Skocz do zawartości

Wędki Hand Made - pracownia LProds

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,dzieki za uznanie, ale przy Twojej klejonce moje moga sie schować.

Co lakieru to lakieruje tym samym co i omotki czyli flexa,staram sie dać troszkę grubsza warstwę, potem delikatnie podgrzewam,ladnie sie wtedy rozkłada. lakier ma nie być dość płynny.

• 4 tygodnie później...

Witam,

W ostatnim czasie nabyłem dwie wędki zrobione przez Pana Piotrka. Pierwsza robiona na blanku Batsona- 213 cm, c.w.7-18g.

Druga, również Batson, tylko, że szklak 240 cm, c.w. 4-14g.

W swojej kolekcji posiadam kilka wędek innych producentów (dragon hm 80, GLoomis. O wędkach , zrobionych w pracowni LP Rods można powiedzieć tylko jedno: na głowę biją wędki zrobione przez innych producentów pod względem jakości wykonania oraz designu.

Pozdrawiam.

Marcin Filipowicz.

Witam, sporo było pracy zwłaszcza przy tym szkalku, z blanku 2,13m przedłużyłem na 2,40, całość podzieliłem na 3 kawałki, łącze typu spigot, uchwyt z insertem z drewna iroko , oczywiście korek połączony z drewnem ,cały kijek w tonacji brązowej ,do tego mój kaprys czyli wyplatanka też stonowany brąz.

Mówiąc krótko:

komponenty-....zł

budowa- ....godzin

uszłyszeć taką opinię- bezzcenne :lol:

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

A no widzisz nawet nie zdążyłem żadnych fotek cyknąć temu CD,nawet miałbym do swojej galerii,bo wyszedł kijek fajnie w tej niebieskiej szacie,myślę że będziesz z niego zadowolony :lol: .

Mam kilka nowych wędek do budowy, to muszę im fotki porobić.

Dzięki za fotki, widzę że współpraca z okonikami ma się dobrze.

Ja chwilowo rybki muszę odłożyć na później :( , trochę za dużo się wszystkiego na raz uzbierało. Fajowo, że kijek przypadł Ci do gustu.

Człek ma jakąś satysfakcje z tego co robi widząc zdjęcie swojej budowy wędkę i do tego blaszkę, a co najważniejsze wszystko współgra ze sobą i przynosi efekty, czyli ryby. To motywuje mnie jeszcze bardziej do pracy .