womaly23 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Tylko w USA u nas zaraz zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Prawda polska jeszcze zbyt "dzika" na takie frykasy [emoji19] No chyba, że parking strzeżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Jest wyciągarka przenośna, do łódki w zupełności wystarczająca; http://www.xsonic.pl/przenona-wycigarka-elektryczna-uchwytem-zawieszenia-haku-samochodowym-3500-marki-dragon-winch-p-16295.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Jest wyciągarka przenośna, do łódki w zupełności wystarczająca; http://www.xsonic.pl/przenona-wycigarka-elektryczna-uchwytem-zawieszenia-haku-samochodowym-3500-marki-dragon-winch-p-16295.htmlJak ją zamontować do haka, kiedy mamy podpiętą przyczepę na którą chcemy wciągnąć łódkę? No i co później, mamy łódkę na przyczepie i jak ją zabezpieczyć aby nam w czasie drogi się nie zsunęła?Sam kiedyś myślałem, aby założyć elektryka, ale to więcej zachodu; no chyba że ktoś wciąga "kawał" łodzi ponad 2 tony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja myślałem nad zamontowaniem wciągarki na przyczepce gdzieś na dole przy dyszlu - linkę poprowadził bym na kółku zamontowanym do ręcznej i chyba zdało by egzamin, oczywiście ręczną bym zostawił w razie czego. Ciężko samemu na większej fali wciągnąć łódkę na przyczepę a z zastosowaniem wciągarki elektrycznej z pilotem bezprzewodowym to bajeczka Nic coś pomyślę i stworze konstrukcję własną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Kiedyś przerabiałem temat. Wyciągarkę zamontowałem na przyczepie. Po kilku wyciągnięciach zrezygnowałem. Wolno nawijała i kolejne aku do pilnowania a wiadomo że jak najbardziej potżebna to wtedy zawiedzie.Co do samoczynnego odwijania to jest blokada. Minus to że nie można podłączyć przez gniazdo do zapalniczki w bagażniku a to by rozwiązało dodatkowe aku. U mnie nie zdało egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Minus to że nie można podłączyć przez gniazdo do zapalniczki w bagażniku a to by rozwiązało dodatkowe aku. U mnie nie zdało egzaminu.http://www.trac.net.pl/wyciagarki/ Też nad tym myślę, samu ułatwiło by wciąganie przy bocznej fali, nurcie i wietrze.Spój na link wyżej, podłączasz pod auto, przy haku montujesz gniazdo i zasilanie załatwione, auto odpalone wiec prąd częściowo z alternatora.W frazie awarii jest możliwość ręcznego zwinięcia.Zmartwiło mnie stwierdzenie tylko że to wolne jest. Póki co myślę nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerrys Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 No fajna sprawa. Podstawa wyciągarki zamontowana na stałe . Reszta zakładana na czas wyciągania łajby. Kabel przedłużony i krokodylki podłączam bezpośrednio do akumulatora silnik odpalony. A pomału ciągnie to nic ale idzie . Nie raz nad Wielimiem ciągnąłem po piachu 40 m podkładałem kołeczki i szło.Łajba 4,3 m długości i 165 szeroka . Dwa razy wyciągałem auto . Zabieram rolkę ,kółko jak kto woli i zaczepiam gdzie się da i się wspomagam .Auto(waży 2,3 t pusty ) Mam to chyba z pięć lat . A do tego jest jeszcze korba można kręcić ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Jurek daj linka do tej co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerrys Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 http://allegro.pl/wyciagarka-bass-polska-12v-2500lbs-1-5t-wciagarka-i5585259735.html dokładnie taka , tylko wtedy kosztowała chyba 390 parę lat do tyłu . Nawali kupię drugą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Dzięki, nawet rozsądna cena. Szkoda że pilot nie jest bezprzewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Dorobienie pilota z gratami to koszt 50-60zl Edytowane 6 Lipca 2016 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Atana Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 W sprawie reklamy dystrybuowanych produktów, na JerkBait.PL, proszę o kontakt z adminem (@Friko lub @remek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) A ja się pobawiłem i manual się sprawdził teraz robię napęd w obie strony na pilota / po hamerykańsku/;) Zaczep sprawdził się też w porcie. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 tamta fotka wsiakła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 odgrzeje kotleta , ktos z Was Panowie zamontowal jakas wciagarke u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Witam,Planuje kupić małą łódkę necko380 o wadze 90 kg. Pytanie mam czy do takiej małej i lekkiej łódki potrzebna jest wyciągarka?? Chciałem też spytać o jej awaryjność bo łódka i przyczepka będzie stała cały rok pod plandeką na parkingu i zastanawiam się czy ta wyciągarka mi się nie zepsuje od wilgoci, mrozu itd?? Ostatnie moje czy jeśli w momencie wciągania zepsuje mi się ta wciągarka to jest jakiś system ręczny żebym tą łódkę sam wciągnął???? Może ktoś jakieś tanie i dobre wyciągarki poleci?? Może najlepiej z pilotem ta wyciągarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/76176-wyciagarka-elektryczna-do-wci%C4%85gania-lodki/http://allegro.pl/wyciagarka-tasmowa-reczna-korbka-500-kg-8m-zebatka-i5851263436.html Edytowane 28 Września 2017 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 http://allegro.pl/wyciagarka-tasmowa-reczna-korbka-500-kg-8m-zebatka-i5851263436.htmlMam podobną 'chińszczynę' na przyczepie Cymermanna i jestem przeciętnie zadowolony. Moja ma linkę stalową, która już rdzewieje a dodatkowo rozplata się. Korba po (30-40 wyholowaniach Sempera załadowanego na full czyli jakieś 400kg) ma luzy. Bardzo głośno 'terkocze', przy odwijaniu liny korba nie ma sprzęgła tylko się kręci (można zaliczyć strzał w narządy stojąc na dyszlu przyczepy). Poza tym - za każdym razem wciągnąłem łódź, raz nawet razem z przyczepą jak zakopałem się ze sprzętem w Nartach. Zimą wymienię na Knotta (ma obudowę i w wypożyczalni przyczep ją chwalono) lub coś innego z wyższej półki, ale raczej ręczną- elektryczne podobnie jak winda kotwiczna mają bardzo powolny uciąg (1,8m/min). Zasilanie do bagażnika na grubych kablach to żaden problem - godzina roboty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 część się wyjaśniła ale nie wszystko. Główne pytanie czy jedna osoba poradzi sobie z wciągnięciem łódki bez elektrycznej wyciągarki i czy trzymając na powietrzu nic się nie stanie przez zimę itd.?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Pewnie sobie poradzi, ale jak zamierzasz to robić? Będziesz rwał z "krzyża"? Szkoda kręgosłupa. Wjedziesz do wody i będziesz latał w woderach i popychał/szarpał łódkę? Na przyczepie brak pewnego oparcia do takich manewrów. Wyciągarka nawet ręczna to po prostu wygoda a masa łódki nie ma znaczenia - łódkę 400kg wciąga nastolatek. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Września 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Moja łódeczka waży tone i bez problemu sam wciągam ją korbąna przyczepę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 ręczną wyciągarke mam w zestawie tylko chodzilo mi o opinię czy samemu idzie bez problemu z ręczną czy lepiej mieć elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_moto Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Mam ręczną wciągarkę i gwarantuję Ci iż 10 latek sam ją w ciągnie, moja łódeczka waży w granicach + - 80 kilo .... Edytowane 29 Września 2017 przez marek_moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 ręczną wyciągarke mam w zestawie tylko chodzilo mi o opinię czy samemu idzie bez problemu z ręczną czy lepiej mieć elektryczną.Kto bogatemu zabroni. Chociaż przy takiej łódce to przerost formy nad treścią. Ręczną bez problemu łódkę wciągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
womaly23
Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki?
Top użytkownicy dla tego pytania
18
15
12
10
Popularne dni
28 Kwi
16
25 Mar
15
29 Kwi
14
5 Lip
9
Top użytkownicy dla tego pytania
sero1975 18 odpowiedzi
siarq 15 odpowiedzi
kondzit@wp.pl 12 odpowiedzi
MarasR 10 odpowiedzi
Popularne dni
28 Kwi 2020
16 odpowiedzi
25 Mar 2024
15 odpowiedzi
29 Kwi 2020
14 odpowiedzi
5 Lip 2016
9 odpowiedzi
Popularne posty
kotwitz
Najlepiej to zdemontuj i kup ręczną wciągarkę na pas. Pierwszy dziki, niestrzeżony slip i będziesz łódkę rękoma wrzucał na wózek.
janusz.walaszewski
Jest wyciągarka przenośna, do łódki w zupełności wystarczająca; http://www.xsonic.pl/przenona-wycigarka-elektryczna-uchwytem-zawieszenia-haku-samochodowym-3500-marki-dragon-winch-p-16295.html
jerrys
http://allegro.pl/wyciagarka-bass-polska-12v-2500lbs-1-5t-wciagarka-i5585259735.html dokładnie taka , tylko wtedy kosztowała chyba 390 parę lat do tyłu . Nawali kupię drugą .
Opublikowane grafiki
128 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi