Werem Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam, U siebie w regionie, mam problem z zamówieniem cewki do silnika...Na cewce jest wybity numer 3930.Na tabliczce znamionowej silnika jest taki kod: M5B 369 92 423.Może jest osoba, która pomoże mi w zamówieniu cewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysio12 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 odezwij sie do evin on pomoze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 zadzwoń do goscia z ogłoszenia http://olx.pl/oferta/silnik-zaburtowy-mercury-mariner-tohatsu-4-5-km-2-t-stopa-s-czesci-CID767-IDaLoDz.html#60d1975909 ten silnik(mercury) czarny, jest made in japan.jest robiony przez tohatsu dla mercuregood niego pasuje cewka, moduł i wszystkie czesci są takie same.nowa 37$ + 40 $ przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 http://olx.pl/oferta/silnik-zaburtowy-mercury-tohatsu-2-takt-cewka-CID767-IDbVTFZ.html#af3985ea3e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Dzięki evin za pomoc i rozmowę. Dam znać jak już ogarnę, co w nim dokładnie padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Jaki masz objaw że chcesz ta cewke wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Jaki masz objaw że chcesz ta cewke wymienić Po 200 metrach gaśnie mi silnik i mam problemy z odpaleniem.Sprawdzałem przepływ iskry i co jakiś czas zanika iskra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Amator Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Takie same objawy może dawać też moduł. Najlepiej zapożyczyć cewkę i moduł z drugiego silnika i kolejno sprawdzić. Możeśz również moduł zamrozić w zamrażarce i wtedy spróbować, to nie żart. Skuter po takim zabiegu przejeżdżał kilkanaście kilometrów a bez tego kilkaset metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Amator - o zamrożeniu modułu jeszcze nie słyszałem ale dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Amator Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Bo tu winowajcą jest temperatura, pod jej wpływem materjały się rozszeżają i dochodzi gdzieś do styku i zwarć. Ja też na tą wiadomość o zamrażaniu popatrzyłem na serwisanta w Hondzie jak na warjata, ale po przemyśleniu spróbowałem i zamiast kupować cewkkę zakupiłem moduł. Zanim dostałem nowy moduł stary mroziłem i tak jeżdziłem prawie miesiąc po zakupy do pracy i nad jezioro zanęcić miejsce. Po pracy żeby po tylu godzinach działał i dojechał musiałem go wrzucić do zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Ogarnąłeś temat Werem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Ogarnąłeś temat Werem? Niestety, jeszcze nie i mam mętlik w głowie.Nie mam możliwości podmiany cewki lub modułu z innego silnika i się miotam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 zrób zdjęcie cewki. ja kiedyś miałem taki sam problem z cewką ...cewkę kupisz dosłownie za parę groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 zrób zdjęcie cewki. ja kiedyś miałem taki sam problem z cewką ...cewkę kupisz dosłownie za parę groszy Postaram się zrobić i jutro wstawić.Tylko, że ja dokładny model znam i boję się wchodzić w koszta, bo cewka kosztuje około 200 zł, a moduł powyżej 1000 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 kolego jesteś w dużym błędzie, ja za ori cewkę do merkury usłyszałem 380 a kupiłem zamiennik za 30 ,silnik śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Czyli zamiennik w bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 to jest tak samo jak w ASO z samochodami , zamiennik też musi spełniać jakieś standardy jeżeli jest dopuszczony do produkcji , tylko emocje musisz odstawić na bok, bo jeszcze 100% pewności nie mamy co jest z twoim silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Boczek jaki masz silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 2 szt mam na stanie 5 mercury i yamaha 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 mercury 4t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Panowie potrzebna porada z dziedziny usterek silnika Tohatsu + ewentualnie porada gdzie kupic tanio część Mam taki objaw silnik pali bez problemu - na zimnym 1-2 max rzadko 3 ray trzeba szarpnąc - odpala płynie wolno szybko no problemale raz na jakiś czas gaśnie czy na szybkich czy na wolnych obrotach - to sie dzieje zarówno kilka minut od odpalenia jak i po 30 min płyniecia ale praktycznie zawsze raz dziennie conajmniej zgaśnieCzasem pomaga dodanei gazu jak sie usłyszy ze zaczyna na moment nierówno pracowac a czasem nie - bo to jest objaw zaczyna na moment nierówno pracować. Po zgaśnieciu można sobie szarpać do woli nie odpali - świeca nowa nie jest brudna , gażnik świeżo po czyszczeniu - kilka razy sie to już powtórzyłoJak sie odczeka około 10 min to odpali po 2-3 szarpnieciu Silnik był ze 3 razy w serwisie było czyszczenie gaźnika , wymiana świecy , fajki od świecy - ostatnio wymiana przełacznika zbiorników zewnetrzny/wewnetrzny bo przepuszczał paliwo ze zbiornika zewnetrznego do wewnetrznego .Paliwo nie brudne świeze szwedzkie z dystrybutora świeżo nalane wiec to nie wina paliwa , paliwo E95 bo na E98 żłe pracujeSerwisowi brak pomysłów , w beczce pracuje dobrze równo - testowany nawet godzine - nie gaśnie zarówno na wolnych jak i szybkich obrotachSadziłem że moze sie zapowietrza przez ten przepuszczajacy kranik ale chyba to nie to. Barak mi już pomysłówProblem taki że nie pływam duzo w sumie 1-2 razy w roku przez tydzień - raczej przepływam tylko z miejsca na miejsce na łowisku wiec jakichś godzinnych tras raczej nie robieAle tylko wtedy mogę łatwo sprawdzic silnik na wodzie Jakieś pomysły ?Serwis coś wspominał że moze to być jakiś czujnik iskry świecy czy jakoś tak ale ten podzespół 100 EURO w serwisie + wymiana .To 1/4 kosztu silnika i szkoda mi inwestowac w ciemno żeby tylko sprawdzic czy to to a używki nie mam skad podłożyc na sprawdzenie zwłaszcza 100% pewnej .Jak by kosztowało ze 100 zł to pal licho zainwestowałbym ale przy koszcie 500 zł to szkoda mi troche kasy jak nie jest pewne że to to Silnik kupiłem używany pare lat temu - pływałem z poprzednim właścicielem po jeziorze w Polsce i takiego objawu nie byłoTo nie jest jakas wielka przypadłość ale denerwujaca jak jestem na wodzie bo zamiast łowic spokojnie na urlopie musze bawić sie z silnikiem Edytowane 18 Lipca 2019 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Sprawdź czy w zbiorniku nie zatyka się filtr siatkowy, jeśli pływasz na wewnętrznym zbiorniku oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Sprawdzalem i objaw jest niezalezny od tego na jakim zbiorniku plywam czy zewnetrznym czy wewnetrznym Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) <...> usunąłem bo link nie działał Sprawdź też uszczelki w gaźniku. Edytowane 18 Lipca 2019 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jkos Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 @selk "Czasem pomaga dodanei gazu jak sie usłyszy ze zaczyna na moment nierówno pracowac a czasem nie - bo to jest objaw zaczyna na moment nierówno pracować." Ja bym stawial na gaznik! Identyczne objawy mialem w Mercurym Z czasem przerwy zagescily sie do kilku razy na plywanie. Po ktorejs zimie juz nie chcial dobrze pracowac. Standardowe czyszczenie - mycie gaznika nic nie dawalo.Czyszczenie ultradzwiekowe sie klania. U mnie rozwiazalo problem.Przyczyna niewypalone kiepskie paliwo i kilkumiesieczna przerwa w pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Werem
Witam,
U siebie w regionie, mam problem z zamówieniem cewki do silnika...
Na cewce jest wybity numer 3930.
Na tabliczce znamionowej silnika jest taki kod: M5B 369 92 423.
Może jest osoba, która pomoże mi w zamówieniu cewki.
Top użytkownicy dla tego pytania
20
10
7
5
Popularne dni
18 Lip
18
19 Lip
7
13 Lip
7
6 Lip
5
Top użytkownicy dla tego pytania
selk 20 odpowiedzi
evin 10 odpowiedzi
Werem 7 odpowiedzi
Boczek322 5 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2019
18 odpowiedzi
19 Lip 2019
7 odpowiedzi
13 Lip 2016
7 odpowiedzi
6 Lip 2016
5 odpowiedzi
Popularne posty
SlawekNikt
<...> usunąłem bo link nie działał Sprawdź też uszczelki w gaźniku.
godski
Co było ?
evin
brawo. ile $ ?
Opublikowane grafiki
63 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi