Skocz do zawartości

Przystań Modlin

mkuczara

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy korzystał ktoś kiedyś / pozyczał tam łodke?

Chcemy poplywać troche po Wiśle w sezonie wiosenno-letnim. Silnik mamy swoj, a nie chcemy targac z Krakowa pontonu 4.20.

Próbowałem sie skontaktowac ale numer znaleziony na sieci milczy (jest niedostępny, pewnei po sezonie nikt tam nie koczuje)

Dziękuje za pomoc

Z tego co pamiętam w zeszłym sezonie mieli jedną pychówkę do wypożyczania w stanie dobrym, mieli jej zrobić kapitalny remont a tylko zalepili szczeliny. Dobra rada, jeśli chcesz łódkę to musisz min. 2 tyg. wcześniej zarezerwować bo liczba chętnych ogromna.

Nie nie, ja w końcu kupuje ponton :D

A wracając po przystani słyszałem ze podobno ktoś ma plan ją odkupić i zrobić tam przystań i ośrodek wypoczynkowy z prawdziwego zdażenia, ale dopiero jak skończą remont mostu kolejowego.

Kiedyś naprwdę ta plaża była super, domki, bar, przystań, kajaki, niestety jakoś się wszystko posypało...

Chcieli dobrze, a wyszło jak zwykle?

Po drugiej stronie Narwi kilka lat temu podobno ktoś kupił port/stocznię na tzw. Wyspie Szwedzkiej nazywaną z niezrozumiałych powodów stocznią w Kazuniu. Plany były też podobno ambitne. A od lat nic tam się nie dzieje.Skończyło się na wywiezieniu złomu.

Ha ha :lol: pamiętem to, w tym dużym budynku nad brzegiem miał byc hotel.

Ten duży budynek to spichrz zbożowy, który prawie nigdy nie był ze zbożem, a służył jak magazyny wojskowe.

Teraz do kupienia za drobne kilkadziesiąt milionów jest cała twierdza Modlin, nie ma chętnych.

Ha ha :lol: pamiętem to, w tym dużym budynku nad brzegiem miał byc hotel.

Ten duży budynek to spichrz zbożowy, który prawie nigdy nie był ze zbożem, a służył jak magazyny wojskowe.

Teraz do kupienia za drobne kilkadziesiąt milionów jest cała twierdza Modlin, nie ma chętnych.

Kwasik chodziło mi o budynek na brzegu stoczni Kazuń nad parkingiem, spichlerz zwany inaczej mennicą o którym piszesz poszeł już pod młotek, będą tam lofty czyli apartamenty dla ekscentrycznie bogatych ludzi :lol:

Terasz szukają kupca na prawie 3 kilometrowy budynek koszar ale narazie chętnych nie ma.

Aha.

Czemu stocznia Kazuń, jak Kazuń/Kazunie jest/są za Wisłą kilka kilometrów dalej?

Nazwa zwyczajowo przyjeła się własnie od nazwy miejscowości i jednostki wojskowej za rzeką w której stacjonuja saperzy, jednak część tej jednostki jest na cyplu u zbiegu Narwi i Wisły, port kiedyś był własnością wojska, cumowała tam flota rzeczna już w okresie II wojny śwaitowej, dlatego do dziś potoczna nazwa brzi Stocznia Kazuń :D

W domu mam gdzieś spisaną całą historię jedostki i portu, interesuję się historią Twierdzy i okolic, pisałem na ten temat pracę mgr., jak Cię coś interesuje zapraszam na priv. :D

• 3 lata później...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Przystań a właściwie marina już powstała . Znajduje się po prawej stronie mostu na Narwi jadąc w stronę Modlina . Widać basztę Michałowską jest to już  teren właściciela mariny a parking , biuro łazienki i toalety są tuż za . Część pomostów została na wodzie dla wędkarzy . Warunki jakie proponuje marina są naprawdę dobre. Moim zdaniem nie ma takiej  mariny co najmniej między zaporą Dębe a Wyszogrodem .

b

asztę

Przystań a właściwie marina już powstała . Znajduje się po prawej stronie mostu na Narwi jadąc w stronę Modlina . Widać basztę Michałowską jest to już  teren właściciela mariny a parking , biuro łazienki i toalety są tuż za . Część pomostów została na wodzie dla wędkarzy . Warunki jakie proponuje marina są naprawdę dobre. Moim zdaniem nie ma takiej  mariny co najmniej między zaporą Dębe a Wyszogrodem .

b

asztę

Dokładnie jak pisze kolega wyżej. Przystań od 2015 r zaczyna funkcjonować. Byłem,widziałem  ;),wygodny i bezpieczny slip nawet na spore jednostki,teren ogrodzony,parking,kamerki itp. 

• 3 miesiące temu...

Więc jak pisalem wyżej. Nowo powstała przystań "Michałowska" od kwietnia zaczyna funkcjonować. Byłem wczorej i rozmawiałem z właścicielem. Wygląda to wszystko ok. Przystań powstała w miejsce nie istniejącej już przystani "Silurus"

- teren ogrodzony z ochroną 24h

- monitoring

- toalety,kosze na śmieci  

- bosmanat ogrzewany z możliwościa noclegu. 

- miejsce na ognisko/grill

- do wypożyczenia sprzęt wodny ( pychówki,łodki ala Romana,rowery wodne kajaki)

- w przyszłości mają byś silniki spalinowe. 

- wygodny i szeroki slip  

- miejsca parkingowe.  

http://www.michałowska.pl/

• Like 2

Więc jak pisalem wyżej. Nowo powstała przystań "Michałowska" od kwietnia zaczyna funkcjonować. Byłem wczorej i rozmawiałem z właścicielem. Wygląda to wszystko ok. Przystań powstała w miejsce nie istniejącej już przystani "Silurus"

- teren ogrodzony z ochroną 24h

- monitoring

- toalety,kosze na śmieci  

- bosmanat ogrzewany z możliwościa noclegu. 

- miejsce na ognisko/grill

- do wypożyczenia sprzęt wodny ( pychówki,łodki ala Romana,rowery wodne kajaki)

- w przyszłości mają byś silniki spalinowe. 

- wygodny i szeroki slip  

- miejsca parkingowe.  

http://www.michałowska.pl/

Skoro na brzegu sprawy ida ku lepszemu...to moze i klienci zmadrzeja ...