Piotr Lipiec Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Jeden z ostatnich projektów MHX SJ 781 ciekawy kijek pod okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 A skąd wyrzasnąłeś SJ 781 w dwóch kawałkach ? Myślałem że jest tylko 1-piece (w dwóch kawałkach jest SJ 782 ) Fajny efekt kolorystyczny na lakierowaniu tego zaczepu muszę powiedzieć, pierwszy raz coś takiego widzę u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 A stąd że blank wydłużyłem do 2,20 i dałem na spigota, wygodniejszy w transporcie.Efekt lubię eksperymenty więc pokombinowałem i wyszło fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Tylko gwarancję szlag trafił <_< Ale myślę że warto było - jak dla mnie 6'6 jest za krótko, 7'3 ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Zgadza się, jakoś większość zamówionych 1-częściówek tnę, gwarancja przepada ale wygoda bierze górę.Nawet dla siebie tak robiłem, miałem kilka 1 częściowych, w tej chwili już żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Piękny ten Marbling Piotrze Może warto byłoby oświecić szare masy- jak to jest zrobione. Chodziło mi po głowie coś takiego już dawno, tylko odwagi zbrakło pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Jedna z ostatnich tym razem zbudowana dla siebie co by nie było,że ,,szewc bez butów chodzi''Kijek na blanku Batsona ISB 843, dla wygody transportu przecięty i na spigota, pod moje sandaczowanie.Przelotki fuji alconite, kolorystycznie ubrany w czerń, z delikatnymi akcentami czerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ostatnie 2 projektyPierwszy na ogień poszedł MHX 871-2,piękna okonióweczka ,dł 2,2m c.w 0.9-5,5gr. Ubrana w czerń z delikatnym sreberkiem, przelotki Fuji alonite , od 20 do 5,5 -9szt , uchwyt fuji 16 z drewienkiem , dolnik pianka ,co najfajniejsze waga wyszła 82gr ,tu miłe zaskoczenie myślałem że coś ok 100gr wyjdzie , kijek idealny do maleństw okoniowych. Drugi Batson IP841 cięty na 3 części i wydłużony do 2,30m.Ubrany podobnie jak MHX tylko pełny korek ,waga wyszła 120 gr co przy 2 łączach spigot i pełnym korku i tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ten MHX pieknie wyszedł - bardzo ciekawi mnie ten blank - jak faktycznie się nim rzuca przynętami z dolnego zakresu wyrzutu , jak szczytówka sygnalizuje brania, czy nada się do gumek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Powiem tak, powinien bez problemu podać dobrze główki 1-1,5gr ,przy żyłkach 0,12 ,0,14, brania będą dobrze widoczne bo szczytóweczka subtelna, fajowy kijek dla osób, które nie cierpią wklejanek .Ja raczej na okonia to tylko wklejka, nie wiem czemu chyba stare nawyki ,więc dziś na suszarkę ląduje batsonik SP841 przerobiony właśnie pod wklejkę, jutro powinienem cyknąć jakieś foto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) Ja właśnie też tylko wklejki Ale chętnie spróbowałbym czegoś innego , myślałem też o szklanych blankach Batsona , np SPG780 Edytowane 29 Października 2012 przez Tomek Wielgus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Przerabiałem i te szklaki ,pod pstrąga fajowe patyczki wychodzą ,pod okonia - hmm- nie ta akcja według mnie, choć każdy ma swoje preferencje ,jeśli ktoś lubi wolne kijki to pewnie by mu pasiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Daj fotki i wrażenia jak tylko wklejka będzie gotowa! Bardzo interesuje mnie ten temat. Przycinałeś blank od góry, żeby wkleić pełną szczytówkę?Do jakich przynęt będzie ta wklejka? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) Tak cięty od góry ,wklejona szczytówka z pełnego węgla, zbudowana na alconitach od 20do 5,5 .szczytowa jakaś zdobyczna , kijek dla wygody przecięty na pół i dany spigot, bo był robiony dla mojej wygody ,ale chyba nie zagrzeje miejsca u mnie bo już zobaczył go kumpel i widziałem jak prawie slinotoku dostał , to juz wiem że mi go zabierze Kijek zbudowany głównie pod gumki max 4-5gr, typowe okoniowe paprochy na wody do 4mWieczorem cykne jakies foty ,jak czas pozwoli to zrobie jeszcze jak wędka zachowuje sie pod obciążeniem . Edytowane 31 Października 2012 przez Piotr Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 No i obiecane fotki ,dodam tyle że waga kija przy 2,2m wyszła 102gr.Reszta na fotkach test za pomocą pełnej puszki 0,33l.Dolnik: Trochę szaleństwa :Spigot: Praca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Fajny kijaszek , bardzo ciekawy.Marbling bardzo efektowny , czy blank po wklejeiu szczytóweczki nie zrobił się kluskowaty ?Tak z ciekawości co to za insert w uchwycie kołowrotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dziekuje serdecznie Piotrze za zrealizowanie mojego zamowienia. Co mogę powiedzieć EKSTRAKLASA Pełen profesionalizm Talonik wyszedł tak jak sobie go wyobrażałem Gustownie Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Karol zapodaj proszę, parę fotek kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Waldku pod wieczor jak wroce do domu to coś pstryknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dzięki Karolu za miłe słowa, niech służy Ci dobrze .Co do tej wklejanki , przez wklejenie szczytówki blank wcale się nie zrobił kluskowaty, wyszło tak ja było w planach, subtelna szczytówka która będzie pokazywać opad i brania ,reszta blanku odpowiednio sztywna .Insert z jakiegoś drewna egzotyka , nie mam pojęcia jakiego, trochę przez te kilka lat uzbierałem tego więc nie wiem co to za gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam, trochę dawno nic nie pokazywałem,więc kilka ostatnich moich projektów:batsonik 993f pod kropki.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Batsonik do 28gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Phenix.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Muchówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi