Skocz do zawartości

Wędki Hand Made - pracownia LProds

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety słabe to zdjęcie bo i fotograf ze mnie słaby, a zresztą tak na szybko robione przed wysyłką do zamawiającego.

Na żywo efekt kapitalny, szczególnie przy kolorystyce czarnej z srebrną nicią.

post-46482-0-85302700-1361482198_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Lipiec
  • Like 1

Myslalem ze to pojedyncze nitki sa - efekt kapitalny to sie domyslam, ale pracy w to tez troche na to idzie :)

Bardzo mi sie podobaja Twoje wyplatanki, ogolnie wyplatanki mi sie podobaja :)

Mam teraz plan pokombinowac z pojedynczymi nitkami w oplocie, nie wyplatac calej powierzchni, bedzie zdecydowanie szybciej - zastanawiam sie tylko czy warstwa lakiery nie ucierpi wizualnie - robiles juz cos takiego?

No niestety chciaeć aby coś ładnie wyglądało to i robty trzeba włożyć , taka łuseczka to ok 4-5h roboty, a co do wyplatanek z kilkunastu nitek to wróć sobie na 1 stronę mojego wątku tam kilka projektów z niepełną wyplatanką , mniej nici idzie szybciej się robi a efekt też fajny, co do lakieru to trzeba próbowac dajesz ciut grubiej i zapełnia on luki między wzorkiem ,ale to trzeba cierpliwości i zacznie coś wychodzić .

Wyplatanki super sprawa wedka wtedy nabiera dodatkowewgo kolorytu, ale też nie wolo przesadzic bo wędka to nie choinka i wszystko musi byc ze smakiem.

Pikna robota, mniamusnie wygladaja te badyle - zreszta jak wiekszosc w tym watku :)

Zaluje, ze moj kolejny projekt musi niestety z winy mojego nieslownego znajomego poczekac, i pewnie szybciej mi bedzie na nowo nazbierac kaske :(

W kazdym razie koniec smutow, pozostaje cierpliwie czekac bom sie napalil na to o czym pisalismy ;)

pozdro

Edytowane przez nyny

• 3 miesiące temu...

W końcu na swoim,i pracownia taka jak powinna być , przestronna i funkcjonalna ,ale jeszcze trochę zejdzie nim wszystko dogram, do wody 3km ale jak na razie brak na ryby czasu, ale na nie jeszcze przyjdzie czas, teraz i tak na moich ciurkach powodziowe wody .

• Like 1

Wszystkie moje rzeczki   poszły sporo w górę  w góre ,więc kropki i klenie na muchę muszą poczekać na lepsze czasy, zbiornik Wióry też pod samy nosem , ale tam dopiero zaczynam pod koniec sierpnia, zostały sandałki ale jak pisałem teraz wykończenie pracowni i inne roboty z domem, więc też mają fory , ale mnie juz pomału zaczyna nosić i chyba nie wytrzymam i pomęczę ich trochę .

Z terminami bez zmian ok 3-4tyg max ,no chyba że jak z tymi karabelkami od lutego czekałem na blanki, ale warto było uzbroić się w cierpliwość, może zamawiający jak odbiorą już wędki to się podziela na forum opinią.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Phenix PST 895-2 , ubrany w fuji sic , kolorystyka pod daiwe,  czarno-złota, ciemny korek z mosiężnymi pierścieniami, DPS black   i ciemne drewienko    , do tego wyplatanka rybia łuska efekt w połączeniu z kręciołkiem powalający, wszystko pięknie współgra .

post-46482-0-46939300-1374783462_thumb.jpg

post-46482-0-78425000-1374783491_thumb.jpg

• Like 1

Patu widzę że jesteś fotografikiem podpowiedz mi proszę co robić aby było lepiej ze zdjęciami.Wiem że najładniej by było cyknąć nad woda i taki był plan ale za szybko odebrana przez zamawiającego i nie zdążyłem.

wyslac kija do testow do patryka ;)