Skocz do zawartości

Abu MORRUM 1601 i jego odmiany

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Lady piękny ten morrum! Jestem ciekawy jak sprawuje się na pstrągach, jaką obsługuje gramaturę.

AE74 kosztuje tyle bo:

1. Rocznie produkowanych było 200 szt.

2. Już ich nie produkują

:D

można jeszze dodać:

3. Wyprodukowano łącznie ok 1000 szt - z czego setkę ma ich ojciec czyli Yuki Ito :D

• 2 tygodnie później...

Witam Panowie!

Po Waszym artykule zapałałem pierwszą miłością do Abusia AE 74...

No i stało się!

Przy pomocy nieocenionionego @Mefisto w ciągu kilku dni stałem się szczęśliwym posiadaczem tego cukiereczka:)

Przy okazji serdecznie dziękuję koledze @Mefisto za super profesjonalną akcję ściągania multika!

.

Pozdrawiam,

Duży

post-3544-1348915219,7512_thumb.jpg

post-3544-1348915219,8003_thumb.jpg

• Like 1

No to witaj w klubie MORRUM...

Młynek zacny, pogratulować.

Koniecznie musimy go zobaczyć na żywca i umoczyć - np. zlocik - Dunajec... :mellow:

Mefi to bankowa firma i wielokrotnie był testowany w tej materii z wynikiem pozytywnym. Ja też szukam dla niego zajęcia tylko jakoś nie widać namierzanego obiektu. :unsure:

Gratuluję

Pozdrawiam

no to sie zacznie. Witaj duży w klubie wielbicieli kosmicznych staroci

Staroci?

mekamil miałem na myśłi to ze podstawy tych multików - rama przede wszystkich jest od SXa czyli maszynki ktora już troche latek ma :D (konstrukcyjnie rzecz ujmując ma się rozumieć :D )

Andrzej do tego forellka i do szpulki AVAIL, aby szpulka działa oki potrzeba chyba jeszcze dołaczyć kilka tych magnesików wyższych...tak doczytałem na stronie availa...prawda to? Napisz cos na ten temat...bo zamaóiłem klientowi szpulke i te magnesy...bedzie to kompletny zestaw do podmianki?

W oryginalnym Forellku są cztery magnesy mój jak na fotkach ma 6 sztuk. Pełen komfort rzutowy uzyskuję na ustawieniach skali pokrętła w położeniu 10/15. Z tego co słyszałem w oryginalnym hamulcu moc magnesów jest zbyt słaba i są kłopoty. Mogę zejść niżej jednak trzeba się już mocno pilnować a przecież nie o to chodzi nad wodą. Zestaw daje pełną swobodę bezstresowego łapania, nie myśli się o brodach… Schodziłem na ustawienia 7-8/15 a od 6/15 były już „jaja”… :lol:

.

post-1149-1348915259,6339_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...