PablovelLoco Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 co to za nici ? DSC06286.JPG ProWrap Iron Ore bez utrwalacza koloru,a tipety to Fuji Ultra Poly Medium Green i Orange. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 dzieki super kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Testy trwają , na razie doszedłem do czegoś takiego ,ale nie za bardzo jestem zadowolony i będę dalej szukał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Wygląda extraPodziel się doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Mniej więcej połowa nalepek po lakierowaniu się odkleja lub lekko podchodzi bokami ,więc nie będę się dzielił aby nie narazić kogoś na straty, ale jak znajdę 100% sposób to chętnie się podzielę . Na razie pracuję nad nalepką , dodatkowym klejem i szukam innej alternatywy .Cierpliwości plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Ja naklejki przed lakierowaniem zakrywam papierem i ciasno owijam taśmą , i zostawiam na kilka dni aby "złapała kształt" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Testy trwają , na razie doszedłem do czegoś takiego ,ale nie za bardzo jestem zadowolony i będę dalej szukał . Ta pikselowatość liter to zamierzone? Lepiej wyglądają gładkie litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ta pikselowatość liter to zamierzone? Lepiej wyglądają gładkie litery.--------------Pewnie skanował swój oryginalny opis na słabym sprzęcie lub był za mały i "sztucznie" powiększał i dlatego tak wyszło. Lepiej zrobic duży i zmniejszać, czy wszystko osobno i "składać" ale do tego trzeba być już min. jakimś grafikiem komp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Po prostu originale urządzenie do wytwarzania takich naklejek ma kiepską rozdzielczość ( 300 DPI) i pewnych spraw nie przeskoczysz i nie ma znaczenia jakiej rozdzielczości jest tekst czy obraz do drukowania bo urządzenie wydrukuje właśnie w rozdzielczości 300 DPI co jest do zaakceptowania. Zdjęcie przekłamuje bo jest to makro ,więc widać znacznie w większym powiększeniu niż w rzeczywistości ale jak ktoś jest niezadowolony to zawsze może sobie sprawić drukarkę z białym tuszem (2400 DPI) Ciekawostka bo drukarka taka drukuje także złote oraz srebrne elementy tuszami metalicznymi są jeszcze tusze Metalic Cyjan i Metalic Magnenta ale ..kosztuje od 1500 do 2000 Dol USA i jest to jedyna taka drukarka dla hobbystów .Taniej wychodzi jej wcześniejsza wersja ale na systemy Windows 98 i Windows XP i jakbym lub jak będę kiedyś otwierał pracownię to taki sprzęt zakupię . Mimo że drukarka wiekowa kosztuje jednak 500 Dolców.Wersja na Windows 7 to już 1500-2000 dolców . Na razie na własne potrzeby posiłkuję się sprzętem o kiepskiej rozdzielczości ,bardzo grubej folii mającej ten defekt że po zalakierowaniu podchodzą boki .Zgłębiam temat drukowaniu na papierach i foliach TTP jest to tak zwany DecalPro System ,temat jak najbardziej do ogarnięcia tylko jest to proces bardzo pracochłonny oraz czasochłonny a też trzeba zainwestować w dobrą drukarkę laserową i urządzenie do laminowania oraz papier spraye i folie . Co do posta kolegi @trout master to mogę się tylko uśmiechnąć bo wiele można mi zarzucić ale chyba nie to że jestem idiotą , naprawdę mam troszkę pojęcia o rozdzielczości i używaniu programów graficznych Różnica jest, ale nie tak duża Lewa nalepka jest moja po prawej ori Edytowane 15 Września 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 mrWhite7Ja nie jestem grafikiem komputerowym i dlatego na tym sie nie znam. Siedziałem przy niejednych którzy robili mi kalkomanię na woblery i dlatego wiem jak to hula. Podobnie zresztą jak te opisy na GLoomisy ktore sobie "zrobiłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 mrWhite7Ja nie jestem grafikiem komputerowym i dlatego na tym sie nie znam.Siedziałem przy niejednych którzy robili mi kalkomanię na woblery i dlatego wiem jak to hula. Podobnie zresztą jak te opisy na GLoomisy ktore sobie "zrobiłem".Właśnie zrobiłeś te napisy w tym systemie o którym wspomniałem .Są to folie jak i papiery transferowe. Tu jest szczegółowy Tutorial http://dc7gb.darc.de/projekte/Frontplatten.html a tu instrukcja http://www.druckeronkel.de/fileadmin/decalpro/decalpro_anleitung.pdf wszystko można kupić w tym sklepie http://www.druckeronkel.de/xtcommerce/de/Folien-Laser/XeroStick-W-XC42-weiss-matt Można bez problemu zrobić napisy na blank ,kalkomanię na woblery itp .Bardziej obrazowo jak się to robi można zobaczyć na filmie poglądowym tu : https://www.youtube.com/watch?v=0pvQ9nxxCIA Jestem ciekawy czy kogoś to zainteresuje bo chciałbym zobaczyć efekty oraz przeczytać o doświadczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Ciekawie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Nie wiedziałem gdzie napisać, ze zbioru wątków RB temu chyba najbliżej do tematyki- a konkretnie naklejania folii carbon na blank. Czy ktoś próbował robić wstawki np. między gripami właśnie oklejając blank taką folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Na Mudhole jest film instruktażowy jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Czy po kilku latach temat jest dopracowany ?Ma ktoś możliwość takiego wydruku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Czy któryś z szanownych kolegów ma możliwość wydruku naklejki na blank ok 100mmx12mm ??? Czy ktoś posiada projekt lub na grafikę firmy ST.croix ?? Odpowiem na złośliwości: " TAK z naklejką będzie łowniejsza" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 A ja chętnie podłączył bym się tylko dla własnego opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Naklejkę najlepiej wydrukować na jak najcieńszej przezroczystej samoprzylepnej folii. Zakładam, że chcesz białą grafikę, więc maszyna musi drukować białym tuszem. Taki sprzęt ma wiele punktów zajmujących się grafiką. Materiał do wydruku mogę Ci złożyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 To najlepsze grafiki jakie namierzyłem @drzejko da się z tym coś zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Ostatnio naszło mnie aby w nowym kijku zrobić nadruk - najfajniejszą metoda jest winyl i papier transferowy - otrzymujemy napisy bez tła - ale takich bardzo małych napisów nie da się zrobić tą metoda. A może ktoś próbował użyć naklejki jako szablon to malowania (wycietę na ploterze) i pomalowane np. sprejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Robiłem inaczej. Naklejka zardrukowana na czarno pod kolor blanku a reszta przezroczysta. Ta "reszta" to właśnie napisy. Później pomalowałem miejsce w którym miała być naklejka na biało i wyszły białe napisy na ciemnym tle. Ładne to jednak nie było ze wzgl. na to że ciężko trafić w kolor który ma zgrać się z kolorem blanku. Wiec widać różnicę. Dlatego mi się to nie podobało. Chyba na kiju już tego nie mam bo zadarłem i czeka na nowy odręczny napis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Ciekawy jestem jaka metoda są robione nadruki na kijach seryjnych. Dragon ma to bardzo ładnie zrobione - napisy takie nawet leciutko wypukłe.Ogólnie problemem tutaj jest ze są to dosyć małe czcionki i zarazem „cienkie” inaczej byłoby do wybory wiele metod stosowanych przez drukarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Odkopię lekko temat... robi ktoś naklejki na blanki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Fishing Art do swoich blanków i Janusz Dudziak do Qualii, naklejkę możesz zrobić sam, tzn. złożyć sobie w domu na komputerze taką jaką chcesz, zapisać jako pdf do druku i wydrukować na cienkiej, gładkiej i przezroczystej folii samoprzylepnej w punkcie, który ma maszynę drukującą białym pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi