womaly23 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Rozumiem, ze to mial byc jakis film reklamowy ale na takim slipie to i maluch przyczepe wyciagnie z wody bez najmniejszych problemow Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 10 metrów w 5 minut !! to szybciej chyba by przyciągnął ten zestaw tą ręczną ,którą dociąga pod hak. Co do slipu to śmiech na sali autem wyciągnie bez wspomagaczy tym bardziej ,że jest tam sucho bez żadnej zgnilzny czy też zielonego mchu -IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Rozumiem, ze to mial byc jakis film reklamowy ale na takim slipie to i maluch przyczepe wyciagnie z wody bez najmniejszych problemow Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Żadna reklama ,po prostu znalezione w sieci a chodziło mi o to żeby pokazać jak to powoli działa .A slip wcale nie jest taki łagodny na jaki wygląda ,szczególnie przy niskim poziomie wody .Wiem bo miałem kiedyś okazję wyciągać tam z wody tonową łódź i łatwo nie było. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez rapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 10 metrów w 5 minut !! to szybciej chyba by przyciągnął ten zestaw tą ręczną ,którą dociąga pod hak. Co do slipu to śmiech na sali autem wyciągnie bez wspomagaczy tym bardziej ,że jest tam sucho bez żadnej zgnilzny czy też zielonego mchu -IMOi pot po dupie by sie lal struminiami, na tym slipie bez napedu na 4 i krypie wyjechac nie jest latwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Powiedzcie mi, wyciągarki bass widzę że mają, a te dragony mają jakąś awaryjną opcję wyciągania? Korbę czy cokolwiek? Czy trzeba starą wyciągarkę wozić w bagażniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ponieważ kolega prosił o zdjęcia kółek pomagających przy wyciąganiu to proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) i pot po dupie by sie lal struminiami, na tym slipie bez napedu na 4 i krypie wyjechac nie jest latwo...Adaś a jak ma być łatwo jak ułożone to jest z kostki granitowej ? Z całym szacunkiem dla tego, który to tak ładnie ułożył ale trzeba być absolutnym kretynem, żeby wpaść na pomysł robienia slipu do wody z granitu, który zmoczony nawet minimalną ilością wody zamienia się w lodowisko. Mógł jeszcze z boku zraszacze płynu na naczyń zainstalować. A i tak uwazam, że pokazywanie możliwości takich wciągarek powinno się odbywać na zdecydowanie gorszych i bardziej stromych slipach Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) Przyszła paczka z Dragon DWP 3500 - wyciągarka przenośna w plastikowej obudowie. Pierwsze wrażenie - wygląda na solidną. Pilot niestety przewodowy, długość przewodu jakieś 3 metry - trochę za mało do swobodnego wciągania łodzi samemu, muszę się rozciągnąć, aby złapać za dziub. Wygląda na to, że dokupionego, bezprzewodowego pilota się nie podłączy, bo wszystko jest zintegrowane w obudowie, być może kiedyś do środka zajrzę i sprawdzę. Instrukcja to jakaś katastrofa, uniwersalna dla wszystkich modeli, odnośnie tej przenośnej tylko dane techniczne, nic o obsłudze. Z boku obudowy jest obustronnie spłaszczony, gwintowany pręt M11, do tego korba z otworem rozmiar 18. W instrukcji napisano, że wyciągarki mają dźwignię do załączania i rozłączania mechanizmu. Wstępnie myślałem, że ta korba i pręt to ta dźwignia, tylko jak to zamontować, skoro to jest klucz, a w komplecie jeszcze dwie dodatkowe nakrętki M11. Na pręcie przy samej odbudowie była jeszcze jedna nakrętka z antypoślizgową nakrętką (taka zintegrowana). Nakręciłem wszystkie nakrętki i zacząłem