womaly23 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Miałem elektryczną ale strasznie się denerwowałem bo prędkość zwijania mnie dobijała. A jestem dość cierpliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Mam ręczną wciągarkę i gwarantuję Ci iż 10 latek sam ją w ciągnie, moja łódeczka waży w granicach + - 80 kilo ....Może taką lekką łupinkę (80kg) tak, ale żeby wciągnąć łajbę 300-500kg na ręcznej (chińskiej) wciągarce - trzeba już trochę siły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) 400kg wyciąga 15 latek, kwestia doboru odpowiednieje korby/przełożenia. Dajcie mi punkt podparcia, a poruszę ziemię Edytowane 2 Października 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 400kg wyciąga 15 latek, kwestia doboru odpowiednieje korby/przełożenia. Dajcie mi punkt podparcia, a poruszę ziemię Dokładnie tak . Myślę ,że bez problemu "młody" wciągnie samochód na lawetę jak jest odpowiednio dobrana wciągarka. Ręczna oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wszystko fajnie kiedy wciąga się łódkę po rolkach, wtedy to i 2 tony można wciągnąć.Jeśli ciężką łódkę próbujesz wciągnąć na płozy gdzie nie ma kontaktu z rolkami to można się za przeproszeniem ze...ać i nie ruszy się nawet kawałka łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Płozy niby ok bo mają podparcie na dużo większej powierzchni .Ale są też minusy np. ten opór w czasie wciągania/wyciągania ,przeważnie są obite materiałem w którym po pewnym czasie będzie jakiś piach a to z kolei rysuje nam po długości spód kadłuba.Mam u siebie trzy rolki kilowe plus cztery poduchy gumowe i w tylnej części cztery wahliwe rolki i jest ok.Dobra łódka to taka ,która ma nie tylko wzmocnioną pawęż ale powinna mieć porządnie wykonany kil bo to na nim największy jest nacisk gdy jest przewożona na przyczepie . Podparcie boczne to bardziej do stabilizacji aby przy sciąganiu pasami aby nie była przechylona na boki.\Mimo ,że dołożyłem dodatkowo tych kilka podpór to i tak mam ślady , małe ślady na kadłubie. Aby zminimalizować jakiekolwiek ślady to myślę ,że kółka dmuchane byłyby odpowiednie. Najmniejsze ryzyko porysowania kadłuba łodzi. Co do ustawień podpór to warto poświęcić trochę czasu i ustawić je na tip-top i zrobić ewentualnie korektę po pierwszym wyjeździe . Edytowane 2 Października 2017 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Metodą starożytnych indian - wosk samochodowy na materiał płóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Witam,Zakupiłem przyczepkę z wyciągarką elektryczną do mojej łodzi i niestety nie ma też dodatkowo zwykłej korby na wypadek jakby mechanizm elektryczny się zepsuł..... Pytanie moje czy mogę dokupić korbę?????? bo mi się wydaje że jak odkręcę po drugiej stronie nakrętkę to tam jest miejsce z wycięciami na montaż korby... tzn chyba bo kompletnie się nie znam to moja pierwsza przyczepka i łódź. Zrobiłem zdjęcia, proszę o pomoc bo coś mi się wydaje, że korba powinna być. Drugie moje pytanie to gdzie mam zamontować jakiś akumulator bo widzę, że ta wyciągarka jest na klemy a ja myślałem, że będzie jakiś kabel z gniazdem do podpięcia coś jak zasilanie przyczepki się wpina w zderzak smaochodu proszę o podpowiedź co z tym zrobić. Dziękuję i przy okazji życzę Zdrowych i Wesołych Świąt Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 możecie jakieś zdjęcia załączyć swoje jak to u Was jest rozwiązane bo mi średnio się to podoba na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Z tym gniazdem jak do świateł przyczepki to nie powiem - trochę mnie rozbawił twój optymizm . Musisz położyć nowe, grube kable od akumulatora do bagażnika. Albo wozić w bagażniku dodatkowy akumulator. Jeżeli aku masz przy przednim zderzaku albo w komorze silnika, to kabel 35mm2, jeżeli pod fotelem albo pod kanapą to 25mm2. EDIT: klemy przerobił bym na szybkozłącze wysokoprądowe. Awaryjnie można użyć pasów do łódki. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Najlepiej to zdemontuj i kup ręczną wciągarkę na pas.Pierwszy dziki, niestrzeżony slip i będziesz łódkę rękoma wrzucał na wózek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Cza ktos mierzyl jaki prad pobiera taka wciagarka elektryczna?Mysle o takiej poniewaz mam auto na przedni naped i jesienia na morkym i dzikim slipie bede mial problem z wciagnieciem pontonu z przyczepka a co dopiero lodzi.Ta elektryczna z pilotem ma mi pomoc w razie problemow gdy auto nie da rady ruszyclub bede wiedzial ze to ryzykowne i stane autem w miejsciu gdzie bedzie mialo przyczepnosc a przyczepke chce wciagnac za pomoca elektrycznej wciagarki podczepionej pod hak.Jale nigdzie nie posze jaki prad ciagnie taka wciagarka co bym wiedziala jaki accu wozic w bagazniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Atana Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Taka dedykowana do przyczepy podłodziowej "dobija" do 30 Amp. Wszystko zależy od pochylenia slipu, podpór na przyczepie i łódki.W naszym przypadku, przy łodzi 800 kg i cztery płaskie podpory boczne, przy "normalnym" slipie, bezpiecznik termiczny 20 Amp regularnie rozłączał prąd. Zmieniłem na 30 Amp i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Atana - przygladalem sie wlasnie takiej, mam pytanie czy ta wyciagarke da sie zamocowac na hak w celu wciagniecia zestawu z wody w przypadku gdy auto nie moze wjachac bo potem nie wyjedzie, czy posiada jekies mocowanie zaczep ja hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Atana Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Takiego czegoś nie posiada, trzeba by dorobić jakąś płytę z rozstawem śrub pod wciągarkę i otworem na hak.Ale jest na to inne rozwiązanie, zblocze lub bloczek lub jakąś rolkę na przyczepie. Oczywiście przy zasilaniu wciągarki z akumulatora na przyczepie.Zawijamy liną na bloczku, i możemy ciągnąć w drugą stronę. Miałem to w poprzednim zestawie a tutaj zbieram się żeby to zrobić. Takie rozwiązanie może zepchnąć łódkę z przyczepy lub wyciągnąć cały zestaw na brzeg.Drobna pomoc graficzna poniżej, zielona linia to przebieg liny do wyciągania zestawu na brzeg, a czerwona do "spychania" łodzi z przyczepy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Na aledrogo są.wciagarki bodajże bass z zaczepem na hak-płyta.montazowa . Sam używam tej wciągarki i jest git. Jest głośna, rzezi , ale pot po D. Się nie leje przy wciaganiu . Samemu można ogranoc wodowanie i ściąganie, warunek konieczny to pilot radiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Na aledrogo są.wciagarki bodajże bass z zaczepem na hak-płyta.montazowa . Sam używam tej wciągarki i jest git. Jest głośna, rzezi , ale pot po D. Się nie leje przy wciaganiu . Samemu można ogranoc wodowanie i ściąganie, warunek konieczny to pilot radiowyPrzyglądałem się nim, ale one chyba maja tylko funkcje wciągania bez popuszczania liny, mnie interesuje tylko działanie w obiec strony i hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Tak , wciągarki.musi być dwu kierunkowa, na postoju jest na przekładni, więc ruszyć to jest.chyba bez szans Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 @Michał Sz ,czy nie lepiej było by Ci stanąć wyżej/ dalej od wody czyli w miejscu gdzie już masz odpowiedni napęd i na długiej linie zaczepionej z jednej strony do przyczepy a z drugiej do haka samochodu ? Jak w taki właśnie sposób wyciągam łódkę z przyczepą. Też myślałem o wciągarce elektrycznej ale długość linki ,która wchodzi na bęben jest za mała aby to zrobić na jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Montował ktoś u siebie wyciągarkę do łodzi? Jakieś spostrzeżenia? Jaką firmę wybrać? Tyle tego w internecie, ale przynajmniej połowa wygląda jak chiński badziew. Łódź jakieś 1100 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Knot niebieski super przerobiłem kilka chińczyków.Naprawde polecam Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Kurczę, zapomniałem napisać że chodzi o elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 @Mam.totalengo chińczyka bass niejaki. Na aledrogo bodajże za 200zl.kupowalem. glosna menda niebywale,wolna jak żółw Za to stoję z boku trzymam guzik i 400kg się Turla samo . Dużo osób używa dragona i chwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Popatrz za wyciagarkami Dragon na aledrogo . Już ciemno jutro będę mocno zarobiony ale postaram się w przeciągu 48h strzelić fotę jak u mnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dragon w realu wygląda tak i robi dobre wrażenie Natomiast z pilotem to mogli by się trochę bardziej postarać Ale w końcu wyciągarka kosztuje 330 zeta. Nie wiem jeszcze jak pracuje pod obciążeniem . W niedzielę będę wiedział i skrobnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
womaly23
Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki?
Top użytkownicy dla tego pytania
18
15
12
10
Popularne dni
28 Kwi
16
25 Mar
15
29 Kwi
14
5 Lip
9
Top użytkownicy dla tego pytania
sero1975 18 odpowiedzi
siarq 15 odpowiedzi
kondzit@wp.pl 12 odpowiedzi
MarasR 10 odpowiedzi
Popularne dni
28 Kwi 2020
16 odpowiedzi
25 Mar 2024
15 odpowiedzi
29 Kwi 2020
14 odpowiedzi
5 Lip 2016
9 odpowiedzi
Popularne posty
kotwitz
Najlepiej to zdemontuj i kup ręczną wciągarkę na pas. Pierwszy dziki, niestrzeżony slip i będziesz łódkę rękoma wrzucał na wózek.
janusz.walaszewski
Jest wyciągarka przenośna, do łódki w zupełności wystarczająca; http://www.xsonic.pl/przenona-wycigarka-elektryczna-uchwytem-zawieszenia-haku-samochodowym-3500-marki-dragon-winch-p-16295.html
jerrys
http://allegro.pl/wyciagarka-bass-polska-12v-2500lbs-1-5t-wciagarka-i5585259735.html dokładnie taka , tylko wtedy kosztowała chyba 390 parę lat do tyłu . Nawali kupię drugą .
Opublikowane grafiki
128 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi