Skocz do zawartości

Wędki Hand Made - pracownia LProds

Rekomendowane odpowiedzi

o gustach sie nie dyskutuje ,takie było zlecenie i tak wykonałem , najważniejsze że zamawiający chyba bedzie zadowolony, ogólnie mi sie podoba .

pierścienie są mosiężne ,omotka brąz ze złotymi wstawkami 

a blanki batsona jeden stary ISB 822,5 a drugi revs 68mxf

Edytowane przez Piotr Lipiec

O gustach sie w sumie nie dyskutuje ale... fakt, sa paskudne. Pomieszanie z poplątaniem. Drewno, pianka, korek, metal... Do tego zero kolorystycznego zestawienia... (Np. czarny DPS-srebrne pierscienie).

Przepraszam Piotr, ze tak pisze ale oglądam Twoje projekty z wielkim zaciekawieniem, każdy kij to pięknie wykonana wędka, a te 2 sandaczowki to pierwsze kije w Twoim wykonaniu, które mi sie po prostu nie podobają...

Do tego ten paskudny długi gwint.. Ważne, że posiadacze są zadowoleni.

• Like 1

No urodziwe moze nie są,fakt... Ale pewnie ktoś podał wykonawcy czego oczekuje i jak ma wyglądać i patrząc na niektóre projekty na tym portalu to ludziska maja fantazje i nie takie rzeczy widziałem upiększające kije klienta, ważne by dobrze pracował i oddawał to do czego jest przeznaczony, a sam zaufałem koledze Piotrowi i powierzyłem projekt mojej okoniowki Phenixa. Czy jest ładny ? Jest dokładnie taki jaki miał byc : minimalizm i bez wodotrysków za to dobre przelotki i ich rozmieszczenie i kij pracuje doskonale.

Jak to mówią "nasz klient nasz pan "

Pzdr all.

• Like 1

No urodziwe moze nie są,fakt... Ale pewnie ktoś podał wykonawcy czego oczekuje i jak ma wyglądać i patrząc na niektóre projekty na tym portalu to ludziska maja fantazje i nie takie rzeczy widziałem upiększające kije klienta, ważne by dobrze pracował i oddawał to do czego jest przeznaczony, a sam zaufałem koledze Piotrowi i powierzyłem projekt mojej okoniowki Phenixa. Czy jest ładny ? Jest dokładnie taki jaki miał byc : minimalizm i bez wodotrysków za to dobre przelotki i ich rozmieszczenie i kij pracuje doskonale.

Jak to mówią "nasz klient nasz pan "

Pzdr all.

Raczej jednak wpisują się w styl wędek z poprzednich stron. Poza tym klient na 100% nie podał, szerokości korków itp itd. A szeroko rozumiana kompozycja i harmonia to właśnie ta tak zwana wisienka na torcie.

Piotrek, nie zrozum mnie źle. Na j.p panuje tylko lajkowanie. Zero krytyki. Jak już to często on się kończy stwierdzeniem "klient tak chciał", co jest bzdurą. To klient narzuca ogólny styl, a wędkorób musi według tych założeń zrobić produkt poprawny (co najmniej). W końcu to on się pod nią podpisuje.

To, że narzucony przez klienta styl nie musi z góry ograniczać pana od RB pokazują niektóre galerie w tym dziale (np. pstrągman, yglo - style odmienne, wykonania przepiękne).

Ja wszytko rozumiem i nie mam nikomu naprawdę nic za złe , komuś się projekt nie nie podoba niech pisze wcale focha nie złapię .

Wędki wczoraj dotarły do odbiorcy i jest bardzo zadowolony tak jak chciał tak są zrobione, ogólny wygląd i kompozycja wędki to wymysł zamawiajaego , podesłał fotkę i tak chciał aby obie wędki wyglądały , mi osobiście projekt też sie podobał ,ale nie mi o tym sądzić tak zamówił i tak dostał, wędki dla nie go były a nie dla mnie .

przez te kilka lat budowania wędęk trafiają sie naprawde ktoś by pomyślał dziwaczne projekty  ,co powiecie kiedyś budowałem casta xzoge   każda przelotka miała inny kolor podomotki i inny kolor omotki ,wiec więc było ponad 10 kolorów nici ,do tego bulwiasty dolnik , zostało wykonane tak  jak sobie to wymarzył zamawiający , mi osobiście się nie bardzo to widziało a gościu był i jest do tej pory mega zadowolny  .

Wrzucam tu na forum naprawdę mało wykonanych wędek bo sie nie lubie przechwalać, robota zrobiona wysłana ,  zadowolenie i poszanowanie  klienta to na pierwszym miejscu .

Ochy i achy zostawiam tylko dla oczu klienta ,czasem cos też tu dorzucę co by wątek nie poszedł w zapomnienie .

• Like 5

• 3 miesiące temu...

Nowość w ofercie mojej pracowni, inserty akrylowe własnego wyrobu , istnieje możliwość dorobienia do większości uchwytów pod kołowrotek ,jak i również jest możlliwość wykonania innych elementów do budowy wędek, pierścienie, zakończenie dolników , wstawki . Kolorystyka co fantazja przyniesie , tu mix brązów żółci, czerwieni perły i czarnego. Wiecej bedzie można zobaczyć na żywo w Poznaniu na rybomanii .

post-46482-0-78116600-1454619394_thumb.jpg

• Like 1

Są już instery akrylowe, teraz pora na drewno stabilizowane , pierwszych kilka drewienek zrobione tylko potoczyć, a tu jeden juz prawie na finiszu pod dps 18 będzie to talona VIplus  , żywica pięknie przesączyła całe drewienko na wskroś ,pozostały  tylko małe zabiegi polerskie i można zakładać do wędki.

Teraz tylko czekam na dostawę fajnego drewna , i robimy na inne kolory również.

Oczywiście na rybomnai zabiorę ich trochę, więc będzie można ocenić efekt mojej pracy na żywo.

post-46482-0-90409600-1454875299_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Lipiec
  • Like 1

• 3 lata później...

A tutaj Piotr miał mi trochę poprawić dolnik wędki na blanku Matagi który udało mi się w super cenie kupić, a ktoś się uczył na nim robić.

Poprosiłem o lekką zmiane designu, opis blanku i zamaskowanie niedoróbek, dolnik był w korku co mi nie grało z uchwytem i ogólnym stylem wędki.

Wyszła petarda :)

Ei43OG.jpg

Edytowane przez nyny
  • Like 2