Skocz do zawartości
  • 0

Kropki na mazowszu

Johnny John

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witaj na forum JJ,

odpowiem pewnie trochę inaczej niżbyś się spodziewał: odwiedź łowisko specjalne okoń k/Nowego Dworu.

Słyszałem że tam łowi się pstrągi na spinning.

Pozdrawiam

Może i na spinning biorą ale najwięcej pstrągów łowi się tam na... śledzie. Takie najzwyklejsze w oleju :lol: . Byłem tam raz i nie udało mi się pstrąga na spinning złowić a obok mnie na śledzia gościu łowił co chwię. Ojciec złowił też pare na kukurydzę... wtedy zwątpiłem i zająłem sie karpiami :unsure:

• 0

Odpowiem dyplomatycznie by nikt mnie nie zlinczował

Otóż wyobraź sobie, że bardzo dużo mazowieckich siurków jest lub było zarybuionych pstrągiem. W jedych prawdopodobieństwo złowienia jest większe w innych mniejsze ale o dziwo wciąż jest :D

Najlepiej przejżyj Dezinformator Wód Górskich - masz tam podane oficjalne górskie a więc pstrągowe wody - w tym mazowieckie. Poza tym kup dobrą mapę, postudiuj ją, dużo jeździj nad wode i obserwuj! :D

Każda rzeczka i czystej, chłodnej wodzie, kiełżach, lekkim zacienieniu drzewami może cię zaskczyć pięknym, dzikim kropkiem :D

Nawet jeżeli nie kropek to możesz liczyć na zabawę z przyzwoitym jelcem lub kleniem.

Pozdr

S.

ps. Aaaa! ( pamiętaj czasem w siurku, o którym powiedziałbyś, że na pewno nie jest niczym więcej niźli wodopojem dla krów można złowić 40-ka