kręcić mechanizmem w jedną i drugą stronę, myślałem, że zwolnię mechanizm i będę mógł swobodnie wyciągnąć linę. Okazało się, że bardzo powoli obracam bębnem, czyli to korba do awaryjnego zwijania i rozwijania. Doszedłem do wniosku, że korba powinna być umieszczona na środkowej nakrętce i skontrowana pozostałymi dwoma z dwóch stron. Generalnie lipa jak holera. Edytowane 2 Maja 2020 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Przerób tego pilota przewodowego na radiowego... na kablu to porazka, będzie się platac i za krótki . Sama przeróbka jest prosta. Na allegro bądź Ali znajdziesz pilota z modułem za 50-70zl. Sprawdzić na gnieździe pilota przewodowego jak sugerowana wciagarka- poprze + / - / czy beznapieciowo. Wpiac w to modul i jesteś wolny od kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Zamówiłem pilota na Ali.Zamontowana, wszystkie śruby zaspawane. Jutro próba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Zamówiłem pilota na Ali.Zamontowana, wszystkie śruby zaspawane. Jutro próba. IMG_20200503_173304_copy_1612x907.jpgDo czego służy Ci wciągarka AL-KO ,którą widać niżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Do tej pory służyła do wyciągania łodzi, teraz jest zainstalowana jako zapasowa, gdyby ta nawaliła. Powiesiłem jeszcze bloczek pod tą elektryczną i w razie czego będzie czym ciągnąć, bo gdybym miał użyć tej korby z zestawu to chyba bym umarł. Nie dość, że ciężko się kręci, to te 5 metrów zwijania to zajęłoby mi pewnie z pół godziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Ja dziś zaliczyłem pierwsze wyciąganie moim dragonem . Czas wyciągania ok.20 sekund . Zeszło ok. 80 procent mocno już przechodzonej po 3 sezonach bateryjki 9ah . Ogólnie jestem bardzo zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Ja też dzisiaj zaliczyłem pierwsze wyciąganie, powoli jak żółw, podobnie wyciąganie linki z hakiem. Łódź waży około tony, wyciągarka ma uciąg do ponad 1,5 tony, łódź jedzie po rolkach, pomimo tego w trakcie wyciągania termik wyłączył mi ją jakieś 5 razy. Generalnie to strata czasu, jedyny plus jaki widzę to łatwiejsze ogarnięcie wyciągania ją samemu, ale rzadko kiedy łowię sam. Wyciąganie łodzi ręczną korbą trwało jaką minutę, teraz 5 minut w jedną i drugą stronę kręci się bęben. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Ja też dzisiaj zaliczyłem pierwsze wyciąganie, powoli jak żółw, podobnie wyciąganie linki z hakiem. Łódź waży około tony, wyciągarka ma uciąg do ponad 1,5 tony, łódź jedzie po rolkach, pomimo tego w trakcie wyciągania termik wyłączył mi ją jakieś 5 razy. Generalnie to strata czasu, jedyny plus jaki widzę to łatwiejsze ogarnięcie wyciągania ją samemu, ale rzadko kiedy łowię sam. Wyciąganie łodzi ręczną korbą trwało jaką minutę, teraz 5 minut w jedną i drugą stronę kręci się bęben.Bo po prostu przedobrzyłeś . Trzeba było brać najzwyklejszą tak jak ja . DWP3500 - Redukcja: 717:1 Dragon Winch DWM 2500 ST - Redukcja 153 : 1 Edytowane 7 Maja 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 A ile waży Twoja łódź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Rafał mam gumiaka zatem z klamotami jakieś 200 kg . Ale waga nie ma tu większego znaczenia bo i jedna i druga wyciągarka da radę . Dzieląc proporcjonalnie przełożenie przy założeniu ,że bęben i obroty silnika są podobne mamy 717:153 = 4,68 . Czyli moja jest 4,68 raza szybsza niż twoja . Mnie wciągnięcie zajmuje ok. 20 sekund o czym napisałem wyżej . Myślę,że nawet jakbym miał tonę z okładem do wciągnięcia to nie zajęło by to więcej niż 2x20s . ps. nawet przyjmując twoją wagę czyli 5x200 kg wyciągarka DWM2500ST pracowała by 5 razy wolniej w co absolutnie nie wierzę to otrzymujemy półtorej minuty a to dalej trzy razy szybciej niż DWP3500 Edytowane 7 Maja 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 https://emaks.pl/wyciagarka-3500lbs-1590kg-2-piloty-seria-2018/4212ktos cos wie o tym wynalazku ??? ( odrazu z pilotem wydaje sie fajna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 https://emaks.pl/wyciagarka-3500lbs-1590kg-2-piloty-seria-2018/4212ktos cos wie o tym wynalazku ??? ( odrazu z pilotem wydaje sie fajna ) Nic nie wiem oprócz tego że wygląda identycznie jak mój dragon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 https://emaks.pl/wyciagarka-3500lbs-1590kg-2-piloty-seria-2018/4212ktos cos wie o tym wynalazku ??? ( odrazu z pilotem wydaje sie fajna ) nie jest napisane ile ciągnie metrów na minutę bo to jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Zadzwoń do sprzedawcy . Pamietam , ze u mnie w instrukcji było pobór amper w zależności od ilości zwojów na bębnie i chyba mi mignęło szybkość wciągania ale ręki sobie uciąć nie dam . Niestety dostęp do papierów żeby sprawdzić będę miał dopiero za 10 dni .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 U mnie bass + linka syntetyczna z ali kreci tak. Wolno ,ale sam woduje:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 U mnie bass + linka syntetyczna z ali kreci tak. Wolno ,ale sam woduje:)Ile metrów jest tej linki i jaka jest jej średnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 5700lbs ,15m , 12$ , miękka i dała.rade wyciągnąć zestaw cały. W.opisie chyba 4,8mm Ale w rzeczywistości dal.bym z 8-9mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Witam Noszę się z zamiarem montażu wyciągarki elektrycznej. Wiem że przewijały się temat ale nie znalazłem w nim odpowiedzi. Zamierzam kupić wyciągarkę z mocą od 1000kg w górę. Lina stalowa odpada więc tylko syntetyczna. Zasilanie: Wiem że montują ludzie skrzynki z niezależnymi aku. Czy jest opcja podpięcia do nich ładowania z instalacji łódki? Czy można zasilić taką wyciągarkę z gniazda 13pin samochodu? Wpiąć na chwilę kabel? Ew pociągnąć prąd bezpośrednio z aku auta. Klasyczna wyciągarka ręczna jest z blokadą i zabezpiecza łódkę przed zsunięciem przy transporcie. Czy wyciągarka elektryczna też będzie tak działać? Ale wówczas powinna by na stałe pod prądem. Rozważam dragon winch 2000st lub 2500st Lub ATV J8 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
womaly23
Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki?
Top użytkownicy dla tego pytania
18
15
12
10
Popularne dni
28 Kwi
16
25 Mar
15
29 Kwi
14
5 Lip
9
Top użytkownicy dla tego pytania
sero1975 18 odpowiedzi
siarq 15 odpowiedzi
kondzit@wp.pl 12 odpowiedzi
MarasR 10 odpowiedzi
Popularne dni
28 Kwi 2020
16 odpowiedzi
25 Mar 2024
15 odpowiedzi
29 Kwi 2020
14 odpowiedzi
5 Lip 2016
9 odpowiedzi
Popularne posty
kotwitz
Najlepiej to zdemontuj i kup ręczną wciągarkę na pas. Pierwszy dziki, niestrzeżony slip i będziesz łódkę rękoma wrzucał na wózek.
janusz.walaszewski
Jest wyciągarka przenośna, do łódki w zupełności wystarczająca; http://www.xsonic.pl/przenona-wycigarka-elektryczna-uchwytem-zawieszenia-haku-samochodowym-3500-marki-dragon-winch-p-16295.html
jerrys
http://allegro.pl/wyciagarka-bass-polska-12v-2500lbs-1-5t-wciagarka-i5585259735.html dokładnie taka , tylko wtedy kosztowała chyba 390 parę lat do tyłu . Nawali kupię drugą .
Opublikowane grafiki
128 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi