mkuczara Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam. Czy korzystał ktoś kiedyś / pozyczał tam łodke?Chcemy poplywać troche po Wiśle w sezonie wiosenno-letnim. Silnik mamy swoj, a nie chcemy targac z Krakowa pontonu 4.20. Próbowałem sie skontaktowac ale numer znaleziony na sieci milczy (jest niedostępny, pewnei po sezonie nikt tam nie koczuje) Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszyn Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 koczuje,koczujetel. do Bosmana607194584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Z tego co pamiętam w zeszłym sezonie mieli jedną pychówkę do wypożyczania w stanie dobrym, mieli jej zrobić kapitalny remont a tylko zalepili szczeliny. Dobra rada, jeśli chcesz łódkę to musisz min. 2 tyg. wcześniej zarezerwować bo liczba chętnych ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Dzięki za cenne informacje. Czy można taką pychówke pożyczyć na powiedzmy 2-3 doby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszyn Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 jak zarezerwujesz to chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Pływałem z kolegą 2 doby także wydaje mi się że na 3 doby też się zgodzą bo to dla nich pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Nie ma z tym problemu, ja z kolegą w zeszłym roku wypożyczyliśmy pychówkę od poniedziałku do czwartku. W tym roku będzie juz KOLIBRI <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dzieki za odpowiedzi. Napradwe są bardzo pomocne Apropos Kolibri - masz na myśli , że przystań rozszerza flote o ponton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Nie nie, ja w końcu kupuje ponton A wracając po przystani słyszałem ze podobno ktoś ma plan ją odkupić i zrobić tam przystań i ośrodek wypoczynkowy z prawdziwego zdażenia, ale dopiero jak skończą remont mostu kolejowego. Kiedyś naprwdę ta plaża była super, domki, bar, przystań, kajaki, niestety jakoś się wszystko posypało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Chcieli dobrze, a wyszło jak zwykle?Po drugiej stronie Narwi kilka lat temu podobno ktoś kupił port/stocznię na tzw. Wyspie Szwedzkiej nazywaną z niezrozumiałych powodów stocznią w Kazuniu. Plany były też podobno ambitne. A od lat nic tam się nie dzieje.Skończyło się na wywiezieniu złomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ha ha pamiętem to, w tym dużym budynku nad brzegiem miał byc hotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ha ha pamiętem to, w tym dużym budynku nad brzegiem miał byc hotel. Ten duży budynek to spichrz zbożowy, który prawie nigdy nie był ze zbożem, a służył jak magazyny wojskowe.Teraz do kupienia za drobne kilkadziesiąt milionów jest cała twierdza Modlin, nie ma chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ha ha pamiętem to, w tym dużym budynku nad brzegiem miał byc hotel. Ten duży budynek to spichrz zbożowy, który prawie nigdy nie był ze zbożem, a służył jak magazyny wojskowe.Teraz do kupienia za drobne kilkadziesiąt milionów jest cała twierdza Modlin, nie ma chętnych. Kwasik chodziło mi o budynek na brzegu stoczni Kazuń nad parkingiem, spichlerz zwany inaczej mennicą o którym piszesz poszeł już pod młotek, będą tam lofty czyli apartamenty dla ekscentrycznie bogatych ludzi Terasz szukają kupca na prawie 3 kilometrowy budynek koszar ale narazie chętnych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Aha.Czemu stocznia Kazuń, jak Kazuń/Kazunie jest/są za Wisłą kilka kilometrów dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Aha.Czemu stocznia Kazuń, jak Kazuń/Kazunie jest/są za Wisłą kilka kilometrów dalej? Nazwa zwyczajowo przyjeła się własnie od nazwy miejscowości i jednostki wojskowej za rzeką w której stacjonuja saperzy, jednak część tej jednostki jest na cyplu u zbiegu Narwi i Wisły, port kiedyś był własnością wojska, cumowała tam flota rzeczna już w okresie II wojny śwaitowej, dlatego do dziś potoczna nazwa brzi Stocznia Kazuń W domu mam gdzieś spisaną całą historię jedostki i portu, interesuję się historią Twierdzy i okolic, pisałem na ten temat pracę mgr., jak Cię coś interesuje zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Dzięki za cenne informacje. Czy można taką pychówke pożyczyć na powiedzmy 2-3 doby?Wyślij priva do @kruszyna, może ci swoją wypożyczy, też tam parkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Odświeżę temat. Ktoś wie czy przystań nadal funkcjonuje? Może ktoś korzysta, orientuje się jakie są koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Przystani Silurus już nie ma, została zlikwidowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Silurus już nie istnieje . Obecnie powstaje nowa przystań w porcie vis a vis. Prace idą pełną parą,mam nadzieję że uda sie planowo wystartować 1 maja. Jak ktoś chętny do trzymania łódki zaprawszam na pw, wyślę nr do właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Czy już powstała, można prosić o jakiś namiar?Czy można tam wypożyczyć łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Cicho wszędzie, głucho wszędzie....... czy coś z tego będzie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrocek Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Przystań a właściwie marina już powstała . Znajduje się po prawej stronie mostu na Narwi jadąc w stronę Modlina . Widać basztę Michałowską jest to już teren właściciela mariny a parking , biuro łazienki i toalety są tuż za . Część pomostów została na wodzie dla wędkarzy . Warunki jakie proponuje marina są naprawdę dobre. Moim zdaniem nie ma takiej mariny co najmniej między zaporą Dębe a Wyszogrodem . basztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Przystań a właściwie marina już powstała . Znajduje się po prawej stronie mostu na Narwi jadąc w stronę Modlina . Widać basztę Michałowską jest to już teren właściciela mariny a parking , biuro łazienki i toalety są tuż za . Część pomostów została na wodzie dla wędkarzy . Warunki jakie proponuje marina są naprawdę dobre. Moim zdaniem nie ma takiej mariny co najmniej między zaporą Dębe a Wyszogrodem . basztęDokładnie jak pisze kolega wyżej. Przystań od 2015 r zaczyna funkcjonować. Byłem,widziałem ,wygodny i bezpieczny slip nawet na spore jednostki,teren ogrodzony,parking,kamerki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Więc jak pisalem wyżej. Nowo powstała przystań "Michałowska" od kwietnia zaczyna funkcjonować. Byłem wczorej i rozmawiałem z właścicielem. Wygląda to wszystko ok. Przystań powstała w miejsce nie istniejącej już przystani "Silurus"- teren ogrodzony z ochroną 24h- monitoring- toalety,kosze na śmieci - bosmanat ogrzewany z możliwościa noclegu. - miejsce na ognisko/grill- do wypożyczenia sprzęt wodny ( pychówki,łodki ala Romana,rowery wodne kajaki)- w przyszłości mają byś silniki spalinowe. - wygodny i szeroki slip - miejsca parkingowe. http://www.michałowska.pl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Więc jak pisalem wyżej. Nowo powstała przystań "Michałowska" od kwietnia zaczyna funkcjonować. Byłem wczorej i rozmawiałem z właścicielem. Wygląda to wszystko ok. Przystań powstała w miejsce nie istniejącej już przystani "Silurus"- teren ogrodzony z ochroną 24h- monitoring- toalety,kosze na śmieci - bosmanat ogrzewany z możliwościa noclegu. - miejsce na ognisko/grill- do wypożyczenia sprzęt wodny ( pychówki,łodki ala Romana,rowery wodne kajaki)- w przyszłości mają byś silniki spalinowe. - wygodny i szeroki slip - miejsca parkingowe. http://www.michałowska.pl/ Skoro na brzegu sprawy ida ku lepszemu...to moze i klienci zmadrzeja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi