dczun Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 planuje zakup zestawu na troling ( szczupak, sandacz) , przy okazji zestaw chciałbym wykorzystać przy jerkach w przedziale 50- 95 g. wstępnie upatrzyłem kij st croix TRM70MHF, ale nie wiem czy to dobra opcja. Co do multiplikatora nie mam żadnych upatrzonych modeli. Zestaw tylko castingowy, z góry dziękuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Specyficzne podejście. Jerki nie stawiają wielkiego oporu w wodzie, bez względu na masę. Z tego, co widzę chcesz dziabać ST i model Triumph o długości 2.13 cm. Ten patyk jest dość mocny, W zasadzie podałeś chęć trolowania jerkami, To problemem nie jest. Co oprócz jerków wchodzi w rachubę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie pogodzisz jerkówki z wędką do trollingu. Już na samym początku wyjdź z takiego założenia nie kupisz ani tego ani tego, co będzie cię w pełni satysfakcjonowało. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Posłuchaj się mojego guru trollingowego powyżej . Tani i przyzwoity kompozyt 2,20-2,40 kupisz za 2 stówki. Ale nim nie porzucasz. A z krótkich i generalnie sztywnych jerkówek rybki ładnie spadają. Edytowane 4 Lipca 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nie pogodzisz jerkówki z wędką do trollingu. Już na samym początku wyjdź z takiego założenia nie kupisz ani tego ani tego, co będzie cię w pełni satysfakcjonowało. Posłuchaj się mojego guru trollingowego powyżej . Tani i przyzwoity kompozyt 2,20-2,40 kupisz za 2 stówki. Ale nim nie porzucasz. A z krótkich i generalnie sztywnych jerkówek rybki ładnie spadają.Ok, to kupimy w takim razie dwa kije. Co zrobić- moja żona to jakoś zrozumie ...Polecicie coś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Zamierzasz ciągać łopaty typu Perch SDR 12 i 14 cm czy raczej wobki sandaczowe 8-10 cm? Bo to też trudno pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Zamierzasz ciągać łopaty typu Perch SDR 12 i 14 cm czy raczej wobki sandaczowe 8-10 cm? Bo to też trudno pogodzić.Godski co polecasz to takich łopat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja używam z powodzeniem od dłuższego czasu: http://www.szczupak.pl/shakespeare-ugly-stik-gold-tiger-plus-i5435.html Tego mocniejszego do łopat. Słabszego do mniejszych łopat.Szklana szczytówka pracuje nawet pod stosunkowo małymi wobkami. Tego mocniejszego po przezbrojeniu stosują do połowu dużych sumów z powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nawet tym słabszym pociągniesz każdą przynętę w trollingu szczupakowo - sandaczowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Minimalna opcja na szczupłe dla mnie czyli 2 kije: -StC 4C711HMF - trolling b.dobrze, duża guma b.dobrze, żelastwo b.dobrze, jerki do długich slidów dobrze, jerki do krótkiej mocnej pracy wystarczająco.-CTS Elite tech mag spin 6'6" 30lb - pałka z klasą???? Edytowane 5 Lipca 2016 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Jak dla mnie powyższe za krótkie, za mocne i za sztywne na szczupłe. Ale każdy ma swoje preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Jak dla mnie powyższe za krótkie, za mocne i za sztywne na szczupłe. Ale każdy ma swoje preferencje.Pomyliłeś chyba kije, 4c711hmf to ten o który pytałeś na zlocie, że tak głęboko się gnie podczas holu. W definicji to co prawda wysoki moduł, ale dość cienki długi odcinek szczytowy i głębokie ugięcie, jednak już pod obciążeniem dolnik pokazuje swoje mocne 30lb. Stworzony przez StC jako mocny flipping czyli do wyrywania większych basów z krzaczorów i wrzucania kijem na łódkę, z tego kija z założenia przede wszystkim ma nic nie spadać, wiele nim nie trolowałem jeszcze, ale podoba mi się mega w tym zastosowaniu i nic do tej pory mi nie spadło, z rzutu też nic nie spadło a wyholował trochę. Minus - cena ???? Edytowane 5 Lipca 2016 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Tomek, ten Twoj to big jig? Jeśli tak - zajebisty kij. Szkoda tylko, ze w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Dzięki za podpowiedz koledzy Shakespeare Ugly Stik Gold Tiger plus będzie niebawem w moim zestawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi