Skocz do zawartości
  • 0

Street Fishing Extreme Kraków - 27 sierpnia !!!

admin

Pytanie

Cześć,

Zmiany, zmiany, zmiany co by lepiej zarządzać informacją o naszej nadchodzącej imprezie w Krakowie.

Wątek informacyjny o imprezie: http://jerkbait.pl/topic/76279-street-fishing-extreme-krak%C3%B3w-zapisy/ Tutaj tylko informacja z naszej strony. Tak by wszystko było czytelne i szybko dostępne. Ten wątek będzie uzupełniany o najświeższe informacje. 

Poniższy wątek to: pytania, odpowiedzi, informacje na temat łowiska, organizowanie przejazdów itd. itd.

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Ja mam jedno pytanko, mianowicie na czym przykładowo mogą polegać zadania?

zadania są różne i nie zawsze związane z wędkarstwem :D  w Krakowie przypuszczalnie kto pierwszy smoka klenikiem nakarmi :lol: :lol: :lol:

zadania są fajne a przy okazji można miasto zwiedzić tak jak bylo w Poznaniu

• 0

Kraków, Kraków .... 

My już po wakacjach więc ... za chwilę garść informacji. Gdzie, co i jak. Kolejny tydzień będziemy wyjaśniać i zapraszać. Na ten moment ... lokalizacja w bardzo fajnym miejscu - Kraków jest wymagający jeśli chodzi o organizację. Aż trzy rzeki :) więc będzie gdzie łowić. Do usłyszenia!

• Like 3

• 0

Nie wiem dokładnie w którym miejscy będą odbywać się zawody ale w większości przypadków wygląda to tak: https://krakow2.webcamera.pl/. Teraz jak widzę "na oko" Wisełka się lekko podniosła a jak się podnosi to wiadomo, że rybka robi się aktywniejsza, byleby nie podniosła się za bardzo w czasie zawodów. Nabrzeża nie są wysokie, woda jednostajna jeśli chodzi o głębokość  za wyjątkiem okolic mostów i zakrętów. Przy brzegu  (tak do 2-2,5 metra) o tej porze roku dużo zielska. Dno najczęściej mulisto piaszczyste z małymi wyjątkami. Przeźroczystość prawie zawsze niestety porównywalna z "niezabielaną" ogórkową lub żurkiem (dotyczy części "miejskiej").

• Like 2

• 0

Cześć.

Może koledzy z grodu Kraka opowiedzieli by nam trochę o wodzie na której przyjdzie nam się zmierzyć.Mamy nadzieję że nabrzeża są niższe w porównaniu z Wrocławiem. :rolleyes:

Witam

Na miejskim odcinku można liczyć na każdą rybę ( kleń,jaz,okoń,szczupak,sandacz i sum + leszcz,karaś,krąp,płoć i karp )  i to praktycznie w każdym miejscu kwestia tylko czy będą akurat tego dnia współpracować.

Dojście do wody bajka, wysokość w zależności od poziomu wody ale lepiej mieć ze sobą podbierak.

Miejsce zbiórki jest dość fajne bardzo blisko wody.

Proponuje zaopatrzyć się w większą ilość główek i trochu mocniejsze plecionki bo zaczepów jest BARDZO... DUŻO... zwłaszcza w okolicach mostów i ujścia rzeki Wilgi.

Jeżeli będę w Krk-u 27.08. to podjadę :)

Pozdrawiam.

• Like 3

• 0

Fakt dodać jeszcze można kilka innych gatunków, które sobie zamieszkują krakowską Wisłę ale napisałem o gatunkach, których jest moim zdaniem najwięcej :)

Krakowski odcinek ma coś w sobie ale wole jechać za Kraków.

ps są jeszcze ładne jazgarze +/- 15cm namierzyłem kiedyś stado i chyba ich z 40 szt. złowiłem a brania takie że kijek z łapy chciało wyrwać ;) mowa oczywiście o ul

• Like 3