Skocz do zawartości

Wędki Hand Made - pracownia LProds

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 miesięcy temu...

Jedna z ostatnich tym razem zbudowana dla siebie co by nie było,że ,,szewc bez butów chodzi''

Kijek na blanku Batsona ISB 843, dla wygody transportu przecięty i na spigota, pod moje sandaczowanie.Przelotki fuji alconite, kolorystycznie ubrany w czerń, z delikatnymi akcentami czerwieni.

post-963-1348917923,9938_thumb.jpg

post-963-1348917924,1119_thumb.jpg

post-963-1348917924,2723_thumb.jpg

post-963-1348917924,459_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

Ostatnie 2 projekty

Pierwszy na ogień poszedł MHX 871-2,piękna okonióweczka ,dł 2,2m c.w 0.9-5,5gr. Ubrana w czerń z delikatnym sreberkiem, przelotki Fuji alonite , od 20 do 5,5 -9szt , uchwyt fuji 16 z drewienkiem , dolnik pianka ,co najfajniejsze waga wyszła 82gr ,tu miłe zaskoczenie myślałem że coś ok 100gr wyjdzie , kijek idealny do maleństw okoniowych.

post-46482-0-11229600-1351528676_thumb.jpg

post-46482-0-16489600-1351528707_thumb.jpg

Drugi Batson IP841 cięty na 3 części i wydłużony do 2,30m.

Ubrany podobnie jak MHX tylko pełny korek ,waga wyszła 120 gr co przy 2 łączach spigot i pełnym korku i tak dobrze.

post-46482-0-37950000-1351528921_thumb.jpg

Powiem tak, powinien bez problemu podać dobrze główki 1-1,5gr ,przy żyłkach 0,12 ,0,14, brania będą dobrze widoczne bo szczytóweczka subtelna, fajowy kijek dla osób, które nie cierpią wklejanek .

Ja raczej na okonia to tylko wklejka, nie wiem czemu chyba stare nawyki ,więc dziś na suszarkę ląduje batsonik SP841 przerobiony właśnie pod wklejkę, jutro powinienem cyknąć jakieś foto .

Tak cięty od góry ,wklejona szczytówka z pełnego węgla, zbudowana na alconitach od 20do 5,5 .szczytowa jakaś zdobyczna , kijek dla wygody przecięty na pół i dany spigot, bo był robiony dla mojej wygody ,ale chyba nie zagrzeje miejsca u mnie bo już zobaczył go kumpel i widziałem jak prawie slinotoku dostał :D , to juz wiem że mi go zabierze :unsure:

Kijek zbudowany głównie pod gumki max 4-5gr, typowe okoniowe paprochy na wody do 4m

Wieczorem cykne jakies foty ,jak czas pozwoli to zrobie jeszcze jak wędka zachowuje sie pod obciążeniem .

Edytowane przez Piotr Lipiec

Dzięki Karolu za miłe słowa, niech służy Ci dobrze .

Co do tej wklejanki , przez wklejenie szczytówki blank wcale się nie zrobił kluskowaty, wyszło tak ja było w planach, subtelna szczytówka która będzie pokazywać opad i brania ,reszta blanku odpowiednio sztywna .

Insert z jakiegoś drewna egzotyka , nie mam pojęcia jakiego, trochę przez te kilka lat uzbierałem tego więc nie wiem co to za gatunek.

• 3 miesiące temu...