Jozi Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Znalazłem coś takiego dla mających problem zawiązać drobne rzeczy, zakupiłem +2,5D.Rozmawiałem z właścicielem i powiedziałże łowi nie nosi okularów korekcyjnych i proponuje kupić 2,5Dbo można linki rozplątywać i wiązać małe haczyki.Mają na aukcjach również inne. http://allegro.onet.pl/okulary-wedkarskie-polarized-solsken- spinning-2-5-i1424889175.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Otrzymałem dzisiaj zamówione okulary.Będzie bajka przy połowach na małe nimfki i cienkie żyłeczki.Kto ma problemy z wiązaniem małych haczyków to polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Witaj, myślałem że trzeba dobrać te dioptrtie do cywilnych okularów,napisz jak patrzenie wygląda przez te szkła powiększające, i dlaczego akurat 2,5D są przecież mniejsze rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 A właśnie, że nie do cywilnych.Ja do czytania i komputer mam +0,7D.Gość, który sprzedaje mi doradził aby brać +2.5D.On nie nosi okularów i najlepiej mu było też z +2,5.Powiedział że tego nie traktujesz jak okulary tylko jako lupę i poieram go bo jak wziąłem nimfy na hakach 20-ch to dopiero dobrze widzisz uszko i jak włożyć żyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź, o to mi chodziło,bo wadę mam podobną , a jak jest z obejmowaniem oczu? I jakie wziąść bo są spining 2,5 i jakieś +2,5D - czym one się różnią?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Patrzyłem na alegro i bierz te +2,5D solskeny.Są szerokie, ja mam wielką gębę,dają radę objąć, oczy też nieźle obejmują.Wiadomo że lupa w nich trochę miejsca zabiera ale nie będziesz nosił na nosie kółek od składaka wigry .Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi