womaly23 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Przerabiam już drugiego Dragona 2500 . Działa jak zwykła wciągarka , ma opcję blokady i wolnego biegu. Zasilanie z aku łódki albo auta inaczej spalisz instalacje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Też używam od zeszłego sezonu dragona 2000 i jest ok , ma blokadę , wolny bieg , prędkość wciągania jest ok. Jak kolega wyżej pisał , zasilać osobno - tam mogą pojawiać się naprawdę duże prądy przy znacznym obicazeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Dzięki za szybkie i konkret odpowiedzi. Zapytam jeszcze czy podmienialiście linę stalową na parcianą? A co w razie awarii? Fajnie że ma blokadę. Ja mam zamiar zostawić chyba ręczną wyciągarkę [emoji848] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 W jednej wyciągarce elektrycznej przenośnej dragon 5000 dwp bodajże była dodatkowo korba . Ale użycie tego było… nieporozumieniem , przekładnia chodziła strasznie ciężko . Ja mam dwienwciagarki szybko demontował . 1 elektryczna i druga ręczna gdyby się coś miało wydarzyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Też używam od zeszłego sezonu dragona 2000 i jest ok , ma blokadę , wolny bieg , prędkość wciągania jest ok. Jak kolega wyżej pisał , zasilać osobno - tam mogą pojawiać się naprawdę duże prądy przy znacznym obicazeniuWrzuć foty proszę jeśli możesz. Szczególnie jak masz zamontowane? Potrzebna była jakaś płyta montażowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Przerabiam już drugiego Dragona 2500 . Działa jak zwykła wciągarka , ma opcję blokady i wolnego biegu. Zasilanie z aku łódki albo auta inaczej spalisz instalacje .Wrzuć foty proszę jeśli możesz. Szczególnie jak masz zamontowane? Potrzebna była jakaś płyta montażowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Tak miałem na gumiaku : Na łódce mam identycznie ale nie mam fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 ja mam podobnie , poprostu w podstawie gdzie zalozona jest wciagarka zrobilem 3 otwory a we wciagarkach wkrecilem 3 sruby fi10. sruby wchodza w otowry podstawy i koniec temtu , przy wciaganiu nawet nakretek nie zakrecam - kleszczy sie samo przy masie. jak wciagne to zdejmuje wciagarke i chowam do bakisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 ja mam podobnie , poprostu w podstawie gdzie zalozona jest wciagarka zrobilem 3 otwory a we wciagarkach wkrecilem 3 sruby fi10. sruby wchodza w otowry podstawy i koniec temtu , przy wciaganiu nawet nakretek nie zakrecam - kleszczy sie samo przy masie. jak wciagne to zdejmuje wciagarke i chowam do bakistyczyli twój zestaw jest w pełni mobilny. Na to nie wpadłem. Ja jednak optuję za montażem na stałe. Może nie dostanie nóg Dzięki za foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 czyli twój zestaw jest w pełni mobilny. Na to nie wpadłem. Ja jednak optuję za montażem na stałe. Może nie dostanie nóg Dzięki za fotyTeż kiedyś byłem idealistą…. I teraz nie mam wciagarki elektrycznej. Ale, żeby nie było za lekko, zwykłą korbową tez mi chcieli ukraść ale chyba nie zdażyli bo jak podplynąlem do auta z przyczepą to jeszcze byla ale juz tylko na dwoch srubach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Też kiedyś byłem idealistą…. I teraz nie mam wciagarki elektrycznej. Ale, żeby nie było za lekko, zwykłą korbową tez mi chcieli ukraść ale chyba nie zdażyli bo jak podplynąlem do auta z przyczepą to jeszcze byla ale juz tylko na dwoch srubach Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDlatego ja dwie śruby zespawałem z nakrętkami i spałem w miarę spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Dlatego ja dwie śruby zespawałem z nakrętkami i spałem w miarę spokojnie W kazdej castoramie czy innym liroju można kupic flexa na baterie [emoji20] Ja przez te wszystkie swoje „przypadki” jeżdze juz tylko tam gdzie moge zostawic przyczepe u kogoś na podwórku. Ch… jak ukradną całą przyczepe, jest ubezpieczona, ale jak wtedy wrocic do domu z łodzią, ktora kilka złotych jednak kozztowala ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 zabieram i mam gdzies , fortuny nie kosztuje , ale nie kusi . przyczepa wszycy mowia wez pomaluj ta rdze a ja na przekor nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 W kazdej castoramie czy innym liroju można kupic flexa na baterie [emoji20] Idąc tym tropem to nie wychodziłbym z domu …. Jak dla mnie prościej włamać się do auta i zajumanic wszystko niż wyciąć dwie śruby flexem dość mocno przy tym hałasując ..Oczywiście można przwieźć plazmę …Ale panowie trochę zdroworozsądkowości w tych dywagacjach . Rozmawiamy o wyciągarce z 3 stówy …. Ja przez te wszystkie swoje „przypadki” jeżdze juz tylko tam gdzie moge zostawic przyczepe u kogoś na podwórku. Ch… jak ukradną całą przyczepe, jest ubezpieczona, ale jak wtedy wrocic do domu z łodzią, ktora kilka złotych jednak kozztowala ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 (edytowane) W kazdej castoramie czy innym liroju można kupic flexa na baterie [emoji20] Idąc tym tropem to nie wychodziłbym z domu …. Jak dla mnie prościej włamać się do auta i zajumanic wszystko niż wyciąć dwie śruby flexem dość mocno przy tym hałasując ..Oczywiście można przwieźć plazmę …Ale panowie trochę zdroworozsądkowości w tych dywagacjach . Rozmawiamy o wyciągarce z 3 stówy …. Ja przez te wszystkie swoje „przypadki” jeżdze juz tylko tam gdzie moge zostawic przyczepe u kogoś na podwórku. Ch… jak ukradną całą przyczepe, jest ubezpieczona, ale jak wtedy wrocic do domu z łodzią, ktora kilka złotych jednak kozztowala ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZdroworozsądkowo to bylo by gdyby nikt nie zabierał cudzych rzeczy. W dupie mam wciągarke za 3, 5, 10 czy 100 stów. Jakbym mial łodke, która waży 100 kg to bym ją wepchnął na przyczepe bez wciagarki. I nie będe przepraszał za to, że mnie wku…, że mi coś kradną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Marca 2024 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 U mnie też kradną . Cytując klasyka : chyba taki mamy klimat ..Straciłem już pas i 4 kliny pod koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Ja mam aluminium teraz i kupę gratów na Łodzi. Jak miałem laminat to na luzie wciągałem. Tą też dam radę ale problem mam trochę innej natury. Mam krótki garaż przez co dyszel skrócony żeby drzwi się zamykały. Przez to muszę daleko wjeżdżać do wody. Czasem jest za głęboko żeby w kaloszach stać wygodnie. A przebierać się w wodory to porażka wg mnie na te 5 min. Zamówiłem Titanica witch 3000 lbs z uwagi że ma linę syntetyczną. Do dragona 2500st odradzają bo się lubi wkręcać w mechanizm. Ponoć jest inny. Dzięki waszym sugestiom zasilanie ogarnę na zewnętrznym aku podpinanym doraźnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Ja mam aluminium teraz i kupę gratów na Łodzi. Jak miałem laminat to na luzie wciągałem. Tą też dam radę ale problem mam trochę innej natury. Mam krótki garaż przez co dyszel skrócony żeby drzwi się zamykały. Przez to muszę daleko wjeżdżać do wody. Czasem jest za głęboko żeby w kaloszach stać wygodnie. A przebierać się w wodory to porażka wg mnie na te 5 min. Zamówiłem Titanica witch 3000 lbs z uwagi że ma linę syntetyczną. Do dragona 2500st odradzają bo się lubi wkręcać w mechanizm. Ponoć jest inny. Dzięki waszym sugestiom zasilanie ogarnę na zewnętrznym aku podpinanym doraźnie. PozdrawiamO Tytanicu się nie wypowiem , używam dwóch Watch-ów z linką elastyczną i nie mam najmniejszych problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 O Tytanicu się nie wypowiem , używam dwóch Watch-ów z linką elastyczną i nie mam najmniejszych problemów .Ja szukałem raczej budżetowego rozwiązania. Pod uwagę brałem głównie ten model z linka poniżej. Dzwoniłem do producenta z pytaniem czy można wymienić linę na syntetyczną. Generalnie można ale odradza bo lubią je wciągać. Stąd wybór na model z liną syntetyczną. Dziś przyjdzie będzie co w święta robić[emoji570][emoji570][emoji570]Wesołego jajka https://erli.pl/produkt/wyciagarka-elektryczna-dragon-winch-dwm-2500st,150867694?gad_source=1&gbraid=0AAAAABvR-uyGkAcxuRY2SX57AVmZn_OWA&gclid=CjwKCAjwh4-wBhB3EiwAeJsppAEsEOyeA0VYujy8PJuGbLji_kti-WV5jq6QabFZbsMo5vJkcWNMQxoCDyUQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Ja szukałem raczej budżetowego rozwiązania. Pod uwagę brałem głównie ten model z linka poniżej. Dzwoniłem do producenta z pytaniem czy można wymienić linę na syntetyczną. Generalnie można ale odradza bo lubią je wciągać. Stąd wybór na model z liną syntetyczną. Dziś przyjdzie będzie co w święta robić[emoji570][emoji570][emoji570]Wesołego jajka https://erli.pl/produkt/wyciagarka-elektryczna-dragon-winch-dwm-2500st,150867694?gad_source=1&gbraid=0AAAAABvR-uyGkAcxuRY2SX57AVmZn_OWA&gclid=CjwKCAjwh4-wBhB3EiwAeJsppAEsEOyeA0VYujy8PJuGbLji_kti-WV5jq6QabFZbsMo5vJkcWNMQxoCDyUQAvD_BwE Taka jedna uwaga : Jakbyś wymieniał linę na syntetyczną to zdemontuj blaszkę , która dociska line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Taka jedna uwaga : Jakbyś wymieniał linę na syntetyczną to zdemontuj blaszkę , która dociska line Kupiłem wyciskarkę dedykowaną pod linę syntetyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Początkowo wyciągarka miała jedynie ułatwić wyciąganie łodzi. Ale mam kilka łowisk gdzie nie ma slipu i wodowanie jest na płasko. Ruszyć krypę ciężko, najgorzej pierwsze cm. Potem już leci bo silnik przeważa. Zastanawiałam się czy nie zamontować jakiego bloczka i nie ułatwić sobie wodowania w sposób mechaniczny [emoji780]Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Mialem kiedyś pod łodzią na ramie zamontowany bloczek. Wystarczyło przełożyć line od wciągarki, zapiąć ponowni e łódkę i ładnie schodzila z przyczepy na płaskim. Niestety nie mam żadnego zdjecia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzit@wp.pl Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Mialem kiedyś pod łodzią na ramie zamontowany bloczek. Wystarczyło przełożyć line od wciągarki, zapiąć ponowni e łódkę i ładnie schodzila z przyczepy na płaskim. Niestety nie mam żadnego zdjecia Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNo właśnie o czymś takim myślę. [emoji848] Czyli ma to sens[emoji123] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) Ale ten patent o ktorym piszecie , ktoś pokazywał na forum, nie wiem czy nie @Pietruk przypadkiem Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
womaly23
Panowie czy ktoś z was zastosował rozwiązanie z wyciagarka elektryczna zamontowana na przyczepce do wciągania łódki?
Top użytkownicy dla tego pytania
18
15
12
10
Popularne dni
28 Kwi
16
25 Mar
15
29 Kwi
14
5 Lip
9
Top użytkownicy dla tego pytania
sero1975 18 odpowiedzi
siarq 15 odpowiedzi
kondzit@wp.pl 12 odpowiedzi
MarasR 10 odpowiedzi
Popularne dni
28 Kwi 2020
16 odpowiedzi
25 Mar 2024
15 odpowiedzi
29 Kwi 2020
14 odpowiedzi
5 Lip 2016
9 odpowiedzi
Popularne posty
kotwitz
Najlepiej to zdemontuj i kup ręczną wciągarkę na pas. Pierwszy dziki, niestrzeżony slip i będziesz łódkę rękoma wrzucał na wózek.
janusz.walaszewski
Jest wyciągarka przenośna, do łódki w zupełności wystarczająca; http://www.xsonic.pl/przenona-wycigarka-elektryczna-uchwytem-zawieszenia-haku-samochodowym-3500-marki-dragon-winch-p-16295.html
jerrys
http://allegro.pl/wyciagarka-bass-polska-12v-2500lbs-1-5t-wciagarka-i5585259735.html dokładnie taka , tylko wtedy kosztowała chyba 390 parę lat do tyłu . Nawali kupię drugą .
Opublikowane grafiki
128 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi