Skocz do zawartości
  • 0

Pływające gumy

woblerek48

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na znanym portalu aukcyjnym masz taki temat, z tym że kształt kulka.Używa się tego do dekoracji. Najmniejsze fi 15mm. 10gr za sztukę plus p.

Te z linku mają 18mm długości. Styrodur do rzeźbienia  w garażu. Jak kupisz nową plazmę, to zazwyczaj jest zabezpieczona utwardzanym styro,też powinno być ok ;)

Edytowane przez Roseth
  • Like 1

• 0

odgrzeje ;)

Uzywal ktos Z-man'ow? Bylem z nimi kilka razy (na glowce, na czeburaszce i na takim ala "zblokowano carolino - hgwtroku" (przypon kilku-kilkunasto centymetrowy do czeburaszki).

Probowalem kilku rodzaji plywajacych z-man'ow (finese trd, trd minowz, slim swimz) i jakies westinow wypelnionych pianka (podejrzewam tez plywaja) w roznych kolorach. bran = 0. Po zalozeniu mojego tradycyjnego "niezawodnego" gumiaka - cos tam dlubalem. Kolory z-man niemal identyczne z ta "zwykla" guma. Dosyc mocno wialo (nie mialem szansy pozostawic przynety na dnie w totalnym bezruchu bez zupelnego zluzowania linki - bylem na bellyb).

Pytanie dodatkowe - da sie mieszac z-man ze zwyklymi gumami i do tego w zwyklym pudelku? (na pudelku pisze by tego nei robic).

• 0

Pływające gumy w moim przypadku to totalna klapa, kupując z-many miałem ogromne nadzieje że będę o krok do przodu od reszty ale grubo się zawiodłem, kilka ładnych wyjazdów katowałem na nie wode i nic, nawet brania. Uzbroiłem je w czeburaszki jak i tradycyjne główki jigowe, kupilem nawet pod nie inne pudełko aby nie rozpuścić ich jak mój znajomy. Kolory, naturalne fluo itp... A normalne gumy dawały mi efekty. Jedyne co mogę polecić to Vampery Berkeleya. Dobrze kuszą sumy podczas połowu Sandaczy

• Like 3

• 0

Jeśli chodzi o gumy Z-MAN, to warto przejrzeć wątki "Sandacze 2015" oraz "Sandacze 2016". Wprawdzie nie można wykluczyć, że miało tam miejsce pewnego rodzaju "lokowanie produktu" ;), ale z drugiej strony brak jest jakichkolwiek podstaw do stawiania zarzutu, że niektóre z prezentowanych tam ryb zostały złowione na przynęty inne niż widniejące na fotkach i w opisach.

To co? Można się spodziewać wysypu Z-MAN'ów na giełdzie?

W każdym razie, gdyby komuś zalegały Z-MAN'y CrusteaZ, to proszę o kontakt. ;)

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 1

• 0

rzuce okiem u mnie coraz wiecej z manow (na pewno maja finese, swim, tubez, minowz niestety kolorow malo). dzisiaj probowalem troche finese na texasie bo juz mi do glowy nic nie przychodzilo i pomyslalem, ze rozetne tyl by zrobic "nozki" - przebilem dziadostwo nozem tak, ze widzialem ostrze po drugiej stronie a guma nie puscila - o roztargiwaniu szczypcami do wyczepiania nie ma mowy. chyba kondomy z tego robic powinni jak to drzewiej szlo "predzej ci serce peknie".

Niestety mam kilka wzorow w tym swim w kolorze i wielkosci mojej ulubionej przynety (dragona reno killer) i zdarzalo mi sie, ze na z-mana 0 bran po zalozeniu rk ryby sie pojawialy (no nie, ze nagle 10 z pod jednego krzaczka, ale cos sie dzialo)

po zmianie na z mana glucha cisza. Jedyne co to reno killer byl na delikatnie ciezszej glowce (12 vs 15g ztcp). Przy czym rk zdaza mi sie wielokrotnie zmieniac jednego dnia jak garbusy bija + szczupaczki akwariowe poprawiaja ;) Po tym co zobaczylem przy akcji z nozem to chyba tylko zaczep jest w stanie z mana unieszkodliwic ;)

• 0

Jeśli chodzi o gumy Z-MAN, to warto przejrzeć wątki "Sandacze 2015" oraz "Sandacze 2016". Wprawdzie nie można wykluczyć, że miało tam miejsce pewnego rodzaju "lokowanie produktu" ;), ale z drugiej strony brak jest jakichkolwiek podstaw do stawiania zarzutu, że niektóre z prezentowanych tam ryb zostały złowione na przynęty inne niż widniejące na fotkach i w opisach.

To co? Można się spodziewać wysypu Z-MAN'ów na giełdzie?

W każdym razie, gdyby komuś zalegały Z-MAN'y CrusteaZ, to proszę o kontakt. ;)

sa tylko HogZ i CrawZ u mnie z podobnych

• Like 1

• 0

do gum dostepnych u mnie doszly crusteaZ i Bait BinderZ kolorow za duzo nie ma glownie albo motoroile/pumpkiny albo chartreuse. cos kolo 7 czy 8 euro za paczke jakby ktos chcial. Post nie ma charaktery komercyjnego tylko informacyjny. Nie mam zamiaru zarabiac ani grosza. Pod koniec lutego bede w pl to i wysylka byla by lokalna.

• 0

Ok polowilem wczoraj i jestem mega zadowolony z z-manow.

Na 1 gumke zlowilem 20 okoni (25-42cm wiekszosc 30-35cm) i z 7 szcxupakow (2 kolo 70cm reszta kolo 50-60).

Gumka jest pocieta jak z bliska popatrzec, ale trzyma sie w kupie dalej i mozna nia lowic. Relaxow bym chyba z 5 potrzebowal... ps wg sugesti z netu uzylem glowki z-mana i "kropelki" by ja przykleic by nie spadala (z manow nie da sie zalozyc na glowke z kolnierzem zwyklym).

09391a23121fdbe5028a4a449b977d45.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• Like 1

• 0

wg sugesti z netu uzylem glowki z-mana i "kropelki" by ja przykleic by nie spadala (z manow nie da sie zalozyc na glowke z kolnierzem zwyklym).

Zauważyłeś może czy tworzywo, z których wykonane są Z-Many reaguje w jakikolwiek sposób z klejem?

Jakieś topienie, zniekształcenie tworzywa itp. czy nic takiego nie nastąpiło?