Skocz do zawartości
  • 0

silnik elektryczny ankieta

gryzon

Pytanie

witajcie

wiem, że tematów jest mnóstwo - czytam i próbuje poskładać to do kupy, ale może moderatorzy zrobili by mała ankietę co to marek silników?

chodzi tylko o firmę i moc.np. minn kota, ospian, haswing i ile lbs?

wtedy będzie największy obraz silników które używają wędkarze a także pokaże jaki silnik kupić:)

pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wiec można wysnuć wniosek . Ze sprzęt z przed 15 lat służy do dzis. Nie było tandety a jakość.  Dziś pozostaje firma i cena a z jakością roznie

Pewnie  tak jest . Ale dużo też zależy w jakich rękach jest ten czy inny sprzęt .Sąsiadowi taczkę pożyczyłem i rozpi&&&* ił  ją   :o  

• Like 2

• 0

Pewnie  tak jest . Ale dużo też zależy w jakich rękach jest ten czy inny sprzęt .Sąsiadowi taczkę pożyczyłem i rozpi&&&* ił  ją   :o  

Tam zaraz taczkę. Ja pożyczyłem pieniądze sąsiadowi  :) I ani kasy, ani sąsiada nie mam  :).

• Like 2

• 0

Mam MK Traxxisa już   7, czy 8 lat i tylko raz uległ awarii, ale dopłynąłem do kotwicowiska na wstecznym  :). Nie mam pretensji do producenta, bo to burza rozwaliła maximizer.

Piorun walnął w silnik??? :o :rolleyes:

To mnie w sumie wiatr i fale...Nie raz musiałem ruszać z 0 od razu na 5 .... :) 

• 0

Piorun walnął w silnik??? :o :rolleyes:

To mnie w sumie wiatr i fale...Nie raz musiałem ruszać z 0 od razu na 5 .... :)

Jonizacja powietrza była tak duża, że jak wziąłem spinning do ręki, to przez korek mnie walnęło. Biorę drugi w garść i to samo. Włosy na całym ciele na sztorc.  Niebo prawie bezchmurne i nagle z tego jasnego nieba grom w pobliżu. A ja na górce na środku jeziora. Na strachu i wymianie maximizera skończyło się :)

• 0

Tam zaraz taczkę. Ja pożyczyłem pieniądze sąsiadowi  :) I ani kasy, ani sąsiada nie mam  :).

Dobry zwyczaj nie pożyczaj jeszcze lepszy nie oddawaj ;).

MK 55 thrust na tabliczce rok budowy 2000 U.S.A  jestem drugim właścicielem wszystko w orginale

• 0

co znaczy sensownego ? jakie sa Twoje  wymagania?

http://allegro.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-endura-c2-40-i6754195185.html

http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-haswing-osapian-40-maximizer-hit-i6763139486.html

To są przykładowe silniki w kwocie około 1000 zł plus minus 

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od silnika w jaki sposób będziesz go użytkował i na jak wielkim akwenie.

Są również inne firm ja podałem tylko przykłady na co można spojrzeć. 

Minn kota uznana firma z długa historią na rynku 2 lata gwarancji i rok na przełącznik 

Haswing z maximizerem 2 lata gwarancji plus dodatkowe dwa po zrobieniu płatnego serwisu za 60zł czyli razem 4 lata na wszystko 

Być może potrzebujesz mniejszego silnika być może większego wtedy ceny się zmieniają.

Małe jeziorko mały silnik, duże jeziorko duży silnik. 

Trolinguję biorę z maxem pływam z punktu A do B na full prędkości biorę bez maxa 

Tak jak napisał kolega 

Względem tego dobieram silnik

Hej, szczerze to nie trolinguję lecz chyba maximizer przydałby się w dokładnym napływaniu na miejscówki? Głównie spininguję na jeziorku o wielkości 284 ha.

• 0

Hej, szczerze to nie trolinguję lecz chyba maximizer przydałby się w dokładnym napływaniu na miejscówki? Głównie spininguję na jeziorku o wielkości 284 ha.

Pływałem na silnikach z Maximizerem oraz bez i jeśli nie pokonujesz dużych dystansów w trollingu to ci się nie przyda , do napływania na miejscówki spokojnie wystarczy silnik bez Maxa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Użytkuję silnik Haibo vst 54 Ibs już 6 lat (co najmniej 50dni w sezonie) biorąc pod uwagę cenę za jaką go kupiłem nowy 650zł (5 lat gwarancji dają!) to jestem MEGA zadowolony z jakości, trwałości, użytych materiałów oraz eksploatacji przez ten okres.

Lekko u mnie nie miał nie raz zaliczył kamień, albo ciął moczarę/zielę na 5biegu przy letnich niżówkach.

Jedyna przygoda z nim to w tamtym roku po 5 latach w upał 35st C przepalił mi się jeden styk 3 biegu reszta biegów działała.

• Like 1

• 0

Mam pytanko odnośnie maximizera, pływam wyłącznie na jeziorze 100 ha nie trollinguje miejscówkę zmieniam może maks 4 razy z dystansem maks 500-800m. Czy przy takim pływaniu rzeczywiście lepiej mieć silnik z maximizerem , łódką lekka 80 kg 1,40 sz dł 3,30 coś takiego. Dzięki za odpowiedzi no i niech moc kija będzie z wami ????

• 0

@tomtom na flaute wystarczy i 20lbs, gorzej jak zacznie dmuchac.i trza uciekac. Mnie raz na sadzawce 100ha zepchalo w trzcinny na przeciwleglym brzegu i nie bylo szans na powrot przez srodek bajora... Z pelnej mocy nie musisz korzystac zawsze. Jednak gdy trzeba uciekac to sie ja docenia