gryzon Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 witajciewiem, że tematów jest mnóstwo - czytam i próbuje poskładać to do kupy, ale może moderatorzy zrobili by mała ankietę co to marek silników?chodzi tylko o firmę i moc.np. minn kota, ospian, haswing i ile lbs?wtedy będzie największy obraz silników które używają wędkarze a także pokaże jaki silnik kupićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Noo a 100 amperkow to już trza aku z 200ah i tragarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Przy takich mocach podnosi się napięcie, bo jest problem z elementami pracującymi pod dużymi natężeniami (wysoka cena). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Tak masz rację, ale to się wiąże z kolejnymi aku 3x12v czy 4x12v to już baterie ana jachty bądź duże jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Pominęliśmy jedną z najważniejszych zalet wszelkiej maści silników MK.Podczas trollingu śruby MK wydają wibracje wprawiające ryby w jakiś amok. Właściciele MK mają o 90% więcej brań niż właściciele chinoli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Pominęliśmy jedną z najważniejszych zalet wszelkiej maści silników MK.Podczas trollingu śruby MK wydają wibracje wprawiające ryby w jakiś amok. Właściciele MK mają o 90% więcej brań niż właściciele chinoli Nie potwierdzam tej teorii. Za mocno przereklamowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jej, a wiec wszystkim niepowodzeniom winna jest Kipawa, jasny grom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jej, a wiec wszystkim niepowodzeniom winna jest Kipawa, jasny grom Ależ nie! Trzeba zgrać wibracje Kipawy z apetytem ryb.Śruby MK to taki rybi wibrator. Pobudza żądze żarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Nie potwierdzam tej teorii. Za mocno przereklamowana. A masz MK? Może stosujesz za grube żyłki/plecionki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Ależ nie! Trzeba zgrać wibracje Kipawy z apetytem ryb.Śruby MK to taki rybi wibrator. Pobudza żądze żarcia Wibrator zdobędę, to najmniejszy problem. Tylko nuty mi podaj aby dobrze grało Edytowane 12 Lipca 2016 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A wiec zaczynamy melodie od nuty tedur jak trojan prży akompaniamencie 130ah i pełnej mocy na kipawa z kotwica 50kg opuszczona. A po 20 min wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Wibrator zdobędę, to najmniejszy problem. Tylko nuty mi podaj aby dobrze grało Ja samouk. Nie rozeznaję się w nutach.Musisz na słuch i dotyk regulować wibracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A masz MK? Może stosujesz za grube żyłki/plecionki?Tylko Minn Koty od zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A wiec zaczynamy melodie od nuty tedur jak trojan prży akompaniamencie 130ah i pełnej mocy na kipawa z kotwica 50kg opuszczona. A po 20 min wedle uznaniaJest moc z tą kotwicą. Ale jak nie ja, to kto inny da radę . Już słyszę melodię napreżonej liny grającej na wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Tylko Minn Koty od zawsze.Czyli jeden problem rozwiązany. Pozostał niestety drugi. Żyłki/plecionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiciu 1982 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Miałem Haswing 55 bez maxa i pływałem w różnych warunkach na dużych jeziorach. Teraz kupiłem Haswing 2hp bo chciałem więcej mocy i trochę przyspieszyć mój ponton. Za Haswing 2hp dałem 2070zł za Haswing 55 dałem 890zł. Fakt są to dwa różne silniki. Jednak zarówno jeden i drugi zdecydowanie tańszy od MK w swojej "klasie". 2hp jest tańszy od MK 55LBS z maxem. Fakt cena była dla mnie czynnikiem decydującym, jednak myśląc o bezpieczeństwie szukałem jak największego silnika na jaki mnie stać. Pływam rekreacyjnie i jak pogoda jest słaba to nie wypływam. Choć miałem raz sytuację, że uciekałem dlatego pomyślałem o zmianie choć ponton szedł mimo zmagającej się fali i wiatru. Ale teraz puenta moich przemyśleń na ten temat. 1 Wszyscy, którzy posiadają silniki chcą pływać ale nie każdego stać na MK(bez względu na to czy są lepsze czy poprostu tylko droższe) dlatego warto mówić o najlepszych alternatywach.2 Wybór silnika- powinienem też wybrać do tego jak go chce użytkować. Pływam często w różnych warunkach sięgam po najlepszy, Jak mnie nie stać to sięgam po średnią półkę. Jak chcę tylko się pobawić w trakcie jednych wakacji przez tydzień biorę najtańszy. To jest jak z wyborem sprzętu budowlanego. Zawodowcy biorą Makitę, Ja wziąłem średni sprzęt do domu, który mi starsza a dawali 3 lata gwarancji. gdybym chciał wywiercić tylko jedną dziurę wziąłbym najtańszą za 30zł. 3 Bez względu na to jaki kto ma silnik życzę wszystkim bezawaryjności i bezpiecznych powrotów na suchy lad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Koledzy, idzie kupić coś sensownego w cenie tys. plnów do łajby 4m?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 co znaczy sensownego ? jakie sa Twoje wymagania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiciu 1982 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Koledzy, idzie kupić coś sensownego w cenie tys. plnów do łajby 4m?.http://allegro.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-endura-c2-40-i6754195185.htmlhttp://allegro.pl/silnik-zaburtowy-haswing-osapian-40-maximizer-hit-i6763139486.html To są przykładowe silniki w kwocie około 1000 zł plus minus Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od silnika w jaki sposób będziesz go użytkował i na jak wielkim akwenie.Są również inne firm ja podałem tylko przykłady na co można spojrzeć. Minn kota uznana firma z długa historią na rynku 2 lata gwarancji i rok na przełącznik Haswing z maximizerem 2 lata gwarancji plus dodatkowe dwa po zrobieniu płatnego serwisu za 60zł czyli razem 4 lata na wszystko Być może potrzebujesz mniejszego silnika być może większego wtedy ceny się zmieniają.Małe jeziorko mały silnik, duże jeziorko duży silnik. Trolinguję biorę z maxem pływam z punktu A do B na full prędkości biorę bez maxa Tak jak napisał kolega co znaczy sensownego ? jakie sa Twoje wymagania? Względem tego dobieram silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Minn kota uznana firma z długa historią na rynku 2 lata gwarancji i rok na przełącznik .. I średnio co roku ten przełącznik pada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 .. I średnio co roku ten przełącznik pada:)Moja Minn Kota ma piętnaście lat , piętnaście lat , taka z białą czapką i nie wiem co to jest przełącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Moja Minn Kota ma piętnaście lat , piętnaście lat , taka z białą czapką i nie wiem co to jest przełącznik Ja mam dwie MK (55 i 42) i w jednej (dużo pływanej-55) zmieniam średnio (+/- jeden miesiąc) co rok. W tym roku nawet sobie kupię zapas by mieć przy sobie i nie wracać na pagajach....Mało tego-olałem oryginał, który jest droższy i kupuję zamiennik, który to ma taką samą żywotność...(sprawdzone). W dzisiejszych czasach płaci się głównie za nazwę, reszta robiona jest na podobnych/wspólnych częściach. Owy przełącznik pasuje nie tylko do MK, ale również do prawie wszystkich innych silników, więc o czymś to świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 .. I średnio co roku ten przełącznik pada:)Moja pierwsza Minn Kota jeszcze pływa. Dwadzieścia parę lat. Pod inną banderą, ale pływa. I wciąż jest ten sam, oryginalny przełącznik. U mnie dostawała ostro w kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Wiec można wysnuć wniosek . Ze sprzęt z przed 15 lat służy do dzis. Nie było tandety a jakość. Dziś pozostaje firma i cena a z jakością roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 być może masz jeszcze starą dobrą minn kotę (jak z samochodami) +pewnie mniejszą moc. W 55 często padają i ja nie jestem odosobnionym przypadkiem. Moi znajomi też narzekają na przełączniki i nie ma co zaklinać rzeczywistości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konslawecki Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 W MK 55 to standard była wada znam gościa robi raz i jest git, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gryzon
witajcie
wiem, że tematów jest mnóstwo - czytam i próbuje poskładać to do kupy, ale może moderatorzy zrobili by mała ankietę co to marek silników?
chodzi tylko o firmę i moc.np. minn kota, ospian, haswing i ile lbs?
wtedy będzie największy obraz silników które używają wędkarze a także pokaże jaki silnik kupić
pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
25
15
12
12
Popularne dni
11 Lip
31
10 Lip
30
1 Lip
15
25 Mar
15
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 25 odpowiedzi
godski 15 odpowiedzi
siarq 12 odpowiedzi
esox1972 12 odpowiedzi
Popularne dni
11 Lip 2016
31 odpowiedzi
10 Lip 2016
30 odpowiedzi
1 Lip 2016
15 odpowiedzi
25 Mar 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
esox1972
To i ja słówko, właśnie odsprzedałem po 14-u latach użytkowania swoją MK endurę 55(zmieniłem po spaleniu,oczywiście z mojej winy tylko przełącznik na z maksymizerem i kable)dla kolegi,który przerzucił
brig
Jesteście monotematyczni. Mam MK i Ospiana czy jak mu tam ,koneserem nie jestem ale różnicy nie widzę. Pływa się jednakowo gaz do dechy woda chlupie włosy powiewają tu i tu czego więcej chcieć od życ
thug
Andrzej użytkowałeś tak naprawdę tego tępionego przez Ciebie i kilku innych osapiana ? Odniosę się do poniższego na podstawie własnych, zaznaczam, doświadczeń po kilkudziesięciu 'wyprawach' zestawem
151 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi