I ani kasy, ani sąsiada nie mam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Mam MK Traxxisa już 7, czy 8 lat i tylko raz uległ awarii, ale dopłynąłem do kotwicowiska na wstecznym . Nie mam pretensji do producenta, bo to burza rozwaliła maximizer.Piorun walnął w silnik??? To mnie w sumie wiatr i fale...Nie raz musiałem ruszać z 0 od razu na 5 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Tam zaraz taczkę. Ja pożyczyłem pieniądze sąsiadowi I ani kasy, ani sąsiada nie mam .życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Piorun walnął w silnik??? To mnie w sumie wiatr i fale...Nie raz musiałem ruszać z 0 od razu na 5 .... Jonizacja powietrza była tak duża, że jak wziąłem spinning do ręki, to przez korek mnie walnęło. Biorę drugi w garść i to samo. Włosy na całym ciele na sztorc. Niebo prawie bezchmurne i nagle z tego jasnego nieba grom w pobliżu. A ja na górce na środku jeziora. Na strachu i wymianie maximizera skończyło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Tam zaraz taczkę. Ja pożyczyłem pieniądze sąsiadowi I ani kasy, ani sąsiada nie mam .Dobry zwyczaj nie pożyczaj jeszcze lepszy nie oddawaj .MK 55 thrust na tabliczce rok budowy 2000 U.S.A jestem drugim właścicielem wszystko w orginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 W MK 55 to standard była wada znam gościa robi raz i jest git,Zapytam ponownie, Co robi że jest git ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Zapytam ponownie, Co robi że jest git ?To jest wielka tajemnica wiary w niezawodność MK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Jak nie wiesz co gościu zrobił to się nie wcinaj - taka moja mała prośba właściciela MK z maxximizerem. Ja chciałbym się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Zapytam ponownie, Co robi że jest git ?Założył maxymizer... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Jak nie wiesz co gościu zrobił to się nie wcinaj - taka moja mała prośba właściciela MK z maxximizerem. Ja chciałbym się dowiedzieć. Powiało grozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Taaa, bardziej głupotą zawiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Każdy sądzi po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 A teraz odpowiedz sobie sam, co wniosły twoje posty do wyjaśnienia problemu ? Dla wielu może być to istotny problem a być może istnieje jego sensowne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 W MK 55 to standard była wada znam gościa robi raz i jest git,Na takie enigmatyczne stwierdzenie odpowiedziałem żartobliwie.Ty Paprykarzu zareagowałeś niezbyt elegancko.Zadaj sobie pytanie. Co tym uzyskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 co znaczy sensownego ? jakie sa Twoje wymagania? http://allegro.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-endura-c2-40-i6754195185.htmlhttp://allegro.pl/silnik-zaburtowy-haswing-osapian-40-maximizer-hit-i6763139486.html To są przykładowe silniki w kwocie około 1000 zł plus minus Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od silnika w jaki sposób będziesz go użytkował i na jak wielkim akwenie.Są również inne firm ja podałem tylko przykłady na co można spojrzeć. Minn kota uznana firma z długa historią na rynku 2 lata gwarancji i rok na przełącznik Haswing z maximizerem 2 lata gwarancji plus dodatkowe dwa po zrobieniu płatnego serwisu za 60zł czyli razem 4 lata na wszystko Być może potrzebujesz mniejszego silnika być może większego wtedy ceny się zmieniają.Małe jeziorko mały silnik, duże jeziorko duży silnik. Trolinguję biorę z maxem pływam z punktu A do B na full prędkości biorę bez maxa Tak jak napisał kolega Względem tego dobieram silnik Hej, szczerze to nie trolinguję lecz chyba maximizer przydałby się w dokładnym napływaniu na miejscówki? Głównie spininguję na jeziorku o wielkości 284 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrek84 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Hej, szczerze to nie trolinguję lecz chyba maximizer przydałby się w dokładnym napływaniu na miejscówki? Głównie spininguję na jeziorku o wielkości 284 ha.Pływałem na silnikach z Maximizerem oraz bez i jeśli nie pokonujesz dużych dystansów w trollingu to ci się nie przyda , do napływania na miejscówki spokojnie wystarczy silnik bez Maxa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nox66 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Użytkuję silnik Haibo vst 54 Ibs już 6 lat (co najmniej 50dni w sezonie) biorąc pod uwagę cenę za jaką go kupiłem nowy 650zł (5 lat gwarancji dają!) to jestem MEGA zadowolony z jakości, trwałości, użytych materiałów oraz eksploatacji przez ten okres.Lekko u mnie nie miał nie raz zaliczył kamień, albo ciął moczarę/zielę na 5biegu przy letnich niżówkach.Jedyna przygoda z nim to w tamtym roku po 5 latach w upał 35st C przepalił mi się jeden styk 3 biegu reszta biegów działała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomtom11100 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Mam pytanko odnośnie maximizera, pływam wyłącznie na jeziorze 100 ha nie trollinguje miejscówkę zmieniam może maks 4 razy z dystansem maks 500-800m. Czy przy takim pływaniu rzeczywiście lepiej mieć silnik z maximizerem , łódką lekka 80 kg 1,40 sz dł 3,30 coś takiego. Dzięki za odpowiedzi no i niech moc kija będzie z wami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Na takiej sadzawce , to włączasz najwyższy bieg i zmieniasz miejsce. Pobór prądu w takim wypadku jest identyczny jak z maximizerem podczas płynięcia na full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomtom11100 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedź bo tak się zastanawiałem i mam jasność a jeśli można to myślisz że 40lbs wystarczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @tomtom na flaute wystarczy i 20lbs, gorzej jak zacznie dmuchac.i trza uciekac. Mnie raz na sadzawce 100ha zepchalo w trzcinny na przeciwleglym brzegu i nie bylo szans na powrot przez srodek bajora... Z pelnej mocy nie musisz korzystac zawsze. Jednak gdy trzeba uciekac to sie ja docenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedź bo tak się zastanawiałem i mam jasność a jeśli można to myślisz że 40lbs wystarczy? PozdrawiamWystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gryzon
witajcie
wiem, że tematów jest mnóstwo - czytam i próbuje poskładać to do kupy, ale może moderatorzy zrobili by mała ankietę co to marek silników?
chodzi tylko o firmę i moc.np. minn kota, ospian, haswing i ile lbs?
wtedy będzie największy obraz silników które używają wędkarze a także pokaże jaki silnik kupić
pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
25
15
12
12
Popularne dni
11 Lip
31
10 Lip
30
1 Lip
15
25 Mar
15
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 25 odpowiedzi
godski 15 odpowiedzi
siarq 12 odpowiedzi
esox1972 12 odpowiedzi
Popularne dni
11 Lip 2016
31 odpowiedzi
10 Lip 2016
30 odpowiedzi
1 Lip 2016
15 odpowiedzi
25 Mar 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
esox1972
To i ja słówko, właśnie odsprzedałem po 14-u latach użytkowania swoją MK endurę 55(zmieniłem po spaleniu,oczywiście z mojej winy tylko przełącznik na z maksymizerem i kable)dla kolegi,który przerzucił
brig
Jesteście monotematyczni. Mam MK i Ospiana czy jak mu tam ,koneserem nie jestem ale różnicy nie widzę. Pływa się jednakowo gaz do dechy woda chlupie włosy powiewają tu i tu czego więcej chcieć od życ
thug
Andrzej użytkowałeś tak naprawdę tego tępionego przez Ciebie i kilku innych osapiana ? Odniosę się do poniższego na podstawie własnych, zaznaczam, doświadczeń po kilkudziesięciu 'wyprawach' zestawem
151 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi