Skocz do zawartości

Abu MORRUM 1601 i jego odmiany

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Eee tam Waldek, fajny multik i tyle. Mam go wysmarowany i przygotowany do zlotu. Pytanie za 100 punktów - co bardziej będzie miało wzięcie muchi czy cast. No i jedzie ze mną CARDIFF ten daje radochę z łapania.

Tylko ten wiatr za oknami... :unsure:

Ten sam :( a Fe!

widzisz tomy następnym razem trzeba się umówić co kto kupuje zebyśmy sobie wzajemnie konkurencji nie robili... :D ja tam miałęm tylko jeden strzał ze z góry ustalonej pozycji :D i jak widać udało się, ale broń i amonicja były aero więc jak coś to ja jestem (prawie) niewinny :mellow:

Młynek miał mały test porównawczy z Cardiff DC. Wypadł dosyć korzystnie, obsługiwał te same przynęty (od 5 gram dolny zakres, mniejszych nie stosuję). Dystanse uzyskiwane były porównawcze, (7gr) 3/4 szerokości Dunajca ze wskazaniem na Morrum. Wysokie przełożenie pozwalało znacznie szybciej prowadzić przynętę. Kultura pracy mniejsza jak w Cardiff, troszkę głośniejszy na rozpędzonej szpulce. Dobra ergonomia, będąc większym od Cardiff-a nie sprawiał problemów w obsłudze przy rzutach spod siebie w miejscach zakrzaczonych. Odczucia własne – mając obydwa multiki bardziej lubię kręcić Cardiff. Morrum ma przewagę w głębokości szpuli przez co mocniejsza linka. Wydaje się mieć większy potencjał rzutowy w zakresie uzyskiwanych odległości.

Przytoczone uwagi są moją subiektywna oceną…

.

post-1149-1348915411,8789_thumb.jpg

post-1149-1348915412,0415_thumb.jpg

• Like 2

• 1 miesiąc temu...