Skocz do zawartości

BRC Best Rod Center - opinie

mdziam_78

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku BRC faktury drukujemy po zalogowaniu się na swoim koncie w sklepie . Wybieramy podgląd zamówienia i druk faktury pro forma. Moje zakupy w owym sklepie przebiegały bezproblemowo. Wierzę że tak pozostanie, ponieważ odpowiada mi asortyment i częste promo.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Zakupy to zakupy nie loteria. Zaufanie straciłem bezpowrotnie i rzekłbym "moja noga tam nie postanie" :). Z takim podejściem do Klientów to jeszcze kilka miesięcy pociągnie i wszystko, a faktycznie szkoda, gdyż potencjał był.

Niestety,ale to nie tak...facet ma nas w d...e,bo od mniej więcej roku, ma bardzo intratne umowy z "Zachodem". Jak sam to określił ,nie wyrabia się ze wszystkim i musi zatrudnić kolejnych pomagierów.Bitkę ma taką,że nie opłaca mu się bawić w detal, na krajowym rynku.Wielu już sie przejechało na takiej strategii...Do jesieni zeszłego roku,nie powiedziałbym złego słowa na Firmę.Zlecenia szybkie,w tzw."miłej atmosferze",zawsze jakiś gratis...parę ładnych groszy tam zostawiłem.Przy kolejnym zamówieniu konkretnej wędki (jesień 2015) zaczęły się schody...dłuuuugo by pisać.Finalnie wędka wreszcie dotarła,ale to było moje ostatnie zamówienie w owej firmie...

• Like 1

Koledzy nie spisujcie BRC na straty, fakt zdarzają się dziwne sytuacje jak piszecie, choć nie jest to regułą.

Ja należę do klientów zadowolonych z BRC, zdarzyło i mi się czekać dłużej niż było ustalone, ale ~ raz na dziesięć zamówień.

Niedostarczony w dostawie towar (z powodu braku na stanie) był zawsze dosyłany na koszt BRC w max. kilka dni później, a i miałem kilka takich sytuacji, że beż żadnych próśb, dopłat, czy targów kurier z przesyłką był u drzwi następnego dnia po zamówieniu (na 100% BRC nie miało jeszcze mojej wpłaty na koncie za zamówiony towar). A ceny i wybór mają :)

Zgadzam sie z opinia kolegi Voldemort, kupuje bardzo dużo w BRC, w tym roku to będzie towaru za ok 30k i problemu nie mam. Jak czegos nie ma, to dostane uzupełnienie.

A co do paragonów, których się wszyscy tak domagają, to proponuje wejść w historię zamowień  i pobrac sobie Fakturę, sprawa załatwiona.

Zgadzam sie z opinia kolegi Voldemort, kupuje bardzo dużo w BRC, w tym roku to będzie towaru za ok 30k i problemu nie mam. Jak czegos nie ma, to dostane uzupełnienie.

A co do paragonów, których się wszyscy tak domagają, to proponuje wejść w historię zamowień i pobrac sobie Fakturę, sprawa załatwiona.

O czym Ty piszesz? Prywatna osoba robiąc zakupy przez internet w przesyłce z zakupami ma dostać dowód zapłaty wystawiony przez sprzedawcę. . To, że robisz duże zakupy na działalność gospodarczą to troszkę co innego(faktura vat)

• Like 1

O czym Ty piszesz? Prywatna osoba robiąc zakupy przez internet w przesyłce z zakupami ma dostać dowód zapłaty wystawiony przez sprzedawcę. . To, że robisz duże zakupy na działalność gospodarczą to troszkę co innego(faktura vat)

Dowodem zapłaty dla osoby fizycznej, niekoniecznie firmy może byc Faktura, faktura nie jest zarezerwowana tylko i wyłacznei dla osób prowadzących działalność i firm. 

• Like 1

Ja tam kupowałem dwa blanki StC i chyba raz komponenty do innego kija.W przypadku blanków przesyłki były na następny dzień , komponenty też na czas.Dodam tylko, że zawsze przed zakupem rozmawiałem telefonicznie i uzgadniałem czy wszystko jest na stanie.

Chyba tylko raz kupowałem coś w BRC - cork seal, więc nie mam doświadczenia i się nie wypowiadam. 

Co do paragonów - jeśli sklep sprzedaje tylko przez internet, dodatkowo płatność tylko przelewem to nie musi wystawiać paragonu. Prowadzi się wówczas książkę przychodów i rozchodów, a dowodem zakupu jest przelew. Z tym, że jeśli kolega BRC sprzedaje towary z WNT to taka forma działalności nie funkcjonuje i powinien załączać paragon do przesyłki. 

Ani nie atakuje, ani nie bronie - chciałem tylko zaznaczyć, że nie zawsze paragon musi być dodany do zamówienia (zakup przez internet, płatność przelewem). 

Dowodem zapłaty dla osoby fizycznej, niekoniecznie firmy może byc Faktura, faktura nie jest zarezerwowana tylko i wyłacznei dla osób prowadzących działalność i firm.

Dlatego tak jak wyżej napisałem klient(osoba fizyczna) ma dostać dowód zapłaty czyli paragon lub faktura na osobę fizyczną lub paragon z NIP- em bo też coś takiego jest (na życzenie klienta )

wincyj panie tych kont, wincyj....  http://jerkbait.pl/topic/18321-pracownia-best-rods-center-w-skrócie-brc/?p=1934125

i coś czuję że to nie koniec ;)

Oj tam, chłopina garnie się do portalu jak moje pszczoły do nektaru, a TY go tak po kostkach z buta.... :lol:  :lol: .

Miej trochę litości nad chłopem, może ma pomroczność jak jeden z młodych prezydentowiczów po wychlaniu pół basa i jazdę za kółeczkiem :lol:  :lol: :lol:  

Ok tak też myślałem, że prędzej czy później wyjdzie szydło z worka. Szkoda tylko, że zakładając wątek o nieprawidłowościach inni gorący orędownicy delikwenta chcą Cie zakrzyczeć i co gorsza są tacy co się temu poddają.

Jedni ze swojej ułomności wyciągają wnioski i robią wszystko by poprawić poziom obsługi itp. inni natomiast brną w samouwielbienie i po pewnym czasie wychodzi jajo.

Szkoda tylko, że zakładając wątek o nieprawidłowościach inni gorący orędownicy delikwenta chcą Cie zakrzyczeć i co gorsza są tacy co się temu poddają.

Nie uważam żeby pisanie prawdziwych opinii było błędem czy próbą 'zakrzyczenia' innych.

Może mam więcej szczęścia niż inni, może jestem bardziej wyrozumiały.

Ostatnio napisałem do Roberta ze potrzebuję szczytówkę do złamanego travela mhx otrzymałem odpowiedź po kilku minutach ze załatwi tylko jak wróci ze Szwecji bo jest właśnie na rybach. Sam o sprawie zapomniałem a tu telefon że szczytówka czeka i mam tylko opłacić koszty wysyłki.

Ja sklep polecam.

• Like 1

Opowieści dziwnej treści z tym sklepem! nikt nikomu nie zabrania tam kupować ja po prostu raz się sparzyłem i przestrzegam! każdy zrobi co chce!nie będę wstawiał prywatnych wiadomości co pisałem do brc o brak gwarancji i paragonu ale kilka typu  .....wczoraj wysłałem ......list wrócił nieodebrany.......wyślę na mejla duplikat było!!!!koniec moich wypocin!

Pozdrawiam wszystkich w c....a zrobionych ;) (ja też żeby nie było)

• Like 2

Ja w przeciwieństwie do Autora wątku mam dobrą opinię o ww sklepie. Zostawiłem tam już parę kafli i pewnie będą następne. Dlaczego skoro są tak skrajne opinie? Bo się nie sparzyłem. Owszem do ideału trochę brakuje Robertowi, zdarzyło się że nie doszła jedna omotka czy inny aczkolwiek lepszy korek. Ale jak był brak to tylko jeden telefon i sprawa załatwiona, reszta dosłana. Podobnie z ekstra ściąganiem nietypowych wielkich przelotek topowych do karpiówek. Na stanie nie było, zostały ściągnięte przy następnym zamówieniu z dżapanlandu.

Generalnie nie mam prawa narzekać, wręcz mogę polecić BRC.

Jakieś dziwne ostatnie wpisy. Coś dziwnego, że BRC ma oddanych i zadowolonych klientów? Oczywiście, że nie ! Przecież jakby mieli tylko pokrzywdzonych to już dawno by nie istnieli :)

Nie myli się ten kto nic nie robi...

Tylko, że ilość osób mających złą opinię o BRC, tak samo jak o Piranii jest zbyt dużo żeby nie dała do myślenia. Takie jest moje zdanie.

Każdemu się zdarzają wpadki. To normalne. Ale refleksja, nauka na przyszłość, to jest klucz...