Werem Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam, U siebie w regionie, mam problem z zamówieniem cewki do silnika...Na cewce jest wybity numer 3930.Na tabliczce znamionowej silnika jest taki kod: M5B 369 92 423.Może jest osoba, która pomoże mi w zamówieniu cewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 A jaki to Tohatsu? 2T czy 4T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 4T Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Sprawdź też uszczelki w gaźniku. wydaje mis ię ze serwis to sprawdzał bo rozbierał co roku do czyszczenia czyli czyszczenie było po tygodniowym pływaniu co roku więc myśle że by zauważyli nieszczelnoścpoza tym gasłby także w beczce Edytowane 18 Lipca 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 @selk "Czasem pomaga dodanei gazu jak sie usłyszy ze zaczyna na moment nierówno pracowac a czasem nie - bo to jest objaw zaczyna na moment nierówno pracować." Ja bym stawial na gaznik! Identyczne objawy mialem w Mercurym Z czasem przerwy zagescily sie do kilku razy na plywanie. Po ktorejs zimie juz nie chcial dobrze pracowac. Standardowe czyszczenie - mycie gaznika nic nie dawalo.Czyszczenie ultradzwiekowe sie klania. U mnie rozwiazalo problem.Przyczyna niewypalone kiepskie paliwo i kilkumiesieczna przerwa w pracy silnika. ale sadzisz że w beczce by pracowął godzine bez zajaknięcia a na wodzie objaw by był taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 wydaje mis ię ze serwis to sprawdzał bo rozbierał co roku do czyszczenia czyli czyszczenie było po tygodniowym pływaniu co roku więc myśle że by zauważyli nieszczelnoścpoza tym gasłby także w beczce To co Ci się wydaje albo co obiecuje serwis czy sprzedawca, a rzeczywistość to czasami dwa różne światy ... Miałem podobny przypadek z tym, że z odpalaniem na zimno był kłopot. Tyle śmieci co wyciągnąłem podczas czyszczenia to starczyłoby dla trzech silników, a wedle sprzedawcy silnik był serwisowany w dobrym ponoć serwisie także ten tego ... Oczywiście wypada wierzyć sprzedawcy ..., zatem w tym konkretnym przypadku zdaje się serwis dał ciała ... Jak było naprawdę to jest mało istotne. Wiem jedno. Dopóty sam się nim nie zająłem odpalał fatalnie. Co się musiałem naszarpać to tylko ja wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jkos Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) @selk „ale sadzisz że w beczce by pracowął godzine bez zajaknięcia a na wodzie objaw by był taki ?„Sam piszesz ze w serwisie jest ok, a w pływaniu zonk. czyli w serwisie pracuje bez zająknięcia. Czy widziałeś komorę gaźnika , kanaliki, czym byś je wyczyścił? Sławek Nikt - dzięki. Edytowane 18 Lipca 2019 przez jkos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) @selkCzy widziałeś komorę gaźnika i te kanaliki. czym bys je wyczyścił? Janusz jest opcja edycji posta także nie musisz pisać posta pod postem A gaźnik wyczyścić sensownie można myjką ultradźwiękową jak zapewne dobrze wiesz. I rzecz jasna komplet nowych uszczelek do takiej operacji konieczny jest choć "wprawny" serwis i bez nowych się obędzie Edytowane 18 Lipca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) @selk „ale sadzisz że w beczce by pracowął godzine bez zajaknięcia a na wodzie objaw by był taki ?„Sam piszesz ze w serwisie jest ok, a w pływaniu zonk. czyli w serwisie pracuje bez zająknięcia. Czy widziałeś komorę gaźnika , kanaliki, czym byś je wyczyścił? Sławek Nikt - dzięki. w tym wypadku czysci serwis do którego ja zawożę i przy mnie odpalają przy odbiorze w beczce bo nic innego nie ma na miejscusiedziałem u nich w zeszłym roku godzine przy tej beczce w tym roku ze 30 min - silnik pracuje bez zarzutuprzy odpaleniu nie jest ciepły u nich bo porzyjeżdzam bez umówienia odpalamy na zimnym za 2-3 szarpnieciem pracuje równiutko - na wodzie tez pracuje równiutko ale losowo nagle zaczyna pracowac nierówno - to sie zdarza 1-2 czasem 3 razy na dzień tylko skoro to jakis brud czemu po jakichs 10 minutach zawsze odpala a szarpanie wcześniej nie pomagamam ten silnik teraz w garazu włoże do beczki wiekszej i odpale i bedzie chodził no problem jestem pewienNie mam zaciecia mechanicznego obawiam się ze jak rozbiore ten gaźnik to go nie złoże a co tu mówic o czyszczeniu kanalików Sprawa innaczy ktos jest tu na forum z Łodzi lub okolic kto ma myjke ultradzwiekowa zeby w niej ten gaźnik wykąpac ?moze uda mi się go zdemontowac z silnika Edytowane 18 Lipca 2019 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Na pewno są na forum specjaliści, którzy z czasem pomogą. Ja zgaduję, że to kwestia gaźnika, a konkretnie jego uszczelnienia. W grę wchodzi też pływak jak i cała komora oraz zaworki. Po prostu trzeba to rozebrać i sprawdzić. Gaźnik po demontażu też trzeba rozebrać aby go umyć Edytowane 18 Lipca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jkos Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 @selk „pracuje równiutko - na wodzie tez pracuje równiutko ale losowo nagle zaczyna pracowac nierówno - to sie zdarza 1-2 czasem 3 razy na dzień”U mnie tez pracował równo, ale potrafił zmieniać nagle obroty, po zdjęciu gazu i ponownym dodaniu już było ok Znajdź dobry serwis motocyklowy, powinni mieć myjki ultradźwiękowe. Chociaż teraz to ciężko o fachowca od gaznikowcowW Łodzi nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 A czy on, ten silnik. W beczce to pracuje choć na 1/2 otwarcia przepustnicy czy cały czas na wolnych?Bo mnie się ciągle wydaje że ten czas jest potrzebny do powtórnego napełnienia gaźnika paliwem.Można przetestować na wodzie podpinając kawałek rurki pod spust komory pływakowej, jak na obrazku poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 No w beczce raczej na wolnych ale na wodzie gasnie tez na tych samych wolnych obrotach. Ale zeby nie bylo ze to za malo paliwa to na szybkich tez gasnie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 No w beczce raczej na wolnych ale na wodzie gasnie tez na tych samych wolnych obrotach. Ale zeby nie bylo ze to za malo paliwa to na szybkich tez gasnie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaNa szybkich na wodzie oczywiscie bo w beczce szybszych mu nie robie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Czemu oczywiście? Ja taki silnik w beczce testowałem włączając biegi zmuszając do mielenia wody. Na wolnych i bez włączonego biegu tylko wącha paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Plastikowa beczka lub nowa blaszana strach dać gaz bo się gnie. Ja pożyczam od sąsiada stara ciężką cynkowana. W niej można dać pełen ogień. A co do myjek ultradźwiękowe. Każdy warsztat regenerujący turbosprężarki, alternatory i rozruszniki, pompy klimatyzacji i EDGry ma takie coś na 99%.Wystarczy popytać. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Trochę się odkształcają te z cienkiego plastiku. Ale poza niepojącym widokiem nic się nie dzieje. Tylko trzeba pilnować żeby śruba nie uderzyła w plastik.Na początku trochę mnie to stresowało i rozważałem zakup mausera. Ale to bez sensu, zwłaszcza jak ktoś raz na rok potrzebuje użyć.Ale taki test nie jest niezbędny, można kupić kawałek wężyka w najbliższym akwarystycznym, zrobić z niego U i iść popływać.W kilka godzin na pewno wężyk się nie rozpuści, po zaznaczeniu poziomu "zero" na postoju, będzie można obserwować czy komora pływakowa się nie opróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Miałem ten sam problem w 2T Johnson 10 km Tez nie mogli znaleźć co to za przyczyna itp i działo się to tylko przy obciążeniu silnika tzn w beczce mógł chodzić cały dzien i nic a jak założony na ponton i popływane na Wiśle to zaczynały się problemy . Nie chcialem już wydawać wiecej kasy i sprzedalem jak bym dołożyłem pare groszy i mam toske 4T 9.8 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Problem jest w elektryce.nie wiem jaki to Tohatsu.czy ten szary z cewką,impulsatorem,modułem cdi i cewka zapłonowąi czy ten czarny z cewko modułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 chodzi CI o kolor czapki to czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Daj foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 zdjecia silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Daj fotozałączyłem fotki silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Elektryka jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Elektryka jak nicto znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 przycisk stop do sprawdzenia,cewkomoduł dopodmiewnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Werem
Witam,
U siebie w regionie, mam problem z zamówieniem cewki do silnika...
Na cewce jest wybity numer 3930.
Na tabliczce znamionowej silnika jest taki kod: M5B 369 92 423.
Może jest osoba, która pomoże mi w zamówieniu cewki.
Top użytkownicy dla tego pytania
20
10
7
5
Popularne dni
18 Lip
18
13 Lip
7
19 Lip
7
22 Lip
5
Top użytkownicy dla tego pytania
selk 20 odpowiedzi
evin 10 odpowiedzi
Werem 7 odpowiedzi
Boczek322 5 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lip 2019
18 odpowiedzi
13 Lip 2016
7 odpowiedzi
19 Lip 2019
7 odpowiedzi
22 Lip 2019
5 odpowiedzi
Popularne posty
SlawekNikt
<...> usunąłem bo link nie działał Sprawdź też uszczelki w gaźniku.
godski
Co było ?
evin
brawo. ile $ ?
Opublikowane grafiki
63 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi